9 greșeli financiare pe care le fac cei trecuți de 30 de ani - #dozadesucces

9 greșeli financiare pe care le fac cei trecuți de 30 de ani

Am puțin peste 30 de ani și cred că abia acum înțeleg cum trebuie să-mi administrez banii. Știu sigur cum nu trebuie să repet greșelile comise anterior cum ar fi cumpărăturile exagerate sau economii zadarnice. Însă eu continui să fac altele noi.

La 30 de ani, fiecare dintre noi are deja o carieră. Majoritatea dintre noi sunt căsătoriți sau se pregătesc să facă acest pas în timpul apropiat. Alții încep să călătorească mai mult, își cumpără apartamente sau automobile. Alții nasc un copil sau chiar doi. Însa asta nu ne permite să avem o atitudine lejeră față de bani.

Cred că această regulă o respectăm practic toată viața noastră: continuăm să facem aceleași greșeli, în același timp ne învățăm lecția de fiecare dată și ne străduim să le ignorăm pe cele noi. Mai jos îți voi prezenta o listă cu potențialele greșeli pe care le săvârșesc cei trecuți de 30 de ani.

1. Cumpărăm prea multe haine pentru copii

Aceasta este greșeala tuturor părinților. Cumperi multe haine nu pentru că copilul își dorește să arate bine, ci pentru că TU vrei ca el să arate așa. Îmi este greu să-mi imaginez cât costă acea rochiță simpatică, pantofiorii, mașinuța care s-a stricat imediat ce ai cumpărat-o, etc. Mai bine ai economisi banii pentru viitorul copilului tău.

2. Ne căsătorim fără să discutăm și să analizăm partea financiară

Sunt de acord: banii nu este un subiect tocmai romantic, însă la 30 de ani trebuie să învățăm să discutăm subiecte serioase. Este foarte important să te înțelegi cu partenerul tău atunci când este vorba de bani. Altfel, banii vor deveni o sursă de conflict și un potențial motiv pentru divorț. Așa că vorbește mai des despre bani cu partenerul tău, construiți-vă viitorul împreună și realizați planuri financiare comune.

3. Avem datorii și credite

Bine, lăsăm la o parte ipoteca. Însă justificări de acest gen auzim des:

Dacă aș fi trăit singur, aș fi plătit creditul.

Aș fi achitat toate datoriile, însă am un copil.

În viața noastră întotdeauna se vor întâmpla diferite evenimente, și bune, și rele. Însă dacă din acest motiv ne ignorăm datoriile, ele vor deveni o barieră pentru oportunitățile care ne-ar face viața mai bună. SCAPĂ DE CREDITE! Menține un buget strict, câștigă cât mai mult și plătește. Și apropo, viața unui burlac la 20, la 30 și la 40 este foarte diferită.

4. Încercăm să trăim „nu mai prost decât alții”

Un televizor mai mare, un automobil mai puternic, un telefon mai scump. De regulă, toate vârstele au prețul lor, iar la 30 de ani dorințele sunt la fel de scumpe. Și singura cauză este influența societății și mania de a corespunde statutului. Până la urmă, nu uita să duci contul de cât câștigi și cât cheltuiești, nu te lăsa pradă patimilor vieții de lux și rămâi pe propriul drum.

5. Ignorăm scrierea unui testament

Dacă trăiești în concubinaj, și ai un copil, atunci trebuie să ai grijă și de partea juridică. Este neplăcut să te gândești la moarte atunci când ai 30 de ani, însă trebuie să faci acest lucru dacă nu vrei ca rudele tale să-ți lase copilul falit, căutându-și dreptate în judecată.

6. Nu ne asigurăm viața

Repet, nimeni nu este încântat să se gândească la moarte, însă dacă ai pe cineva care depinde financiar în totalitate de tine, atunci trebuie să-ți asiguri viața. Nu este rău să ai și asigurare medicală.

7. Nu ne gândim la pensii

Până la pensie mai avem mult, vreo 30 de ani, dar și criza din țară nu ne permite să ne facem planuri de lungă durată. Desigur, este prea devreme să pui în capul listei economiile pentru pensie, însă a venit timpul să calculezi de câți bani vei avea nevoie atunci când vei înceta să lucrezi pentru a-ți menține actualul stil de viață.

8. Nu avem mai multe surse de venit

Mulți dintre noi suntem angajați loiali, șefii ne apreciază și au grijă de noi. Părinții noștri au avut un singur job toată viața, iar acum primesc pensie. Însă o asemenea variantă nu este profitabilă pentru noi. Trebuie să găsim cât mai multe surse de venit. Încearcă să faci și altceva decât ceea ce faci la jobul tău: ai hobby-uri care ți-ar putea aduce bani, lasă să-ți aducă. Până la urmă, să-ți pierzi locul de muncă nu este o noutate în ziua de astăzi, însă nimeni în afară de tine nu va avea grijă de tine.

9. Nu investim în propria sănătate

Organismul nostru nu devine mai bun cu trecerea timpului, iar odată ce avansăm în vârstă, el va deveni mai slav. Practicarea sportului cu regularitate, o formă fizică perfectă, alimentație sănătoasă – împreună, toate acestea ne vor costa mai ieftin decât medicamentele și tratamentele de care vom avea nevoie după 40 de ani.

Vestea bună este că nu mai suntem acei copii naivi, care eram pe la 20 de ani.  Putem să preluăm controlul asupra situației și să ne administrăm corect banii.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.