8 greșeli tipice care distrug orice afacere

hand-1076597_1920

Majoritatea afaceriștilor începător fac 8 greșeli tipice care îi împiedică să-și dezvolte businessul. 

Micul business este o posibilitate bună de a-ți dezvolta hobby-ul în sursă de venit ca mai apoi tu să te odihnești liniștit pe malul oceanului. Dar de ce micii afaceriști de cele mai mult ori nu pot să rămână pe undă și dispar după câțiva ani? În acest articol vei afla care sunt cele 8 greșeli pe care le fac începătorii pentru ca TU să NU LE REPEȚI!

 

1. Dorința de a se îmbogăți rapid

Adevăratul succes nu vine decât peste 15-20 de ani de muncă asiduă. Dacă vrei ca într-o bună zi să te trezești milionar, înseamnă că nu ești decât un visător amărât, dar nu unul care muncește pentru realizarea visului său. Dă-i timp afacerii tale pentru ca să crească. Și nu te grăbi să o lași baltă dacă banii vin foarte rar la început.

2. Să nu iei în seamă concurenții

Chiar dacă ești sigur că ai un produs unic pe piață sau un serviciu, nu crede că concurenții tăi nu au auzit de el sau chiar nu îl au. Este important să îți analizezi concurenții nu doar din primul rând, dar și pe cei din rândul doi sau trei. Cum poți să atragi clienții, în afară de a le oferi produsul tău? Ține minte că clientul are întotdeauna alternativă – el poate să plece. Iar asta este deja o problemă.

3. Să dedici tot timpul muncii

Unii afaceriști fac o mare greșeală atunci când dedică muncii tot timpul disponibil pe care îl au. Echilibrează timpul pe care îl ai pentru viața personală și pentru muncă și vei vedea că ambele „domenii de activitate” vor oferi rezultate îmbucurătoare.

4. Scăderea prețurilor

Mulți consideră că dacă businessul trece printr-o perioadă grea, atunci trebuie de micșorat prețurile. Prețurile mici atrag clienții? Nicidecum! Unii cumpărători preferă produsele scumpe, pentru că de cele mai multe ori un preț mare înseamnă calitate înaltă.

5. Deschiderea unui business de dragul banilor

Când banii devin scopul principal, afacerea ta riscă să eșueze. Încercând să obții mai mulți bani, uitând de valori, responsabilități, modalități de dezvoltare și servicii ar însemna să îți distrugi businessul.  Obiectivul principal al fiecărei afaceri –  crearea unui produs sau au unui serviciu, căutat de clienți. Pe primul loc trebuie să fie întotdeauna interesele cumpărătorului, dar nu cele ale afaceristului. Cheia unei afaceri de succes – deservirea calitativă a clienților: dacă nu poți să-l reții pe cumpărătorul tău, el va pleca la concurentul tău și îi va da lui banii tăi!

6. Deschiderea unei afaceri pe scară largă

Toți își doresc „totul și acum”: oficiul în centrul orașului, secretară, mobilă din piele, site de 5 ***** și altele. Într-un asemenea temp, capitalul financiar va scădea simțitor încă de la început, iar businessul nu îți va aduce decât probleme. Capitalul financiar trebuie cheltuit cu cap încă de la început. Trebuie să știi că orice afacere cere cheltuieli neprevăzute și trebuie să fii gata să le faci față în orice moment.

7. Să oferi produsul sau servicii unui cumpărător greșit

Afaceriștii începători de cele mai multe ori greșesc atunci când cred că clienții vor veni singuri și vor cumpăra ceea ce este pus pe rafturile magazinului.

Da, fără eforturi poți vinde umbrele atunci când plouă sau înghețată atunci când este caniculă, iar din servicii întotdeauna sunt solicitate băile cu aburi și frizeriile pentru bărbați. Celelalte servicii și produse trebuie să înveți să le prezinți pe piață, să le obții atenția cumpărătorilor și să o menții pentru o perioadă lungă.

Trebuie singur să înveți metodele clasice de vânzare a serviciilor și a produselor. Și cel mai important, în rândul angajaților tăi trebuie să ai un marketolog profesionist cu experiență și rezultate vizibile.

8. Să angajezi din primele zile mulți oameni

Cheltuielile pentru întreținerea angajaților nu se justifică. La începutul unui business trebuie să angajezi, pentru început, persoane care știu și sunt capabile să îndeplinească obligațiunile mai multor angajați.

SURSA 

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.