Adevărata cheie care deschide ușa spre succes

Nu aștepta condiții ideale pentru a începe ceva. Acționează acum, până când condițiile vor deveni ideale. Motivația este trecătoare, ea depinde, de foarte multe ori, de factori externi. Pentru a face față greutăților pe care le întâmpini, ai nevoie de disciplină. Aceasta este adevărata cheie care deschide ușa spre succes. Amintește-ți de sportivii campioni. Ei se antrenează permanent, chiar și atunci când nu au dorință.

În viața noastră filmul nu se va derula după scenariul pe care l-am scris în mintea noastră. Iar dacă vei ajunge într-o situație de criză, nu vei mai avea motivație să mergi mai departe. Din acest motiv ai nevoie de autodisciplină. Scriitorul Tony Fahkry a scris în blogul său pe Medium, cum să dezvolți autodisciplina:

Antrenând disciplina, tu, de fapt, te antrenezi să acționezi într-un anumit mod. Dacă faci acest lucru destul de mult timp, disciplina se va transforma într-un obicei.

Pentru a atinge scopul propus, învață să izolezi sentimentele de acțiuni. De foarte multe ori emoțiile ne dictează comportamentul și uităm care este scopul final. Însă ține minte că bucuria de la sfârșitul drumului este mai puternică și mai mare decât orice plăcere de moment.

În primul rând, trebuie să faci ordine. Nu trebuie să iei prea multe responsabilități asupra ta. De exemplu, dacă scopul tău este să faci sport de 4 ori pe săptămână, intră în acest ritm treptat. Începe de la 2 antrenamente pe săptămână, apoi mărește numărul acestora. Succesul vine atunci când faci primul pas și treptat te dezvolți.

În al doilea rând, trebuie să înțelegi de ce este atât de important pentru tine scopul pe care ți l-ai propus. Trebuie să fie un motiv puternic care să te determine să faci asta în fiecare zi. Atunci îți va fi mai ușor să nu te oprești. Dacă îți înțelegi bine dorințele și entuziasmul, nimeni nu te va putea împiedica să obții ceea ce îți dorești.

Faimosul business-trainerul Jim Rohn spunea: Fiecare dintre noi trebuie să simtă două tipuri de durere: durerea disciplinei și durerea regretului. Diferența este că durerea provocată de disciplină cântărește câteva grave, în timp ce durerea provocată de regrete cântărește tone.

Nu permite regretelor să te împiedice pe drumul tău spre succes.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.