9 lucruri simple pe care personalitățile puternice le fac în fiecare zi

Voința, ca orice altă calitate, poate fi dezvoltată. Cu toate acestea, acest lucru va dura ceva timp. Mai jos sunt nouă calități care merită cultivate pentru a deveni o persoană cu autocontrol de fier.

Expresiile” o persoană cu un spirit puternic „sau” o personalitate puternică ” sunt bine cunoscute de toată lumea.  Dar este destul de dificil să formulăm în monosilabe ce anume se ascunde în spatele acestor formulări.

Cel mai adesea, numind astfel pe cineva, oamenii au în vedere o voință de fier, rezistență, o perspectivă pozitivă asupra vieții și capacitatea, ca un Phoenix, de a renaște din cenușă după dificultățile vieții. Da, oamenii puternici au cu siguranță multe de învățat.

Iată nouă lucruri pe care le fac personalitățile puternice în fiecare zi.

1. Își controlează emoțiile

În general, este acceptat faptul că oamenii puternici suprimă emoțiile. Din exterior, se pare că săgeata de pe scara stării lor emoționale fluctuează undeva în jurul mărcii „Permafrost”. Majoritatea oamenilor au impresia că nimeni și nimic nu îi poate răni. De fapt, astfel de oameni sunt pur și simplu perfect capabili să-și gestioneze emoțiile.

2. Păstrează un optimism sănătos

A rămâne optimist 24/7 este complet nerealist, dar a fi morocănos și ursuz tot timpul este contraproductiv. Este important să găsești un punct de mijloc aici și să încerci să nu te împiedici în evenimente care nu pot fi influențate.

Oamenii puternici în astfel de situații se concentrează pe propriile sentimente și realizări. Ei înțeleg că gândurile și acțiunile nu sunt întotdeauna corecte, așa că încearcă să le regândească imediat, fără a se abate de la temă. Nu ajung la extreme după ce au făcut o greșeală, dar prin monolog intern încearcă să găsească soluția optimă care să-i satisfacă și să-i ajute să se simtă mai bine.

3. Rezolvă probleme

În loc să stai liniștit, să te plângi de tot ceea ce este în jur și să speri în secret că nu se va întâmpla nimic rău astăzi, încearcă să înțelegi de ce și în ce moment ceva nu a mers bine. Gândește-te și găsește o cale de a rezolva problema. Cel puțin asta ar face oamenii cu voință puternică.

4. Ei sunt condescendenți față de ei înșiși

În loc să-și reproșeze la nesfârșit toate greșelile pe care le fac, oamenilor cu mintea puternică le este milă de ei înșiși. Fiecare dintre ei vorbește cu el însuși așa cum i-ar spune celui mai bun prieten al său. Ei se luptă cu criticul lor interior la fel cum s-ar lupta cu un bătăuș care a atacat brusc. Se iartă pentru greșeli și se liniștesc în timp ce se străduiesc să-și atingă obiectivele.

5. Ei definesc limitele

Suntem înconjurați de o mulțime de oameni diferiți. Unii dintre ei sunt destul de greu de numit plăcuți. Mai degrabă, chiar dimpotrivă: ei sunt incredibil de enervanți și obositori. Trebuie să ai o forță de voință extraordinară pentru a nu ceda trucurilor unor astfel de provocatori și a menține o atitudine pozitivă. Oamenii puternici în astfel de cazuri încearcă să definească limitele emoționale. Sunt conștienți de emoțiile lor și își asumă întreaga responsabilitate pentru acestea. Ei nu lasă alți oameni să dicteze dacă ziua lor va fi bună sau rea, ci își vor crea singuri o dispoziție.

6. Ei gestionează timpul cu înțelepciune

Timpul este o resursă finită care, din păcate, nu poate fi completată. De aceea, trebuie să fie gestionat cu înțelepciune. În loc să irosim energie și timp pe evenimente care sunt departe în trecut și resentimente pentru întâlnirile inutile, care au durat multe ore, este mai bine să ne concentrăm asupra lucrurilor importante care se întâmplă aici și acum.

7. Ei se străduiesc să atingă obiectivul

Realizarea cu succes a obiectivelor vieții necesită timp. Oamenii puternici sunt conștienți de acest lucru și se concentrează pe imaginea de ansamblu, având în vedere că alegerile de astăzi le vor afecta viitorul.

8. Ei tind să devină și mai puternici.

Merită să considerăm problemele de zi cu zi ca un stimulent pentru a deveni mai buni. Oamenii puternici nu se opresc niciodată și se consideră suficient de puternici pentru a se îmbunătăți constant.

9. Ei controlează progresul lor.

Pentru ați dezvolta potențialul, trebuie să întreprinzi cel puțin unele măsuri. De regulă, totul începe cu identificarea punctelor slabe. În procesul de realizare a obiectivului, este important să îți monitorizezi progresul și să acorzi o atenție deosebită lucrurilor care ar putea fi un stimulent pentru a merge mai departe.

Nu numai cei aleși pot deveni o personalitate puternică, ci și toți cei care sunt gata să lucreze pentru ei înșiși și să depună eforturi.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.