8 cuvinte pe care trebuie să le cunoască fiecare amator de călătorii

pexels-photo

La ce ne gândim atunci când vrem să mergem în călătorie? Cum să ne asigurăm călătoria confortabilă, unde vom putea să luăm masa, ce locuri să vizităm, cum să ne distrăm? Toate astea sunt importante, dar iată un simplu test: «Am cumpărat două bilete one way, deoarece round trip era prea scump, dar să cumpăr unul open jaw nu eram destul de curajoasă. Am luat un număr single și twin cu garden view și gala dinner, asta deoarece exact în perioada călătoriei a fost ziua mea de naștere. Nu știu care va fi invoice, dar cred că toate astea meritau».

Nu ai înțeles nimic, nu? Doar că pentru foarte mulți amatori de călătorie acești termeni au intrat în lexicul obișnuit. Ca să îți dai seama despre ce este vorba nu ai nevoie de prea multe lecții, însă dacă chiar nu ai înțeles nimic, aceste instrucțiuni sunt pentru tine.

Round trip

După cum poți să îți dai seama din denumire, round trip — este biletul dus – întors. Acest tip de bilete este convenabil pentru turiști, însă se întâmplă uneori ca un bilet dus și altul întors (one way ticket) să fie mai ieftin.

Open-jaw

Este tipul de bilet când pasagerul zboară din alt  loc decât din cel în care a ajuns, sau din contra, pleacă în punctul care se deosebește de locul decolării. De exemplu: cumperi un bilet București – Roma, Viena – București. Este special pentru cei cărora le place să călătorească cu mașina și cu ușurință pot ajunge la sfârșitul vacanței în altă țară.

Stopover

În ultimii ani, companiile avia oferă bilete cu escală: de regulă ele sunt mult mai ieftine, însă au un mare dezavantaj: distanța dintre zboruri poate să fie și mai mult de 24 de ore. În asemenea cazuri în bilet poate fi inclus serviciul stopover. De exemplu, dacă zbori în Brazilia, cu escală la Roma, ai putea să rămâi câteva zile în Italia pentru a petrece timpul cu folos.

Single (sgl), Twin (twn), Double (dbl)

Single — o cameră cu un pat. Dacă călătorești cu partenerul tău, ți se va propune un număr double (dbl) – adică în camera va fi un pat pentru două persoane. În ceea ce privește Twin, se are în vedere că ți se va propune o cameră cu două paturi pentru o persoană

În orice cameră poți să ceri еxtra bed — un pat adăugător. În acest caz, prețul pentru cameră va fi un pic mai mare. Dar este opțiunea perfectă pentru cei care călătoresc cu copii.

Dorm

Este un pat într-un număr comun ăn hostel. De exemplu, dacă pe site-ul hostelului vezi 5 Bed Mixed Dorm, înseamnă că va trebui să dormi într-o cameră cu 5 paturi.

Run of house (R.O.H)

Această cameră va cere de la tine cel mai mic preț pentru rezervare, însă le oferă dreptul angajaților hotelului să îți ofere o cameră de la nivel standard până la lux, pentru care va trebui să plătești. Aici trebuie să fii atent.

Gala Dinner

Este o cină de sărbătoare obligatorie dacă în timp ce te odihneai în hotel a avut loc ziua ta de naștere, și pe care nu vei putea să nu o cumperi.

Full Board

Alimentare standard de trei ori pe zi, care nu include tot felul de băuturi și distracții, în comparație cu all inclusive, în prețul căruia intră masa de trei ori pe zi, diferite băuturi gratuite și o parte din distracții oferite de hotel. În unele hotele există serviciul all inclusive — Ultra all inclusive, — în cae intră mese de câte ori dorești, dar și tot felul de distracții în hotel.

SURSA

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.