8 motive pentru care unii oameni ar trebui să rămână doar în amintiri

man-690201_1280

Ajungem într-un moment al vieții când trebuie să ne despărțim de cineva – de iubit sau iubită, de prieteni sau pur și simplu, de cineva cunoscut.

Atunci când ai întâlnit această persoană, te-ai simțit bine alături de ea, dar după ce ai petrecut cu ea o bună perioadă de timp și ai cunoscut-o mai bine, începit să înțelegi că relația cu ea nu doar că nu îți face bine, dar probabil, te oprește pe loc.

Uneori ne ținem strâns de oameni pentru că îi cunoaștem de mult timp și ne-am obișnuit că ei sunt parte din viața noastră. Într-adevăr, timpul petrecut împreună unește persoanele, dar dacă simți că ea este unicul motiv pentru care sunteți împreună, să știi că ăsta nu este destul pentru ca să rămâi veșnic lângă această persoană.

Ne obișnuim cu oamenii pe care îi cunoaștem de mult timp, și ne simțim confortabil în prezența lor, la fel cum ne simțim și în prezența lucrurilor noastre. Dar să rămâi lângă o persoană doar pentru asta, doar pentru că te-ai obișnuit cu ea, și că nu vă vedeți viața fără ea, este absurd.

Mai mult de atât, nu trebuie să uiți de teamă. Teama este încă un motiv din cauza căruia noi nu putem merge înainte, să lăsăm oamenii fără rost în spatele nostru. Teama de a rămâne singur și de a nu găsi înlocuitor celui care pleacă, teama că oamenii vor spune secretele noastre. Teama că ei ne vor detesta și teama că vom regreta decizia luată.

Se întâmplă însă că, unor oameni le este mai bine să rămână în amintirea noastră decât în viața noastră. Indiferent de toate tentativele de a reconstrui relația așa cum a fost la început, sau să o reconstruiești de la zero în speranța că nu va fi mai rea, adevărul este că niciodată nu veți la fel de fericit așa cum ați fost la început.

Se regulă, realizezi că ambii v-ați schimbat prea mult, prea mult puneți presiune unul pe celălalt și prea multe așteptari aveți pentru ca să construiți ceea cew a fost odată între voi. De asta e mai bine să lăsați ce a fost în trecut, să vă amintiți cu plăcere de acele vremuri, dar să mergeți înainte. Să fiți recunoscătoare sorții pentru lecția învățată din această relație sau prietenie.

Dacă nu ai să rămâi legat de prietenia și relația aceasta, care și-a trăit deja timpul, nu vei avea probleme să îți găsești una nouă. Da, uneori e mai problematic. Alteori ești nevoit să le repari. Dar întotdeauna ele vor fi mai bune decât cele pe care încerci din toate puterile să le resuscitezi.

Dacă acea persoană nu aduce în viața ta nimic bun, nu se comportă cu tine așa cum îți dorești, sau , în general, nu este așa cum ți-ai fi dorit – e un semn precis că trebuie să te îndepărtezi de ea.

Chiar dacă pare egoist – să nu accepti persoana așa cum este, să nu accepți prietenia sau relația, care te distrug sau te fac să bați pasul pe loc – este corect față de sine.

Iar acum că am înțeles de ce trebuie să ne ținem de relația care și-a trecut valabilitatea, să vedem motivele pentru care trebuie să lăsăm să plece această persoană:

 

  1. Las-o să plece dacă știi că nu vă veți simți niciodată la fel de bine cum a fost la început.

Odată cu trecerea vieții, toți ne schimbăm și asta este normal. Brusc înțelegem că noi și prietenii noștri de-o viață, avem acum gusturi total diferite, alte scopuri în viață, hobby-uri și vise. Înțelegem că nu ne mai înțelegem reciproc și că relația dintre noi este pe muchie de cuțit.

Gândește-te – nu cumva a venit timpul să accepți asta și să lași acest om să plece? Pentru că orice este mai bine decât să te legi forțat de ceea ce nu există și ce este imposibil de întors, sau, de ceea ce probabil nu a existat niciodată.

Uneori este greu să păstrăm pe cineva alături, dar ține minte că soarta ne predestinează să întâlnim în calea noastră oameni diferiți și niciodată nu vom ști ce ne aduc ei în viața noastră – fericire, durere, dezgust sau plăcere.

 

  1. Las-o să plece dacă în relația voastră nu este loc de încredere și fidelitate.

Dacă în adâncul sufletului știi că niciodată nu vei putea să ai încredere în această persoană sau că, mai devreme sau mai târziu, ea te va trăda, ar trebuie să îți pui întrebarea: ai nevoie de ea în viața ta? Încrederea și fidelitatea erau întotdeauna pietrele cu colțuri rotunjite în orice prietenie sau relație – și asta nu era în zadar.

Dacă se întâmplă că ele au dispărut, asta va conduce la paranoie, iritație, relația cu acest om ți se pare dezgustătoare și o stare permenentă de nervozitate – senzații de care v-ați putea lipsi cu ușurință.

Găsește pe cineva, căruia ai să poți să-i împărtășești secretele tale, chiar și cele mai intime, și care, chiar dacă va trebui să vă despărțiți, nu te va trăda. Găsește pe cineva de fidelitatea căruia nu te vei îndoi, cineva care ți-o va demonstra prin acțiuni concrete și nu prin promisiuni deșarte. Doar în asemenea situație, sufletul tău va fi liniștit.

 

  1. Las-o să plece dacă nicidecum nu înțelegi care este relația dintre voi.

Atunci când relația sau prietenia voastră nu are hotare bine stabilite, acestea nu pot fi considerate plăcute sau normale.  Din simplu motiv că tu trebuie să ghicești, ce însemni pentru aceast persoană – sau însemni măcar ceva pentru ea. Sau dacă ești lângă ea, nu te simți important, gândește-te de ce permiți cuiva să se comporte așa cu tine?

Nu ar fi mai bine să te afli lângă o persoană, căruia îi place că anume tu faci parte din viața ei, că a reușit să te cunoască și căruia nu îi va fi rușine să îți spună asta ție sau oricărui altcineva? Să fii lângă cineva, care nu se va juca cu sentimentele și gândurile tale, măcar pentru simplu fapt că ea vrea să savureze fiecare secundă în compania ta?

 

  1. Las-o să plece dacă relația sau prietenia voastră îți face rău.

Dacă prietenia sau relația pe care o ai cu această persoană te face nefericit sau te fac să ai regrete – a venit timpul să te desparți de această persoană. Nu trebuie să trăiești într-o atmosferă, în care te simți ca într-o capcană, sau mai rău, ca această persoană să se comporte cu tine mai rău decât meriți.

Așa că, dacă cineva te jignește permanent, se ceartă cu tine, nu îți acordă atenția meritată, sau te face de rușine, te face să îți pierzi încrederea în forțele proprii, sau se comportă așa ca și cum i-ar fi indiferent de tine… salvează-ți viața de așa negativism. Cât se poate de repede. Găsește în tine măcar un strop de respect pentru tine însuți – lasă această persoană în trecut.

 

  1. Las-o să plece dacă nu vă mai înțelegeți reciproc.

Este greu să ai o relație cu o persoană care mereu discuțati aprins și contradictoriu și nicidecum nu puteți găsi un numitor comun. Dacă unicul numitor comun este că nu puteți găsi un numitor comun, poate că ar trebui să puneți punct acestei relații fără sens?

 

  1. Las-o să plece dacă tu ești cel/cea care încearcă să salveze această relație.

Dacă ai impresia că ai luat asupra ta greutatea de a păstra această relație, dacă doar tu îți sacrifici timpul, sentimentele și eforturile, gândește-te bine dacă au sens toate acestea? Dacă cineva într-adevăr te iubește, își face griji pentru tine, vrea să fie alături de tine și are nevoie de tine, acest om niciodată nu îți va permite să te sacrific atât de mult.

Încearcă și străduite să ai alături pe cineva care „îți dă aripi să zbori”, care îți oferă nu mai puțin decât primește, care este gata să lupte pentru ca tu să rămâi lângă ea. Caută persoana care într-adevăr va considera că dacă te are alături, este cea mai norocoasă.

Găsește persoana care va fi recunoascătoare pentru tot ce faci pentru ea, persoana de dragul căreia vei fi în stare de orice. Pentru că meriți asta.

 

  1. Las-o să plece dacă el/ea îți taie aripile.

Dacă realizezi că relația voastră, nu doar că te afectează negativ, dar chiar te aruncă din cer pe pământ, te sfătui să o analizezi mai bine. Ține minte că MERIȚI să ai alături o persoană care va fi în stare să te susțină pe întreg parcursul vieții și să creadă în tine, chiar atunci când tu nu mai crezi.

 

  1. Las-o să plece dacă din această relație nu primești ceea ce îți dorești sau ceea de ce ai nevoie.

Întreabă-te dacă ai putea să reziști fără această relație. Sau într-adevăr, ea îți oferă ce important, fără de care nu ți-ai putea imagina viitorul și viața ta? De multe ori ni se spune că avem prea mari așteptări de la persoanele de lângă noi, dar pe de altă parte, de ce ar trebui să acceptăm ceva mai puțin decât adevărata fericire? Niciodată să nu îți fi rușine pentru faptul că îți dorești să ai alături într-adevăr un om iubitor, grijuliu și sincer. Acel om care este capabil nu doar să asculte, dar și să înțeleagă, acel în care poți avea încredere și la rândul lui va avea încredere în tine, acel om care îți împărtășește visele. Acel om, care nu îți va tăia aripile, dar te va ajuta să atingi culmi.

Sursa: cluber.com.ua

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.