8 lecții de viață de la Confucius: pentru bine trebuie să plătești - #dozadesucces

8 lecții de viață de la Confucius: pentru bine trebuie să plătești

twilight-689950_1920

Confucius a fost un filozof și meditator chinez. Filozofia lui Confucius este orientată spre subiectele ce țin de morală, atât din punct de vedere personal cât și din punct de vedere social. El învăța oamenii despre corectitudinea relațiilor, dreptate și egalitate. Lecțiile lui au devenit foarte populare în China.

1. Pur și simplu continuă să mergi

«Nu contează cât de încet te miști atâta timp cât nu te oprești»

Dacă vei continua să mergi pe drumul corect, atunci cu siguranță vei ajunge la destinația dorită. Munca grea întotdeauna este răsplătită pe cinste. Persoana, care atinge succesul – este cea care rămâne devotată propriilor idei și, indiferent de circumstanțe, se îndreaptă către realizarea viselor sale.

2. Prietenii tăi au importanță în viața ta

«Niciodată nu prieteni cu cineva care nu este mai bun decât tine»

De cele mai multe ori, prietenii tăi sunt cei care îți prevestesc viitorul. Te îndrepți spre locul unde ei deja au ajuns. Este un foarte bun imbold să găsești prieteni care merg în aceeași direcție în care mergi și tu. Așa că ai grijă să fii înconjurat de persoane cu inimă puternică!

3. Pentru bine trebuie să plătești

«Este foarte ușor să urăști și foarte greu să iubești. Ceea ce este bun este greu de obținut și foarte ușor poți obține ceea ce este rău»

Asta explică multe lucruri. Este mai ușor să urăști, să-ți exprimi emoțiile negative, să te îndreptățești. Iubirea, iertarea și bunătatea au nevoie de o inimă mare, minte limpede și multă străduință.

4. Pentru început, pregătește-ți instrumentele de muncă

«Așteptările de la viață depinde de străduința și implicarea noastră. Mecanicul, care vrea să-și perfecționeze munca pentru început trebuie să-și pregătească instrumentele»

Confucius spunea: «Succesul depinde de noi, fără nici o pregătire ne așteaptă eșec». Nu contează ce faci în viață, dacă vrei să devii un om de succes trebuie să te pregătești pentru asta. Chiar și cel mai mic eșec poate să mărească viteza spre succes.

5. Nu este grav că ai greșit

Nu este nimic rău în faptul că ai greșit, dacă nu îți vei aminti mereu de asta. Nu te neliniști din cauza lucrurilor mărunte. Să faci greșeli nu este o crimă. Nu permite eșecurilor să-ți strice ziua.

6. Analizează consecințele

«Atunci când ești nervos, gândește-te la consecințe»

Ține minte întotdeauna: trebuie să îți păstrezi calmul în orice situație și întotdeauna să te gândești la consecințe.

7. Poți învăța de la oricine

«Dacă voi merge alături cu două persoane, atunci fiecare dintre ele vor avea rolul învățătorilor mei. De la una voi învăța lucrurile bune, iar de la cealaltă voi învăța să-mi corectez defectele».

Poți și trebuie să înveți câte ceva de la fiecare persoană pe care o întâlnești în drumul tău, fie un criminal sau un sfânt. Fiecare viață este o istorie plină de învățăminte.

9. Totul sau nimic

«Orice ai face în viața ta, fă cu toată inima!»

Orice ai face în viața ta, fă cu dăruire și cu toată inima. Pentru a obține succes trebuie să dai tot ce ai mai bun și tot ce ai. Doar atunci vei trăi fără regrete.

SURSA

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.