Adevărul dur care te va face să privești viața cu alți ochi - #dozadesucces

Adevărul dur care te va face să privești viața cu alți ochi

1. Într-o zi, „mâine” nu va mai veni

Mii de oameni mor în fiecare zi și fiecare dintre noi înțelege faptul că într-o zi îi va veni sfârșitul. Însă ni se pare că acest sfârșit este foarte departe. Așa ne-a format natura: oamenii se gândesc foarte puțin la moarte, pentru că dacă s-ar fi gândi în fiecare zi la ea, atunci ar fi suferit de depresie.

Totuși, nu trebuie să amânăm lucrurile de pe o zi pe alta. Exista regula celor 72 de ore: dacă în acest timp nu ai îndeplinit o sarcină pe care o tot amâni, înseamnă că niciodată nu o vei mai realiza.

Începând în fiecare zi o nouă viață, ne permitem să cheltuim în zadar orele și minutele de aur, uitând că timpul este ceea ce are omul mai important.

Memento mori, sau Amintește-ți despre moarte – este o frază care capătă sens atunci când nu uităm de ea. Și oricât de greu ne-ar fi, trebuie să fim recunoscători vieții.

2. Niciodată nu vom reuși să obținem ceea ce ne dorim

În tinerețe avem planuri mărețe pentru viață. Elevii, care scriu compunere la tema „Ce vreau să devin când voi crește mare”, scriu profesii deloc ușoare și foarte căutate, care presupun că le vor satisface viața. Însă, după câțiva ani, viața lor o ia pe alt drum…

Ce greșeală a fost comisă? Păi ei au așteptat un rezultat uriaș într-un timp prea scurt, iar speranțele lor nu s-au adeverit, ei s-au dezamăgit și s-au dat bătuți. Prinși în brațele fricii atunci când s-au confruntat cu greutăți și piedici, acei copii deveniți adulți au acceptat rutina, plictiseala și viața simplă.

Trebuie să fii gata și să accepți că viața este o luptă, unde victoriile vin după înfrângeri. Iar fără înfrângeri, nu vei simți gustul victoriei. Ceea ce nu te omoară, te face mai puternic.

3. Știu doar că nimic nu știu

Așa spunea filosoful antic Socrate. Cu cât un om este mai inteligent, cu atât mai bine el înțelege că oricât de mult ar vrea, nu va reuși să cunoască toate lucrurile de pe planetă.

4. Cineva va avea întotdeauna mai mult decât noi

Viața nu este o competiție unde trebuie să sărim mai sus sau să alergăm mai repede decât alții. Aici, fiecare trebuie să meargă pe drumul său. Întotdeauna va exista o persoană care va obține mai mult decât noi, va avea o casă mai mare, o mașină mai luxoasă, mai mulți bani, o femeie mai frumoasă sau copii mai deștepți. În goana de a întrece pe cineva

5. Sunt momente pe care nu suntem în stare să le controlăm

Ele au loc indiferent de dorințele noastre, iar grijile noastre nu vor schimba nimic. Nu putem contra acțiunile altor oameni și nici fenomenele naturii.

Încercând să controlăm ceea asupra căruia nu avem influență, nu facem decât să ne pierdem energia emoțională și timp, iar într-un final să ne simțim dezamăgiți și goi în interior. Trăind emoții zadarnice, pierdem lucruri mai importante și devenim nefericiți.

6. Nu putem schimba trecutul

Mulți dintre noi regretă trecutul. Ne întoarcem în el din diferite motive: ne amintim de cei care ne-au părăsit, reluăm situațiile pe care le-am trăit, le analizăm și încercăm cumva să redresăm situația. Oricare ar fi situația, nu facem decât masochism, retrăind emoții care nu ne fac decât să suferim. Și să fim nefericiți. Cel care trăiește în trecut, se pierde în prezent.

7. Nu toți prietenii, pe care îi considerăm apropiați, ne rămân devotați

Ne facem prieteni în școală, la facultate sau la muncă – ei sunt tot mai mulți și mai mulți – oameni cu care ne este bine și vesel. Însă cu cât mai maturi devenim, cu atât mai puțini prieteni avem. Se poate spune că acceptăm calitatea în defavoarea cantității.

Și dacă e să vorbim sincer, în timpul vieții căpătăm experiență, ne schimbăm, ni se schimbă viziunile asupra vieții, interesele, cercul de comunicare. La fel se schimbă și prietenii noștri. Și nu este nimic uimitor că unii pleacă, iar alții rămân. E un lucru normal.

8. Cineva nu ne va iubi

Și nu e vina ta. Poți fi frumoasă sau nu prea, de succes sau nu prea, bogat sau sărac și cineva se va comporta cu noi bine. Iar cineva nu va putea să te suporte. Și nu vom putea cumva să schimbăm acest lucru. Pentru că cei care nu ne iubesc, au o altă educație, un alt stil de viață, alte priorități, sau poate chiar și invidie. Ei pot chiar să-și exprime direct antipatia, însă nu trebuie să facem ceva ca să le cucerim iubirea. Comportamentul lor – este decizia lor, iar noi trebuie să ne păstrăm demnitatea, optimismul și respectul și cât mai posibil să evităm oamenii care ne pot răni. Trebuie să ne pese doar ceea ce credem noi despre noi.

9. Nimeni nu este obligat să te facă fericit

Singura persoană care te poate face cu adevărat fericit ești chiar tu.

10. Zona de confort nu este chiar atât de confortabilă

Zona de confort este locul unde ne este bine, liniște și ne simțim în siguranță. Este lumea în care ne-am obișnuit și totul ne este confortabil.

Totuși, la un moment dat trebuie să o părăsim, altfel riscăm să nu ne mai dezvoltăm ca personalitate și chiar să degradăm. Mai mult decât atât, cu cât mai adulți devenim, cu atât mai greu ne este să schimbă mediul și să facem schimbări. Ieșirea din zona de confort – e una modalitate de dezvoltare a personalității noastre.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.