7 semne ale narcisismului, care nu pot fi observate la etapa inițială

În ciuda gamei largi de caracteristici negative asociate cu această persoană, narcisiştii sunt totuși oameni care se pot schimba, ceea ce merită o atenție deosebită. Crede-ți sau nu, ei chiar suferă de o tulburare medicală numită de specialişti tulburare narcisistică de personalitate. Această stare poate fi observată în copilărie și, din păcate, fără o vindecare emoţională poate lăsa un gol permanent în inima unei persoane.

Oamenii care suferă de narcisism pot fi împărţiţi în „luminoşi” și „timizi”. Daunele cauzate de ambele tipuri sunt aproape identice. Singura diferență dintre ei este modul de acțiune sau, cu alte cuvinte, metodele de influențare a celorlalți. Reprezentanții care se referă la tipul „luminoşi” consideră că acțiunile lor sunt incomprehensibile în ochii străinilor. Din acest motiv, acțiunile și activitățile lor sunt adecvate.

Narcisiştii ascunyi le este caracteristic să poarte o mască falsă. Ei înțeleg mai subtil natura umană, folosind aceste cunoștințe în interesul propriu.

Deci, iată care sunt cele 7 semne de narcisism, ignorate de oameni:

1. Nu tind să aibă grijă de o altă persoană.

Narcisiştii tind să simplifice și să minimizeze nevoile și cerințele altor persoane fără explicații speciale din partea lor.

2. Refuzul de a asculta pe alţii

Dacă narcisul este tăcut, fapt surprinzător de rar, probabil că nu te ascultă. Pauza în conversație înseamnă doar un lucru – conversația va continua în aceeași direcție, adică narcisul va vorbi din nou despre el însuși. Astfel de oameni nu numai că nu doresc să asculte altă persoană, ci doar nu știu cum să o facă.

3. Incapacitatea de a purta un dialog

Narcisiştii au abilități slabe de comunicare. Sensibilitatea lor față de iubita lor persoană nu le permite să perceapă critici în adresa lor, care vor fi considerate insulte personale. Ei nu își exprimă interesul pentru un dialog pe un anumit subiect. Comportamentul lor este în natura unui atac pasiv și, în același timp, agresiv.

4. Demonstrează modestie exemplară

Narcisiştii sunt păpușari care trag corzile altor oameni. În prima etapă a cunoașterii lor, tind să arate modestie falsă și chiar „umilință” pentru a câștiga simpatia și simțul admirației speciale. Voi întrebați: „De ce?”. Narcisistul tinde să implice persoana înconjurătoare în sfera propriei influențe cu manipulări ulterioare.

5. Lipsa de empatie

Lipsa totală de empatie este caracteristică în special a narcisistului. În ochii lui, ești doar un mijloc de a atinge un scop predeterminat și nimic mai mult. După cum am menționat deja, lipsa de empatie este considerată cea mai comună. Găsind acest semn, încercați cât mai repede posibil să vă salvați de la comunicarea cu o astfel de persoană. Doar în acest fel, veți putea să vă păstrați nervii și să nu pierdeți calmul.

6. Dorința de a zdrobi cu „inteligența” sa

Este amuzant să vezi cum narcisiştii se lauda cu privire la nivelul lor de inteligență. Mai ales este amuzant când acest „adevăr” este departe de adevăr. Concurează cu ei în sensul superiorității este doar o prostie. Este, de asemenea, dificil să cooperezi cu ei, pentru că narcisiştii întotdeauna și în toate se consideră mai inteligenți, mai creativi și mai buni.

7. Narcisiştii cred că toată lumea le este datoare

Dacă narcisitul îşi doreşte ceva, atunci comportamentul său se va asemăna cu comportamentul unui copil de 2 ani care face isterie pentru a obține jucăria preferată. El trebuie să aibă acest lucru doar pentru că şi-l dorește. O astfel de motivație este unică în ochii lui.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.