9 exerciții ciudate, dar foarte benefice pentru creier

person-woman-girl-hairs

În 1936 scriitoarea americană Dorothea Brande în cartea sa «Wake Up and Live»  a propus câteva exerciții ciudate pentru antrenarea creierului care îți vor face gândirea mai ascuțită și mai flexibilă. Aceste exerciții sunt destinate pentru ca să te scoată din rutină, să-ți arate altă perspectivă și să creeze situații  în care să-ți folosești creativitatea și partea artistică a ta.

Deci, iată 9 exerciții ciudate, dar foarte benefice pentru creier: 

  1. Timp de o oră nu vorbi, decât doar atunci când răspunzi direct la întrebări în stilul tău obișnuit, necreând impresia că ești cumva supărat sau nu ești într-o formă bună. Comportă-te cât mai obișnuit. Nu fă observații și nu încerca să-ți folosești gândurile și informațiile care le ai „depozitate” în creierul tău.
  2. Timp de 30 de minute în zi, gândește-te la un singur lucru. Nu-ți lua atenția de la el. Ai putea să începi cu doar 5 minute.
  3. 15 minute în fiecare zi încearcă să nu folosești cuvintele „eu, al meu/a mea, mie”.
  4. Oprește-te la intrarea oricărei încăperi în care sunt oameni și, în minte, analizează care este mărimea acesteia.
  5. Permite-i noului tău cunoscut să vorbească într-una despre sine. Apoi, încet readu-l la o discuție normală fără să-l incomodezi.
  6. Încearcă să vorbești despre tine, evitând laudele și jalea dar în același timp să nu îl plictisești pe interlocutor.
  7. Fă-ți un plan sever pentru două ore și respectă-l cu strictețe.
  8. Încearcă să îndeplinește 20 de obiective, de exemplu: să mergi 20 de kilometri de acasă fără să folosești servicii de transport public, să reziști 12 ore fără mâncare, să iei micul dejun într-un moment neașteptat într-un loc necunoscut, să nu vorbești deloc toată ziua, să muncești toată noaptea fără să dormi.
  9.  Timp de o zi să răspunzi „da” la toate întrebările (în limita decenței).

S-ar putea ca aceste întrebări să ți se pară prostești și fără rost, însă ele vor aduce în viața ta lucruri noi și te vor ajuta să te recunoști mai bine.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.