8 moduri simple de a deveni extrem de auto-motivat

Sfaturi care nu îți vor permite să renunți la drumul spre obiectivul propus.

1. Fii modest

Prezentator de televiziune Oprah Winfrey este una dintre cele mai influente și de succes femei din lume, dar ea nu ia faima în serios. „O parte din mine îi este frică de ceea ce se va întâmpla dacă cred în tot ceea ce spun despre mine”, spune Oprah.

De-a lungul activității sale, ea și-a dat seama că anume modestia și umilința te ajută să te menții motivat și să te deplasezi spre obiectivele tale, în ciuda tuturor lucrurilor.

Urmează-i exemplul lui Oprah: nu îți ridica nasul și nu aștepta aprobarea și recunoașterea altora. Dacă te gândești prea mult la tine, atunci vei simți că ai ajuns deja la înălțimi mari.

2. Dar nu uita de punctele tale forte

Ai totul pentru a deveni ceea ce visezi. Și acest lucru este adevărat. De exemplu, antreprenor devine o persoană care are un spirit antreprenorial, o energie și un mare entuziasm. El își cunoaște punctele forte și le folosește la maxim pentru a-și atinge visele.

Dacă ai început să te îndoiești de abilitățile proprii, amintește-ți ce calități te-au ajutat să obții ceea ce ai deja. Și, cel mai bine, listează toate virtuțile, abilitățile și talentele pe hârtie.

3. Amintește-ți spre ce tinzi

„Dacă ai o pasiune puternică pentru orice afacere, atunci găseşti instinctiv modalități de a o hrăni”, spune Eileen Fisher, creatorul mărcii de îmbrăcăminte pentru femei fabricate din materiale organice. Pasiunea sa – angajamentul față de ideea de prietenie cu mediul – a fost un factor motivant pentru Eileen timp de câteva decenii.

Nu îţi face griji dacă activitatea ta nu aduce încă mari beneficii lumii. Începe cu tine. De exemplu, încercă, ca și Eileen Fisher și mulți alții, să ai grijă de mediul înconjurător. Pași mici în direcția de care ai nevoie pentru a te ajuta să te apropii de obiectivul visat. Urmează-ți valorile, atunci motivația nu te va părăsi.

4. Sărbătorește victoriile mici

Pentru a atinge orice obiectiv este nevoie de timp. Uneori este nevoie de ani. Pentru ca mâinile tale să nu cadă niciodată jos, trebuie să sărbătoreşti în fiecare zi realizările care te aduc mai aproape de visul tău.

Sărbătorind în mod regulat victoriile mici, îţi vei oferi o doză zilnică de motivație pentru a merge și a te dezvolta în continuare.

5. Ai grijă de sănătatea ta

Potrivit unui studiu realizat de Virgin Pulse în 2015, factorul principal care afectează motivația angajaților este starea lor de sănătate. Și acest lucru este destul de logic, deoarece nu te poţi aștepta la rezultate extraordinare de la o persoană care are probleme cu sănătatea fizică sau psihică.

Dacă sportul nu face parte integrantă din viața ta, atunci începe cel puțin cu plimbări zilnice. Așa că vei rămâne în formă. Și nu amâna în mod constant vizitele la medic, chiar dacă ai multe alte lucruri importante. Aminteşte-ţi că sănătatea este extrem de importantă, altfel pur și simplu nu vei avea puterea de a te deplasa înainte.

6. Aminteşte-ţi câte ai obţinut deja

Julie Austin – creatoarea faimoasei sticle de apă Swiggies, care se remarcă prin faptul că sunt montate pe încheietura mâinii. La începutul carierei sale, nu avea nici o idee cum să comercializeze un produs. Înainte de a reuși, ea a petrecut doi ani lucrând la două slujbe, economisind bani și învățând din multe din propriile greșeli. Dar până acum, Julie vede această cale dificilă ca o sursă de motivație.

Aminteşte-ţi de locul în care a-i început odată și de înălțimile pe care a-i reușit să le atingi, vei înțelege că poți depăși dificultăți și mai mari.

7. Crede în faptul că ești invincibil

La începutul secolului al XX-lea, o femeie americană tipică nu a folosit cosmetice, dar aceasta nu a oprit-o pe Elizabeth Arden, fondatorul companiei de cosmetice Elizabeth Arden, Inc. Ardea cu ideea de a face machiajul o parte integrantă a vieții cotidiene a unei femei. Cineva a crezut-o nebună, dar ea era de neclintit. Datorită perseverenței și crezului ei în sine, a reușit să construiască un imperiu mondial de frumusețe.

Dacă crezi că ești invincibil și că totul este posibil în această lume, nu vei pierde niciodată motivația în ciuda tuturor eșecurilor.

Vei fi uimit de oportunitățile care îți vor fi deschise dacă începi să crezi sincer că poți obține ceva.

8. Încurajează-te

Dacă nu eşti obişnuit să te răsplăteşti pentru munca făcută, atunci este timpul să înveţi cum să faci acest lucru. Încurajarea într-o formă sau alta este unul dintre cele mai importante motive pentru care facem ceva.

Prin urmare, pentru a menține motivația și dorința de a continua, asigura-te că te răsplăteşti pe măsură pentru munca depusă.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.