8 ritualuri aproape invizibile ale oamenilor de succes - #dozadesucces

8 ritualuri aproape invizibile ale oamenilor de succes

Atunci când succesul tău este cu adevărat uriaș, el este, de regulă, și foarte zgomotos – foarte mulți oameni vorbesc, scriu sau bârfesc despre el. Însă drumul pe care l-ai făcut ca să ajungi la acest succes rămâne de obicei în umbră și nimeni nu îl vede. Știi de ce? Pentru că anume din motivul că lucrurile decurg în liniște, vei reuși să ajungi departe.

Cunoaştem foarte multe persoane de succes, care indiferent de domeniul în care activează, modul de viaţă pe care îl duc – toate practică anumite ritualuri, unele aproape invizibile, dar foarte importante.

1. Au un plan de activităţi stabilit din timp şi pe care îl respectă cu stricteţe

Foarte mulţi autori de cărţi şi de cursuri dedicate dezvoltării personale cred că cititorii lor sunt nişte roboţi şi uită cât de importante sunt emoţiile nostre. Şi cu cât mai puţin negativism vom avea în noi la începutul zilei, cu atât mai puţin vom avea pe parcursul zilei. Atunci când începem ziua de muncă cu calm şi linişte interioară, ne este mai uşor să ne concetrăm asupra sarcinilor pe care trebuie să le îndeplinim.

Însă cum să faci asta când numai ai deschis ochii și stresul deja pune stăpânire pe tine – telefonul îți sună, mii de notificări de emailuri noi și sms-uri și chiar și alarma de incendiu a pornit… Dacă dimineața ta va începe în așa mod, înseamnă că vei petrece toată ziua reacționând la probleme. În automobilul vieții tale nu vei fi decât un pasager și cu siguranță nu îți vei stabili singur prioritățile – în locul lor vei încerca să rezolvi problemele pe care ți le aruncă în cale viața chiar dacă ele nu sunt atât de importante

Încearcă să faci în așa fel ca primele ore ale zilelor să nu se diferențieze prea mult una de alta. Un plan bine pus la punct te ajuta să simți că într-adevăr îți conduci viața, că micșorezi nivelul de stres și neliniște și că, în general, ești mai competent și organizat.

2. Ei fac doar ceea ce într-adevăr trebuie de făcut

Toți ne-am pus întrebarea: de ce nu reușesc? Iar răspunsul este foarte simplu – pentru că în majoritatea timpului facem ceea ce nu trebuie să facem.

Studiile au demonstrat că nivelul înalt de productivitate nu este atunci când muncești peste program, ci atunci când știi să îți stabilești prioritățile corect.

Chiar dacă faci ceva, nu înseamnă că anume acea sarcină trebuie îndeplinită. Probabil asta este cea mai mare problemă a oamenilor în ceea ce ține de organizarea timpului – și anume că oamenii se străduiesc să facă cât mai multe lucruri într-un timp cât mai scurt – lucru care nu este recomandat.

Din acest motiv trebuie să îți concentrezi atenția asupra lucrurilor importante și să le ignori pe cele minuscule.

3. Ei nu amână pentru mâine ceea ce trebuie făcut astăzi

În timp ce ceilalți analizează ce trebuie să facă, oamenii de succes deja fac asta. Am spus și o să repet: poți să fii doctor în științe și mare academician, dar nu vei putea schimba lumea dacă vei sta cu mâinile în buzunar și vei privi în jurul tău. Între cunoștințe și punerea în aplicare a acestor cunoștințe este o prăpastie foarte mare. Cunoștințele nu-și au rostul fără experiență. Și nu vei putea să schimbi asta cumva.

Oamenii de succes știu că un plan bun, realizat astăzi, este mai bun decât un plan ideal creat pentru viitor. Ei nu așteaptă „momentul potrivit”, „ziua potrivită” sau anumite „circumstanțe”. Pentru că ei știu că în spatele unor astfel de așteptări se ascunde frica. Dacă trebuie să acționeze, ei acționează aici și acum – pentru că doar așa pot obține un progres.

4. Ei încearcă să tragă foloase din toate încercările vieții

Multe dintre cele mai bune romane, dintre cele mai emoționante piese sau invenții neobișnuite au fost inspirate din suflete distruse și inimi rănite. Altfel spus, în tot răul pe care ni-l dă viața în cale putem găsi și lucruri bune pentru crearea capodoperelor.

Cercetările recente au demonstrat că oamenii sunt capabili să utilizeze traumele sufletești pentru dezvoltarea creativității și inteligenței. Altfel spus, traumele sufletești pot să ajute oamenii să-și dezvolte capacitatea de a se mulțumi cu mai puțin, să găsească forțe noi pentru a merge mai departe și să capete o așa-zisă imunitate la eșec.

Când lumea imaginară din capul nostru se sparge în bucăți, atunci trăim mai multe stări. Reușim să ieșim din zona de confort și să privim lumea ca și cum am privi-o pentru prima dată. Iar acest lucru te va ajuta cel mai bine în drumul spre dezvoltarea personalității tale și să atingi succesul?

5. Ei se dedică 100%, chiar și mai mult

Cum să înveți ceva nou? Să ieși din zona ta de confort și să te dedici 100%, chiar și mai mult.

Da, rutina poate fi plăcută. Dar ce vei învăța nou dacă vei sta în fiecare zi între acei patru pereți și vei privi același tavan în fiecare zi…? Nu vei învăța nimic. Uneori e bine să ajungi într-o situație complicată și neînțeleasă de tine. Da, s-ar putea să îți fie greu și inconfortabil. Însă va fi o lecție bună pentru creierul tău care va învăța să facă față unei situații noi. Vom învăța ceva nou doar atunci când vom ieși din zona noastră de confort.

Atunci când luptăm cu ceva, devenim mai puternici și mai deștepți. Cu cât mai mult practicăm acel lucru, cu atât mai buni devenim. Și mai bine să facem greșeli, mai bine să ne împiedicăm, dar să știm că de fiecare dată ne vom ridica și vom merge înainte.

6. Ei se bazează pe intuiție atunci când iau decizii dificile

Crede-mă, intuiția chiar există și ea nu trebuie ignorată – pentru că izvoarele ei se află în subconștientul nostru și sunt bazate pe experiența trăită de noi. Dacă cei din jur îți repetă în cor „da”, iar inima îți spune „nu”, atunci ascultă-ți inima pentru că ea are dreptate.

Oamenii de succes știu că având încredere în intuiție înseamnă să ai încredere în tine însuși.

7. Ei sunt pozitivi în orice situație

Ultimele cercetări științifice au demonstrat că doctorii care sunt pozitivi în timpul stabilirii unei diagnoze sunt mult mai atenți decât doctorii care sunt negativi sau neutri. Aceeași cercetare a demonstrat că vânzătorii pozitivi au un volum de vânzări cu 50% mai mare decât cei pesimiști. Chiar și studenții care susțin examenele și au dispoziție bună sunt mai efectivi decât cei negativiști sau neutri.

Nu vreau să spun că oamenii de succes nu sunt triști sau nu se enervează, ci pur și simplu ei știu că este mult mai bine dacă vor scăpa într-un timp cât mai scurt de toate emoțiile negative. Așa că fii mai pozitiv!

8. Ei pot să calce peste propria mândrie

Ei sunt capabili să își recunoască greșelile. Să-și ceară scuze. Să recunoască că nu sunt buricul pământului. Să vizeze la mai mult. Să recunoască că succesul lor nu se datorează doar lor. Să fie capabili să râdă de ei însăși. Să cearcă ajutor atunci când are nevoie de el.

Să facă greșeli, să simtă înfrângeri. Apoi să se ridice și să meargă înainte.

Învață de la ei de la care ai ce învăța, fii modest și nu uita că așa procedează oamenii cu adevărat de succes.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.