8 lucruri pe care le vom regreta peste 10 ani

Întotdeauna ne grăbim undeva. În ciclul de responsabilități, planuri și obiective, ne epuizăm pe noi înșine, astfel încât în ​​cele din urmă să uităm cum să trăim.

Fugind în cercuri în viață, adesea trecem peste lucruri care contează cu adevărat. Uităm să le spunem celor dragi că îi iubim sincer. Nu putem să ne relaxăm și să ne bucurăm pe deplin de momentele prețioase care se petrec doar o dată sau de două ori în viață. Ne uităm la lucrurile care s-ar putea schimba în bine, dar nu avem timp suficient pentru asta…

Adevărul este că trăim în iluzia că avem încă mult timp înainte. De fapt, chiar acest moment, această secundă, este tot ceea ce contează …

Iată cele 8 lucruri cele mai comune pe care începem să le regretăm de-a lungul anilor.

1. Nu oferim suficient timp celor pe care îi iubim.

Cât timp oamenii apropiați sunt alături, în viață și bine, considerăm acest lucru o normalitate. Dar într-o bună zi ei vor pleca, va trebui să vă confruntați cu durerea pierderii. Și veți regreta amar ce ați fi putut spune,  ați fi putut face, dar nu ați făcut-o.

Rezervați-vă timp pentru cei dragi. Începeți astăzi. Fără scuze, nu planificați o mulțime de lucruri neimportante. Indiferent cât de ocupați sunteți, întotdeauna faceți tot ce este mai bun pentru a găsi câteva minute sau ore pentru cei care sunt importanți.

2. Încercăm să impresionăm, uitând de propriile noastre nevoi

Peste 10 ani, nici măcar nu vă veți aminti cât de mulți bani ați cheltuit acum pentru a-i impresiona pe ceilalți. Ceea ce contează este ceea ce ați făcut pentru dvs. Cum ați avut grijă de voi, cât mult ați lucrat asupra propriei personalități și ce lecții ați învățat din viață.

Nu mai încercați să-i mulțumiți pe alții și să începeți să aveți grijă de voi. Viața nu este un concurs între voi și ceilalți oameni. Singura persoană căreia trebuie să-i demonstrezi ceva este tu însuși.

3. Evităm schimbările.

Viața este plină de experiență imprevizibilă. Riscăm și, adesea, nu avem nicio idee despre ce se poate întâmpla în cele din urmă. Dar asta e frumusețea.

Acceptați incertitudinea și schimbările. Pentru că este mai bine să faci o greșeală decât să nu încerci deloc.

4. Ne agățăm de iluzii și respingem posibilitățile reale.

Încetați să vă agățați de lucrurile care nu se vor întâmplă niciodată. Nu mai pierdeți timpul cu ideile care există doar în imaginația voastră. Începeți să acordați atenție oportunităților reale care sunt la îndemână.

Probabil este dificil să-ți iei rămas bun de la fantezii, dar scăpând de ele, deschideți ușa unor impresii și începuturi noi, incredibile. Învață să renunți la ceva care nu te ajută să crești.

5. Nu învățăm din greșelile noastre.

Cu toții am avut de suferit. Aceasta este viața. Dar, în același timp, am învățat multe din greșelile noastre.

Este dificil de înțeles și de acceptat, dar eșecurile nu ar trebui să te oprească. Dimpotrivă, greșelile indică calea cea bună, spunând ce trebuie schimbat pentru a reuși.

6. Trăim cu mentalitatea victimei.

Viața este o călătorie dificilă, dar de îndată ce deveniți victimă, lucrurile se înrăutățesc. Cu toții ne luptăm și căutăm modalități de a face față instabilității noastre. Nu este ușor. Dar nu renunțăm. Și acesta este cel mai important lucru.

7. Așteptăm momentul perfect.

Te-ai gândit să faci ceva și apoi te-ai oprit, pentru că părea că nu era momentul potrivit? Din păcate, această abordare nu funcționează. Nu există momente corecte. Niciodată nu veți fi 100% sigur și gata să faceți saltul.

Așteptând momentul potrivit, viața perfectă, munca perfectă, omul perfect, relația perfectă, apartamentul perfect … Așteptați și timpul se termină.

Respirați adânc și faceți ceea ce trebuie. Chiar dacă faci o greșeală, mai înveți ceva important. A sosit timpul.

8. Suntem prea ocupați să încetinim și să apreciem frumusețea vieții.

Suntem mereu pe drum. Întotdeauna ne grăbim undeva. Nu ne oprim nici pentru un minut. Haosul din mintea noastră distruge viața care e deja trecătoare.

Ne lipsește prezentul care contează. Credem că într-o zi, în sfârșit, vom obține tot ce ne trebuie și apoi vom începe să ne bucurăm de viață. Dar adevărul este că mâine poate să nu vină pentru unii dintre noi.

Să ne concentrăm asupra a ceea ce avem acum. Iar aceste momente prețioase zilnice ne pot umple inimile cu apreciere și dragoste.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.