9 sfaturi importante de la Richard Branson despre cum să îți lansezi propria afacere

Acest om este cunoscut de toată lumea –  el a obținut succes în aproape toate domeniile. Acum are dreptul să noteze încă un eveniment – zborul cu succes al unei nave spațiale particulare Virgin America, companie proprie care se ocupă de transportul spațial și de turism. Branson a scris mai multe cărți, adesea vorbește la televizor și radio, iar astăzi oferă mai multe sfaturi despre cum să-ți conduci propria afacere pe baza experienței sale.

1. Dacă este posibil, muncește de acasă

“Când muncesc, nu îmi place să pierd timpul în zadar. În vacanțe îmi place să mă relaxez, uitând puțin de proiecte. Însă de obicei muncesc de acasă ca să nu pierd timp pe drumul spre oficiu și înapoi. Îmi place să lucrez stând comod într-un fotoliu sau un hamac.”

2. Găsește “timp personal”

“Mă trezesc devreme – la 6:30. După asta merg să înot, joc tenis și practic oricare alt sport. Cum am mai spus, cel mai mare avantaj într-un job – să muncești de acasă pentru a nu pierde timpul în zadar. Găsește timpul potrivit pentru muncă și fii cât mai productiv”.

3. Fă pauză în timpul muncii

“Mai mult decât atât, mănâncă bine – nu trebuie sandwich-uri sau biscuiți – trebuie să mănânci mâncare sănătoasă. Eu mănânc bine. Cumpăr doar mâncare sănătoasă. Mai mult decât atât, beau mult ceai și cafea”.

4. Încearcă să fii primul în domeniul ales

“Dacă încerci să faci ceea ce alții cred că este imposibil, analizează bine toate riscurile și dacă totul este bine – fă asta. Învață să fii primul în domeniul tău. Ține minte că ești capabil să cucerești întreaga lume”.

5. Vezi riscul, însă nu fi pesimist

“În orice proiect, trebuie să analizăm toate riscurile, ținând cont de realitate. Însă nu trebuie să fii pesimist, pentru că dacă vei fi așa, nu vei reuși nimic”.

6. Nu fi workaholic

“Filozofia mea e simplă – trăim o singură dată. Trăiește așa cum îți place. Este mult mai interesant decât să trăiești toată viața fără să te odihnești. Mai mult decât atât, fă ceea ce îți place. Pur și simplu fă asta.”.

7. Fă un plan pentru a atinge succesul

“Se referă atât la viața ta, cât și la fiecare proiect. Unul dintre avantajele evaluării riscurilor – vei putea găsi alternative pentru fiecare situație care se va complica. Mai mult decât, adu în echipa ta câțiva oameni capabili să muncească și stabilește sarcinile fiecăruia”.

8. Împarte responsabilitățile mici

“Dacă ai așa o posibilitate, angajează câțiva oameni pentru a îndeplini munca de rutină precum plata facturilor sau care să răspundă la telefon/email.”.

9. Petrece timpul cu familia ta

“Este foarte important să petreci timpul cu familia ta – se referă în special la copii care au nevoie de dragostea ta. O relație deschisă este ceea de ce are nevoie fiecare familie pentru a evita conflictele”.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.