9 cărți care te vor convinge să lupți pentru viața ta

Trebuie să lupți pentru viața ta și să înfrunți toate greutățile care îți apar în cale. Întotdeauna.

Redactorii renumitului portal rus Adme.ru au adunat o listă de istorii fascinante despre oameni deosebiți, care datorită voinței puternice au făcut față tuturor provocărilor care le-au fost date de viață.

John Green — «Sub aceeași stea»

Fără suferinţă, cum am putea şti ce e bucuria?  Îşi vor aminti oamenii de mine? Ce sens are viaţă mea? Ce vreau să las în urmă?

Deşi un medicament miraculos i-a prelungit viaţa, Hazel Grace Lancaster, în vârstă de 16 ani, are impresia că de când se ştie a fost „în faza terminală”.
Însă atunci când fermecătorul Augustus Waters, suferind şi el de aceeaşi boală cumplită, apare la întâlnirile unui grup de suport unde merge Hazel, povestea fetei va fi complet rescrisă.
Spirite înrudite, împărţind acelaşi farmec şi acelaşi simt al umorului, Hazel şi Gus încep o cursa contra cronometru în care învaţă ce înseamnă să iubeşti.

Jojo Moyes – «Înainte să te cunosc»

Lou Clark ştie o mulţime de lucruri. Ştie câţi paşi sunt de la staţia de autobuz până acasă. Ştie că îi place să lucreze la ceainăria The Buttered Bun şi că s-ar putea să nu fie îndrăgostită de iubitul ei, Patrick. Ceea ce Lou nu ştie este că e pe cale să-şi piardă locul de muncă şi că viaţă ei rămâne normală doar pentru că e, în esenţă, previzibilă.

Will Traynor ştie că accidentul de motocicletă pe care l-a suferit l-a făcut să-şi piardă dorinţa de a trăi. Ştie că totul i se pare acum insignifiant şi lipsit de bucurie şi ştietotodată şi cum să pună capăt acestei stări de lucruri. Ceea ce Will nu ştie este că Lou e pe cale să-şi facă apariţia în lumea lui într-o explozie de culoare. Şi nici unul dintre ei nu ştie că urmează să schimbe destinul celuilalt pentru totdeauna.

Margaret Atwood — «Alias Grace»

Inspirat de un fapt real – dublul asasinat, de o violenţă fără seamăn, care a cutremurat Canada anului 1843 –, romanul captivant scris de Atwood investighează destinul uneia dintre cele mai enigmatice şi faimoase femei din secolul al XIX-lea. Acuzată de o crimă abominabilă, comisă la numai şaisprezece ani, Grace Marks este absolvită de pedeapsa capitală şi condamnată la închisoare pe viaţă.

Dar este de fapt Grace vinovată sau nevinovată? Amnezică sau doar vicleană? A fost Grace diavolul în haine femeieşti, o femeie fatală, adevărată ucigaşă, sau, dimpotrivă, doar victima neajutorată a unui violent complice?


Ruben David Gonzalez Gallego — «Alb pe negru»

Romanul povestește despre viața dificilă a copiilor cu dizabilități în casele de copii ale Uniunii Sovietice. Unele detalii sunt descrise atât de realiste, încât acesta poate fi înfricoșător. Dar autorul a făcut totul, astfel încât cititorul nu este îngrozit și dă seama că toate dificultățile pot fi depășite. Chiar și lucrurile cele mai teribile Ruben David le găsește pozitive și pătrunde literalmente în umorul lor. Acesta este motivul pentru care unele fragmente din carte îți pot părea ușoare și amuzante, dar de fapt descrie realitatea lumii cu brutalitate și teamă.

 

Abdel Sellou – « You changed my Life»

Cartea relatează povestea unui teribil accident cu parapanta. Philippe, un artistocrat înstărit, e nevoit să angajeze un asistent personal și, surprinzător, îl alege pe Driss, un tânăr din suburbii, proaspăt ieșit din închisoare. Pe scurt, cea mai nepotrivită persoană pentru job.

 

 

 


Lisa Genova — «Altfel… și totuși Alice»

Alice Howland se mândreşte cu viaţa pe care a muncit din greu să şi-o construiască. La cincizeci de ani, ţine prelegeri de psihologie cognitivă la Harvard, fiind recunoscută internaţional pentru teoriile sale inovatoare din domeniul psiholingvisticii. Are un soţ cu o carieră strălucită şi trei copii adulţi. Când începe să devină tot mai dezorientată şi să uite lucruri, un diagnostic cumplit îi schimbă viaţa – şi relaţia cu propria familie şi cu lumea – pentru totdeauna.

 

 

 


Liane Moriarty – «Am uitat să fim fericiți»

Când se trezeşte întinsă pe podeaua sălii de gimnastică, după o puternică lovitură la cap, Alice Love crede că este încă o tânără de două­zeci şi nouă de ani, dornică de distracţii, aflată la început de drum alături de un soţ minunat şi însărcinată cu primul lor copil.
Însă descoperă cu uimire că lovitura la cap i‑a şters ultimii zece ani din memorie şi că acum este o femeie de treizeci şi nouă de ani, cu trei copii și un bărbat care o urăște.

Cum e posibil ca viaţa ei să se fi schimbat atât de dramatic? Și de ce nu‑și amintește nimic?

Alice nu se mai recunoaşte şi nici nu‑i place persoana în care s‑a transformat. Trebuie să decidă dacă pierderea memoriei este un blestem sau o bine­cuvântare și cum să o ia de la capăt.

Daniel Keyes — «Mințile lui Billy Milligan»

În toamna anului 1977, William Stanley Milligan, în vârstă de 22 ani e arestat în urma săvârşirii celor trei violuri care au dat peste cap viaţa campusului Universităţii de Stat din Ohio. Invocând incapacitatea mintală datorată tulburării de personalitate multiplă de care suferă, Milligan devine prima persoană din istoria Statelor Unite declarată nevinovată că rezultat al unei astfel de apărări, în ciuda delictelor grave pentru care fusese acuzat. Intens mediatizat, cazul lui a şocat şi intrigat milioane de oameni.

 

 

 

Erich Segal — «Oliver’s Story / Povestea lui Oliver»

«Povestea lui Oliver» — este continuarea renumitului roman a lui Segal „Love Story”. Oliver Barret o iubește pe Jennifer Caveller , iar Jennifer îl iubește pe el. Însă ea decedează, iar Oliver rămâne singur. Cum va mai trăi după ce și-a pierdut persoana iubită? Cum va mai comunica cu oamenii? Va putea oare să revină la o viață normală?

Notă: La accesarea unor link-uri din Republica Moldova poate afișa eroare pentru că elefant.ro automat redirecționează vizitatorii spre elefant.md.

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.