9 modalități simple pentru a menține mintea clară - #dozadesucces

9  modalități simple pentru a menține mintea clară

Deși unele cauze ale tulburărilor de memorie sunt de natură genetică, claritatea minții poate fi în continuare influențată. Și cu cât începi mai devreme, cu atât mai bine.

Una dintre cele mai înfricoșătoare caracteristici ale îmbătrânirii este conștientizarea faptului că creierul nu mai este capabil să funcționeze așa cum a fost înainte. Și vei fi la fel de speriat dacă nu vei putea să-ți amintești numele nepotului sau dacă vei pune accidental cheile mașinii în cuptorul cu microunde.

Majoritatea oamenilor se vor confrunta cu anumite forme de „îmbătrânire a creierului”, începând cu nebuloasa gândirii și terminând cu boala Alzheimer.

Deși unele cauze ale tulburărilor de memorie sunt de natură genetică, claritatea minții poate fi în continuare influențată. Și cu cât începi mai devreme, cu atât mai bine. Căci, ca și în cazul pierderii în greutate, este mult mai ușor de prevenit îmbătrânirea creierului decât de a inversa procesul.

Mai jos sunt enumerate nouă modalități simple de a rămâne cu mintea clară:

1. Nu mânca zahăr.

În ciuda faptului că creșterea cantității de zahăr consumat în stadiile inițiale are un efect pozitiv asupra funcționării creierului, mai devreme sau mai târziu are un efect negativ asupra memoriei umane.

Într-un studiu, subiecții au măsurat mai întâi nivelul de zahăr din sângele lor, apoi au cerut să memoreze 15 cuvinte necunoscute și, după o jumătate de oră, să reproducă ceea ce au învățat. Participanții la experiment cu niveluri ridicate de glucoză, în medie, au memorat cu două cuvinte mai puțin.

2. Mănâncă pește.

Încearcă să consumi săptămânal carne de somon sau orice alt pește gras sau să administrezi suplimente alimentare cu ulei de pește în fiecare zi.

Studiile au arătat-când pacienții în vârstă de 55 de ani care suferă de probleme de memorie au început să ia ulei de pește zilnic, creierul lor „a întinerit” cu aproape trei ani.

3. Gestionează stresul.

Stresul este una dintre principalele cauze ale dereglării memoriei. Inflamația creierului cauzată de stres distruge amintirile vechi și complică în mod semnificativ formarea amintirilor noi.

4. Găsește-ți prieteni.

Oamenii de știință au dovedit că rezolvarea problemelor este mult mai ușoară dacă ai prieteni. Aceștia susțin motivația unei persoane și îi dau un sentiment de responsabilitate pentru necesitatea de a se angaja în sport sau de a stăpâni noi abilități împreună cu ei.

5. Fă sport.

Trebuie să te angajezi în activități fizice timp de cel puțin 45 de minute de trei ori pe săptămână. Cu toate acestea, rezultatele studiilor recente arată că vor fi mult mai utile exerciții active de 20 de secunde în trei abordări timp de 10 minute.

6. Nu te priva de somn.

Când ești ocupat cu ceva, poți începe foarte ușor să sacrifici timpul necesar pentru somn. Somnul este necesar pentru ca creierul să atingă vârful capabilităților sale, să rezolve cu succes problemele și să-și amintească informațiile.

7. Învață ceva nou.

Deși dieta și sportul joacă un rol important, totuși învățând lucruri noi, dobândirea unui nou hobby, jocuri video și chiar încercarea de a crea un nou traseu într-un loc obișnuit, fără a utiliza GPS, reduc în mod semnificativ riscul de tulburări de memorie.

8. Administrează vitamine.

Administrează cantități adecvate de magneziu, acid folic și vitaminele B12, B6 și D3. Magneziul formează legături stabile între neuroni, iar acest lucru ajută o persoană să rezolve problemele.

Mănâncă mai mult orez brun, migdale, alune, spanac, produse din grâu mărunțit, fasole lima și banane. Vitamina D3 joacă, de asemenea, un rol important în organism, așa că încercă să o utilizezi zilnic sub formă de suplimente.

9. Evită substanțele nocive.

Aceasta se referă la consumul de tutun, mercur și alcool. Tutunul și alte toxine pot duce la inflamarea creierului și acest lucru va afecta starea de spirit, memoria și funcțiile cognitive.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.