8 lucruri pe care oamenii deștepți nu le vor face niciodată

A înțelege emoțiile și a le putea face față este abilitatea caracteristică oamenilor inteligenți. Ei țin supărare, sunt capabili să renunțe la o anumită situație și sunt întotdeauna gata să meargă mai departe. Rețeta pentru fericirea unor astfel de oameni nu este numai în acțiunile lor, ci și în lucrurile pe care nu le fac.

1. Nu pierde ocazia de a economisi 

Abilitatea de a-ți gestiona finanțele este unul dintre semnele distinctive ale oamenilor inteligenți. Există multe detalii cărora trebuie să le acorzi atenție.

Instalarea unui robinet de filtru suplimentar va elimina necesitatea de a cumpăra apă îmbuteliată purificată. Reîncărcarea cartușelor în locul achiziționării de cartușe noi este o altă investiție inteligentă.

Este important să poți stoarce la maximum ceea ce ai și pentru ce a-i plătit deja.

2. Nu se bazează pe alții

Este bine când în viața ta există oameni pe care te poți baza. Dar când contezi constant pe cineva, acest lucru te face mai slab. Poate ai o minte strălucitoare și abilități remarcabile, dar toate acestea nu îți vor aduce beneficii, dacă întotdeauna aștepți ajutorul altora.

Merită să te gândești dacă într-adevăr ai putea rezolva sarcina dificilă de unul singur. Teama de a face ceva greșit, de a face mai rău, de a nu face față – acestea sunt barierele în spatele cărora există o soluție la problema ta.

3. Nu sunt de acord cu ceea ce într-adevăr nu le place

Cuvântul „nu” este un instrument puternic și trebuie să fie folosit. Când refuzi să îți asumi noi obligații,  opții posibilitatea de a le face față celor deja existente. Abilitatea de a spune „nu” este asigurarea ta împotriva alegerii greșite.

Cunoaște-ți valoarea. Nu fi de acord cu ceea ce nu îți place. În caz contrar, oamenii se vor bucura de fiabilitatea ta și te vei simți bine deloc.

4. Nu țin supărare

Să fii supărat și să ai emoții negative după o situație neplăcută este normal. Așa  reacționăm la stres. Dar dacă a trecut o mulțime de timp și încă mai simți acea supărare, o să te doară mai mult. A acumula emoții negative înseamnă a fi în permanență sub stres, iar oamenii inteligenți încearcă să îl evite. Da, și sănătatea ta nu este influențată în cel mai bun mod.

5. Nu se bazează pe noroc

„Crede în cele mai bune și fii pregătit pentru cel mai rău” este o frază care merită să te călăuzească atunci când investești mult timp și efort în orice afacere. Speranța că totul va merge în funcție de scenariul tău te va motiva, iar pregătirea pentru cel mai rău te va salva de la dezamăgire în caz de eșec. Cu toate acestea, dacă o persoană este inactivă și așteaptă ceva de la soartă, vinovată este doar lenea.

Oamenii inteligenți nu permit norocului să-și acapareze laurii pentru munca grea în care și-au investit inima și sufletul.

6. Nu renunță la ideile lor doar pentru că nu-s pe placul cuiva

Toată lumea are dreptul să primească critici constructive în adresa sa. Te ajută să înțelegi de ce ideea sau produsul tău nu este perfect. Dar nu poți renunța la ceea ce este foarte important pentru tine din cauza presupunerilor cuiva. Dezaprobarea planurilor tale poate fi din cauza faptului că oamenii se tem de experiența ta și doresc să îți împiedice dezvoltarea.

7. Nu trăiesc în trecut

Abilitatea de a pierde este o componentă importantă a succesului. Dacă ești învins, atunci riscă să încerci să obții ceva mai mult. Mergi mai departe și nu te gândi la greșelile din trecut. Da, despre ele trebuie să îți amintești pentru a nu le repeta. Dar dacă trăiești în trecut, acesta deveni prezent și te va lipsi de viitor.

8. Nu permit să le strici starea de spirit

Este greu să numești fericită o persoană a cărei dispoziție și stima de sine depind de cum arată în comparație cu ceilalți. Trebuie să te poți  bucura chiar și de cele mai mici victorii și de succese și să nu permiți părerii altora să îți umbrească fericirea. Punctul de vedere al celorlalți este subiectiv și nu poate vorbi despre starea reală a lucrurilor.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.