7 tipuri de oameni negativi pe care să îi ignori

Din păcate, unii oameni sunt obișnuiți să vadă doar lucrurile negative din jur și practic, pentru ei, nu există ceva bun pe lumea asta. Și, din păcate, acești oameni sunt printre prietenii noștri, printre familia noastră, la muncă sau în cercurile sociale. Doar prezența lor alături ne epuizează emoțional, iar viziunea lor negativă despre viață pot fi chiar molipsitoare. Prin urmare, atunci când mintea noastră este inundată doar de negativitate și pesimism, fericirea pleacă tot mai departe și mai departe.

Poate că este mai bine să uiți de aceste persoane și să mergi mai departe? Nu glumesc. Găsește putere să spui „nu”! Alungând oamenii de acest gen din viața ta nu înseamnă să îi urăști, ci înseamnă că îți pasă de tine. Pentru că odată ce ai alungat răul din viața ta, faci loc pentru ce este mai bine.

Iată lista celor 7 tipuri de oameni care trebuie uitați și de care să nu îți mai amintești vreodată:

1. Regina scandalurilor

Sunt unele persoane (inclusiv și bărbați) cărora le place să facă isterie și scandaluri fără motive evidente. Nu le intra în voie. Nu te implica în scandaluri străine și nu crea altele noi.

Nu răspunde cuvintelor provocatoare care îți sunt adresate. Păstrează-ți calmul și răbdarea. Cu cât mai tare urlă oponentul tău, cu atât mai mult vrea să amplifice scandalul, iar tu trebuie să rămâi calm și să vorbești cu încredere. Nu le permite să te rănească.

Devin-o un exemplu de stăpânire de sine pentru cei din jur – ignoră-le stările impulsive și isterice. Comunică și exprimă-ți gândurile calm, cu respect și fără intenții ascunse. Vocea ta trebuie să emane căldură – ai grijă ca ea să inspire, să impresioneze și să ofere celor din jur încredere și înțelegere.

Dar dacă totuși cineva nu se poate liniști, pur și simplu întoarce-te și pleacă.

2. Mereu nemulțumit

Unii oameni sunt aproape imposibil de mulțumit – nu reușești să găsești limbaj comun cu ei în niciun chip. Trebuie să accepți acest lucru.

Toți am întâlnit în viața noastră oameni care ne-au privit de sus, ne-au înjosit și și-au arătat superioritatea față de noi fără niciun motiv. Nu-ți pierde timpul încercând să afli care este motivul, încercând să-i convingi să își schimbe comportamentul sau să le obții binecuvântarea. Pur și simplu ignoră-i și mergi mai departe.

3. Pesimistul care taie aripile viselor tale

Încetează să mai comunici cu cei care râd și își bat joc de visele tale. Acești oameni îți distrug potențialul și în același timp îți sting flacăra interioară prin comentarii agresive și așteptări înjosite. Ei pur și simplu au orgasm de la faptul că îți taie aripile viselor tale. Și asta deoarece ei sunt lipsiți de speranță.

Dacă le vei permite să te țină în marea de negativism, în cele din urmă vei fi distrus. În loc să fii tu însuți, vei fi un om cu vise invalide, incapabil să lupte pentru viitorul său. Ei îți vor fura viața. Hotarul dintre ideile și deciziile tale și ideile și deciziile lor va dispărea. Iar prostul pe care ei îl „construiau” vei deveni… tu.

Ține minte: capacitățile tale nu se măsoară în părerile celor din jur. Fii optimist, ignoră părerile și aprecierile celor din jur și încearcă să vezi în tine mai mult decât ceea ce văd ei. Căci doar de TINE depinde dacă îți vei realiza PROPRIILE VISE.

4. Manipulatorul

Păzește-te de manipulatori, cei care își impun părerile și care încearcă să-ți domine gândurile. Poți să scapi de ei într-un mod foarte ușor – ei sunt prea mândri de sine.  Altfel spus, oamenii din jurul lor sunt parte a vieții lor doar în măsura în care pot fi utilizați pentru a obține ceea ce își doresc.

Dorințele, sentimentele și necesitățile lor vor fi mai presus de toate. Ei vor cere de la tine să faci tot posibilul și imposibilul doar ca ei să își rezolve problemele. Însă dacă tu vei avea nevoie de ajutor – ei vor fi „foarte ocupați” sau pur și simplu vei primi un refuz direct.

Unii oameni sunt gata să spună și să facă orice doar ca să-i facă pe cei din jur să facă ceea de ce au nevoie. Nu ești obligat să accepți o asemenea atitudine față de tine. Atunci când cineva încearcă cumva să te oblige să faci ceva, privește-l în ochi și spune-i: „Sunt problemele tale, nu ale mele!” Însă dacă după asta va începe marea isterie, știi ce trebuie să faci. Corect: nu te implica în conflict ci pur și simplu pleacă.

5.  Încăpățânatul care este de părere că tu trebuie să fii altfel

Să știi că este mai bine să fii urât pentru ceea ce ești decât să fii respectat pentru ceea ce nu ești. Cele mai bune relații sunt cele construite cu oamenii care te fac să fii mai bun, fără să încerce să te schimbe, însă care nu te impun să fii altcineva decât ești.

Din păcate, unele persoane, prieteni sau membri ai familiei, nu văd cât de mult te-ai schimbat și ai crescut în ultimii ani. Ei au tendința să îți pună etichete, bazate pe personalitatea pe care ai avut-o odată – iar acest lucru este foarte periculos. Poți să accepți asemenea etichetări pentru că îți dai bine seama că ai fost cândva o astfel de persoană.

Însă doar tu știi ce se petrece în capul tău acum. Când le vei ignora părerile și vei înțelege ce îți dorești cu adevărat, dar nu ceea ce vor ei, doar atunci vei întâlni adevărata iubire, fericirea și succesul. Nu trebuie să îți pui masca. Nu trebuie să te dai drept altcineva.

Da, nu poți să influențezi părerile celor din jur, însă dacă să le accepți sau nu, doar tu decizi. Nu te schimba doar ca să faci cuiva pe plac. Lasă-i pe oameni să te iubească așa cum ești, dar nu așa cum vor ei să te vadă. Iar dacă ei nu își doresc acest lucru – e decizia lor.

6. Prietenul pretențios care nu ne iartă greșelile

Cine este o persoană de onoare? Nu pe cel care nu face greșeli, ci pe cel care le face, dar le recunoaște, apoi face tot posibilul pentru a le corecta.

Trebuie să învățăm din greșelile pe care le facem.

Însă dacă cineva refuză să te ajute să îți repari greșelile – să știi că este o mare greșeală a acelei persoane. Ținând cu toată puterea de trecutul care deja nu mai poate fi schimbat – este o pierdere zădarnică de energie care ți-ar fi de folos să îți construiești un viitor frumos. Dacă cineva te condamnă pentru trecutul tău, te condamnă pentru greșelile făcute și refuză să ți le ierte – de ce nu ai lăsa-o pe această persoană în acel trecut?

7. Criticul din interiorul nostru

Iată așa! Sunt sigur că nu te-ai așteptat la una ca asta! Da da! Anume acel critic care stă în capul nostru.

Critica permanentă te lasă fără fericire și mulțumirea de sine și de fapt, nici nu ai nevoie de ea. De ce să te critici cu atâta ardoare, certându-te pentru fiecare gând pe care îl ai? Tot de ce ai nevoie cu adevărat este curajul să fii tu însuți. Valorezi atâta timp cât ești tu așa cum ești, dar nu cineva care vor alții.

Toți săvârșim greșeli. Tu ești diferit de ceilalți. Niciodată nu vei fi ca ei, iar ei nu vor fi ca tine. Acesta este un lucru normal. Și de fapt, criticul tău interior nu are ce să critice. Nu are dreptul să te critice pentru asta. Ai venit pe această lume ca să te bucuri de fiecare moment trăit, fără să te compari cu cei din jur.

Să știi că…

… atunci când oamenii îți înjosesc visurile, îți prezic eșecul și nu vor să te accepte așa cum ești – ei nu vorbesc despre tine, ci despre propria lor personalitate. Tot ceea ce spun despre tine, ei spun despre ei. Pur și simplu Ignoră-i!

Încearcă, măcar pentru o zi, să renunți la toate îndoielile și gândurile care te cutremură. Vei vedea cât de repede se va schimba viața ta. Nu ai nevoie de gânduri negative.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.