8 învăţături din trecut care te vor învăţa să fii OM

Când te-ai născut, nimeni nu ți-a dat instrucțiuni despre cum să trăiești. Îţi oferim câteva reguli, scrise inițial în sanscrită, care îţi vor simplifica viața.

Aceste reguli nu sunt porunci, ci pot fi aplicate de fiecare dintre noi. Și dacă te-ai rătăcit brusc – folosește-le. Crede în puterea sufletului tău

1. Ţi-a fost dăruit corpul tău. Îţi place sau nu, dar fără el nu ai cum să trăieşti.

2. Vei învăţa lecţii. Viaţa te va învăţa mereu ceva nou şi în fiecare zi îţi va oferi posibilitate să afli şi mai multe lucruri interesante.

3. Nu există greşeli. Există doar lecţii. Drumul tău spre obţinerea înţelpciunii este plină de experimente, gropi şi greşeli. Compasiunea este doar o apărare împotriva condamnării stricte a ta și a celor din jurul tău.

Iar iertarea nu are numai o natură divină, ci este și un fel de „act de a plăti datoria emoțională”.

4. Lecţiile se vor repeta până când le vei învăţa. Orice lucru care arată ca o problemă și provoacă frustrare sau iritare este numit lecție. Și se repetă până când îl înțelegi și îl asimilezi

Conștientizarea și capacitatea de a te schimba sunt semne că urmezi această regulă. Învinovăţirea cuiva ceva pentru eșecurile tale este privită ca o negare și o încercare de a scăpa de realitate. Tu eşti responsabil pentru soarta ta şi pentru ce ţi se întâmplă.

5. Lecţiile nu se vor sfârşi niciodată. Cât timp vei fi viu, vei avea întotdeauna parte de lecţii noi. Acceptă ritmul vieţii, dar nu te contrapune.  Fii suficient de smerit ca să-ți recunoști slăbiciunile și suficient de flexibil pentru a te adapta la noi circumstanțe.

6. Ceilalţi oameni sunt reflexia ta. Îți iubești și urăști pe ceilalți pentru ceea ce-ți place sau nu-ți place în tine. Fii răbdător, acceptă-i pe alții așa cum sunt, caută să te cunoști pe tine și să înțelegi ce simți cu adevărat, gândurile și sentimentele tale.

7. Tu decizi cum să trăieşti. Pentru asta ai tot de ce ai nevoie. Și depinde numai de tine cum te descurci. Poartă responsabilitate pentru viata ta. Învață să renunți la ceea ce nu poți schimba. Și nu te supăra din cauza a ceea ce se întâmplă.

8. Toate răspunsurile se află în interiorul tău. Ai încredere în instinctele tale, fie asta o voce abia şoptită sau de o explozie de inspiraţie.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.