8 semne ale unor persoane false de care ar trebui să te ferești

Fii atent!

Nu ai avut niciodată sentimentul că persoana cu care te-ai împrietenit sau chiar ai intrat într-o relație urmărește vreun scop secret? Sau că pur și simplu nu-i pasă de gândurile, sentimentele și opiniile tale?

Utilizează aceste 8 semne ale persoane false pentru a determina cine în mediul tău este demn de a continua relația și de care trebuie să stai departe.

1. Acestea îi respectă doar pe cei care au putere sau autoritate

Persoanele false tind să respecte doar pe cei care au putere sau autoritate reală. Și dacă de curând ai devenit apropiat de o persoană aparent drăguță și amabilă care, cu toate acestea, nu consideră majoritatea oamenilor demni de respectul său, gândește-te dacă nu cumva poartă o mască doar pentru tine.

2. Sunt gata pentru orice doar ca să câștige încrederea

Persoanele adevărate și sincere nu depun eforturi incredibile pentru a extinde cercul de comunicare. Dar persoanele false sunt gata să facă orice pentru a câștiga încrederea cât mai multor persoane care le sunt utile.

Dacă ești tu însuți, vei aduce cu siguranță prietenie și alte tipuri de relații personale cu acei oameni care sunt cu adevărat interesanți în viața ta. Cu toate acestea, pentru persoanele false, extinderea cercului de prieteni și cunoscuți este mult mai puțin naturală.

3. Aceste persoane sunt gata pentru orice doar pentru a fi în centrul atenției
Și deși cu toții vrem să ne bucurăm de faimă și atenție binemeritată, unul dintre semnele printre persoanele false este faptul că își doresc constant atenția și recunoașterea altcuiva – cu orice preț. Persoanele sincere, prin contrast, știu întotdeauna când este timpul să intre în umbre și să lase pe altcineva să strălucească pe scenă.

4. Le place să bârfească și să răspândească zvonuri

Și deși toți vrem uneori să facem schimb de zvonuri și bârfe proaspete, aceasta este una dintre acele activități care îți permit să observi oameni falși la aproape un kilometru distanță.

Cei mai cinstiți tind să își exprime părerile în mod direct și deschis, oricare ar fi acestea, dar oamenii nesinceri preferă să vorbească pe la spatele cuiva.

5. Le place să arunce praf în ochi

A fi mândru de realizările tale bine meritate este un lucru, dar dacă cineva se laudă tot timpul și dă praf în ochi, chiar dacă nu a făcut nimic demn de atenție în ultima vreme – acesta este un semn clar al unei persoane false.

Persoanele sincere se disting prin modestie și pur și simplu nu sunt interesate să se laude de dimineața până seara.

6. Le place să îi calce pe alții în noroi pentru a arăta mai bine pe fundalul lor.

Numai persoanele lipsite de merite reale au nevoie de murdărie și critică în mod constant pe cei din jurul lor pentru a arăta mai bine pe fundalul lor.

Persoanele sincere vor admira pe alții și le vor face complimente, nu îi vor călca în noroi pentru a arăta mai bine pe fundalul lor.

7. Aceștia fac promisiuni pe care nu le vor îndeplini.

Dacă o persoană sinceră dă o promisiune, atunci el face tot posibilul și imposibil ca să o îndeplinească. Și dacă tot nu reușește, atunci va încerca cumva să o compenseze, dar persoana falsă … O astfel de persoană poate da o promisiune fără să o îndeplinească.

Persoanele false fac promisiuni mai ușor, dar le îndeplinesc mult mai rar (sau chiar deloc).

8. Se comportă respectuos doar atunci când este benefic pentru ei.

Unul dintre cele mai caracteristice semne ale unei persoane false este faptul că manifestă bunătate și simpatie doar în cazurile în care acest lucru îi oferă un avantaj. În schimb, persoanele sincere, în contrast cu ei, se comportă politicos, simpatic și respectuos întotdeauna, și nu în funcție de circumstanțe.

Așa că… fii atent dacă oamenii din jurul tău prezintă astfel de semne. Poate că aceasta te va ajuta să îți umpli viața cu o mulțime de relații semnificative și reale.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.