Acesta este motivul pentru care a fi bun nu este întotdeauna cel mai bine - #dozadesucces

Acesta este motivul pentru care a fi bun nu este întotdeauna cel mai bine

Dacă oamenii radiază negativ sau ne rănesc, atunci ei își arată adevărata esență. Arătându-le bunătate, demonstrăm doar lipsa de respect de sine.

Adesea spunem că bunătatea, răbdarea și înțelegerea sunt calitățile necesare pentru a atinge obiectivele. Cu toate acestea, decizia de a fi un „om bun” nu se justifică întotdeauna. De acord, sună contra-intuitiv, dar acest lucru nu neagă veridicitatea acestei afirmații.

Probabil confuzia provine din faptul că bunătatea umană este apreciată prea mult. Vrem întotdeauna să arătăm cei mai buni și să obținem un profit din asta. Dar oamenii buni nu sunt întotdeauna fericiți.

Acum poți pune în discuție argumentele mele și să spui că, dacă o persoană este bună, atunci karma intervine în materie, și îți va întoarce tot ce oferi altora. Credeți-mă, a trebuit să văd o mulțime de oameni buni care s-au implicat într-o relație nereușită, nu au reușit să-și construiască o carieră și au trăit în stres constant.

Asta e ideea. A fi amabil nu este întotdeauna un lucru bun, pentru că uneori ne face să vedem situațiile așa cum vrem să le vedem, nu așa cum sunt. Uneori nu ne dăm seama că bunătatea este departe de a fi cel mai bun răspuns la un tratament rău.

Totuși, trebuie să înțelegem că, dacă oamenii radiază negativ sau ne rănesc, atunci ei își arată adevărata esență. Arătându-le bunătate, demonstrăm doar lipsa de respect de sine.

De aceea este atât de important să analizăm mai întâi situația. Adică, în loc de bunăvoință oarbă față de toți cei din jur, ar trebui să evaluați în mod sobru situația.

Deci, dacă crezi că ești folosit sau că ești tratat prost, atunci nici nu poate fi vorba de o bunătate în schimb. Trebuie doar să reacționezi în mod corespunzător – astfel încât să dai de înțeles celeilalte persoane că nu permiți să fii tratat astfel. Ca rezultat, viața ta nu va deveni mai puțin atractivă pentru energia pozitivă. Oamenii pozitivi vor ajunge la tine.

Nu poți fi mereu amabil. Abordarea ta față de alte persoane ar trebui să fie mai degrabă sinceră și directă. Și te ajută cu adevărat – onestitatea și sinceritatea nu permit altora să te trateze astfel, în timp ce tu nu trebuie să te prefaci.

Tot ce trebuie sa faci este doar fii tu însuți.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.