8 greșeli enervante care te împiedică să economisești banii - #dozadesucces

8 greșeli enervante care te împiedică să economisești banii

În acest articol îți vom spune ce obiceiuri te vor ajuta să economisești repede pentru vârsta mai înaintată sau pentru realizarea unui vis prețuit.

„O voi face mâine“

Una dintre cele mai frecvente greșeli este aceea de a amâna până mâine ceea ce poți începe să economisești astăzi. Și toate pentru că vei găsi toate scuzele noi (plătiți pentru repararea mașinii, facturile de utilitate, o rochie nouă, de exemplu) și inconștient amâni acel moment, care îți va permite să începi să economisești pentru aceeași casă de vis sau pentru o călătorie în jurul lumii. Finanțatorii îți reamintesc că cu cât trăiești mai mult pe acest principiu, cu atât mai dificil va fi să reconstruiești și să obții rezultatul dorit.

Sfat: instalează o aplicație specială pe telefonul tău, cu ajutorul căreia poți controla cheltuielile curente și poți pune deoparte o anumită sumă în fiecare lună.

„Nu știu câte datorii am”

Experții asigură că datoriile cresc în fiecare lună, iar cu cât le ignori mai mult, cu atât suma pe care trebuie să o plătești este mai mare (și se mai adaugă dobânzi și penalități de întârziere). Prin urmare, în loc să pui aceleași facturi de utilitate într-un sertar și să uiți despre ele până la momente mai bune, trebuie doar să faci o regulă pentru a le plăti înainte de data scadentă.

Sfat: aveți curaj și examinați toate datoriile, inclusiv amenzile mașinilor, plățile restante la împrumut, taxele, facturile de utilitate și așa mai departe. Cu cât mai repede vei rezolva toate acestea și vei plăti, cu atât mai repede vei scăpa de datorii și vei începe să economisești.

„Abia pot face față cheltuielilor”

Dacă acest element este familiar pentru tine, atunci ar trebui să revezi viața și să stabilești prioritățile corect. La urma urmei, lipsa constantă de bani indică faptul că câștigi puțin (înseamnă că trebuie să te gândești la schimbarea activității tale profesionale) și că trăiești dincolo de mijloacele tale (trebuie să înțelegi ce este important pentru tine și pentru ce nu ar trebui să cheltui bani).

Sfat: scrie pe o foaie de hârtie toate cheltuielile pentru o lună și vei vedea dacă într-adevăr ai nevoie de toate lucrurile pe care ai cheltuit bani. De obicei, aceasta te ajută să stabilești prioritățile corect.

 

„Presupun că am nevoie“

Psihologii susțin că cu cât o persoană începe să cheltuiască mai mulți bani, cu atât nevoile sale cresc mai mult. Cu alte cuvinte, în loc să te mulțumești cu un anumit model de telefon mobil, încerci să procuri ultimul model și cel mai sofisticat gadget, deși, de fapt, are aceleași funcții.

Sfat: indiferent cât de mult a crescut venitul tău, stabilește o anumită limită, pe care o poți cheltui pe lună și transferă totul într-un cont de economii.

„Am pus bani deoparte mai întâi, dar apoi am retras toate economiile»

O altă greșeală obișnuită este să economisești mai întâi finanțele și apoi să le cheltui pe toate până la ultimul ban. Bineînțeles, acest lucru nu îți permite să te apropii de rezultatul dorit, pe lângă faptul că pierzi interesul pe care l-ai fi primit dacă nu atingeai banii din contul de economii.

Sfat: uită că poți folosi fondurile din contul de economii. Planifică cheltuielile lunare excluzând această sumă.

„Am uitat să pun deoparte din fiecare salariu“

Dacă nu ai configurat transferul automat al unui anumit procent din salariul tău într-un cont cumulativ, atunci va fi mai greu să te obișnuiești să transferi această sumă lunar pe cont propriu.

Sfat: ia în considerare un algoritm în care nu vei uita de aceste plăți. Doar configurează aplicația și urmărește toate încasările și transferurile.

 

„Am luat un nou împrumut pentru al acoperi pe cel vechi“

Acest lucru, în opinia finanțatorilor, este cea mai mare concepție greșită, la care, din păcate, majoritatea oamenilor sunt supuși. Obținând credite și realizând că nu ești în stare să le plătești, mai ei unul nou la un procent și mai mare, astfel nimerind într-o groapă de datorii.

Sfat: încearcă să calculezi câte împrumuturi ai (și câte carduri de credit ai), cât de mulți bani trebuie să oferi în fiecare lună și, de asemenea, estimează care dintre acestea se poate închide în viitorul apropiat (cel puțin o parte, dar trebuie să începi închiderea acestora).

 

„Întotdeauna cumpăr o mulțime de lucruri la reducere, chiar dacă nu am nevoie de nimic”

„Această pereche de blugi mă va costa doar 500 de lei, trebuie să o iau”, cu o asemenea idee, mulți oameni merg de obicei la casă, de-a lungul drumului, colectând mai multe lucruri pe care este inscripția „reducere”.

Sfat: experții recomandă să faci liste cu ceea ce ai cu adevărat nevoie și să abandonezi achiziția acelor lucruri pe care nu le vei utiliza.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.