8 legi de aur ale comunicării

1) Nu păstra supărările – te vor costa prea scump. Este necesar să înveți să ierți. Nu pentru cineva, dar de dragul tău. Și nu e neapărat să continui să comunici cu cel care ți-a făcut rău.

2) Nu te supăra pe copii că nu te înțeleg. Pentru a înțelege, ei trebuie să treacă prin experiențele pe care le-ai avut tu. Între voi e o distanță temporală prea mare. Așa a fost și așa va fi. Problema dintre părinți și copii e o problemă veșnică.

3) Făcând cuiva un bine, nu aștepta să ți se răspundă la fel. Nu aștepta ca cei din jur să te iubească și să te respecte. Învață să privești satisfacție de la faptul că oferi și faci bine atunci când sufletul tău cere asta, dar nu atunci când ești obligat de circumstanțe.

4) Nu critica! Critica nu are niciun rost, mai ales că ea îi face pe oameni să se apere și să se justifice. Critica este periculoasă deoarece ea lovește în sentimentul de importantă și provoacă obidă.

5) Nu încerca să demonstrezi ceva cuiva. Fiecare rămâne cu propria opinie. Oricum interlocutorul tău nu te va înțelege pentru că el a trăit alte experiențe.

6) Nu îţi impune trecutul tău altora, decât dacă ţi se cere să faci acest lucru. Orice acțiune impusă, chiar şi iubirea – înseamnă agresivitate.

7) Evaluând comportamentul unei alte persoane, încercă să iei în considerare  toate circumstanțele. Imaginea pozitivă a „Eului” nostru se datorează în mare măsură faptului că ne putem ierta pentru comportamente necorespunzătoare, referindu-ne la împrejurările nefavorabile, dar nu îi iertăm pe celălalt, construindu-i portretul întreg în baza unei situații și circumstanțe specifice.

8) Nu cere și nu aștepta de la alţii să aibă asemănări cu tine. Există diferite „tipuri” de oameni, care diferă prin nivelurile de inteligenţă și conștiință de sine. Aceste diferențe între oameni sunt aceleași ca și între diferite tipuri de animale (furnică, elefant, maimuță, etc.). Dar chiar și printre oamenii din aceeași specie există diferențe individuale. Prin urmare, nu fi surprins de diferențele dintre gânduri, acțiuni, motive și valori. Încercă să accepți oamenii așa cum sunt.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.