„Am renunțat la toate gândurile și părerile rele despre mine” – 20 afirmații pozitive pentru fiecare zi

Afirmațiile pozitive nu sunt în niciun caz o prostie. Acestea sunt capabile să ne direcționeze gândurile și viața în direcția cea bună.

Creierul nostru procesează în mod constant informații provenite din simțuri. Pentru a evita supraîncărcarea, aruncă unele date care nu sunt importante sau care nu sunt necesare în acest moment.

Pentru a înțelege cum funcționează, fă un mic experiment. Uită-te în jurul tău și marchează mental toate articolele de culoare verde. Acum închide ochii și încearcă să-ți amintești toate obiectele de culoare roșie. Probabilitatea că vei reuși este minimă, deoarece înainte de a închide ochii, erai concentrat doar pe culoarea verde. Acum uită-te în jur din nou și verifică câte lucruri roșii ai scăpat.

Rezultatul demonstrează în mod clar cum creierul încearcă să găsească informații importante, în timp ce aruncă tot ceea ce este relevant pentru caz. De aceea ignorăm atât de des toate acele lucruri și informații care ne-ar putea fi de folos.

De ce afirmații? Când folosim afirmații, ne învățăm creierul să identifice informații care ne pot ajuta să atingem anumite obiective. De exemplu, dacă decizi să mănânci numai alimente sănătoase, afirmațiile îți antrenează creierul să acorde atenție doar alimentelor sănătoase, fără a se opri la prăjituri sau gustări. Și dacă în acest moment problema banilor este mai importantă pentru tine, creierul începe să caute în mod activ oportunități de a crește nivelul de venit.

Astfel de afirmații trimit un semnal clar creierului că o anumită întrebare are o importanță primordială pentru persoană. Când le rostim cu voce tare (de preferință în fiecare zi), creierul începe să caute modalități de a ne atinge obiectivele.

Un punct important: afirmațiile pozitive pot fi folosite în orice domeniu al vieții noastre.

Cum se formulează o afirmație excelentă

1. Pentru a veni cu o declarație foarte bună, trebuie mai întâi să determini ce anume vrei să schimbi în viața ta. Gândește-te la ceea ce ai vrea să realizezi sau la ce trăsătură de personalitate ai vrea să dezvolți în tine. După aceea, poți începe să formulezi declarația.

2. Asigură-te că declarația ta este pozitivă. De exemplu, cuvinte precum „Nu vreau să trăiesc în sărăcie” sunt un prim exemplu de declarație negativă. Schimbă-l în ceva de genul, „Merit prosperitate, iar aceasta este în drum spre mine.”

3. Notează pe hârtie de parcă ți-ai simți dorința împlinită chiar acum, și nu în viitor. La urma urmei, dacă presupui că se va întâmpla ceva în viitor, atunci va rămâne acolo – în viitor.

4. Adaugă o dimensiune emoțională afirmației tale, deoarece creierul uman este foarte sensibil la emoții. Din același motiv, amintirile emoționale rămân atât de clare pentru o lungă perioadă de timp. De exemplu, de ce să nu începi afirmația cu cuvintele: „aș fi foarte fericit să primesc …”

5. Păstrează afirmațiile tale scurte și energice, astfel încât să poată fi amintite cu ușurință.

6. Începe cu cuvintele „Eu” sau „Al meu”. Încerci să-ți schimbi viața și cel mai bun mod de a începe este cu ceea ce te privește.

7. Evită fraze precum „Vreau” sau „Am nevoie”. Utilizarea lor va forța creierul să se concentreze pe dorințe și necesități, care va consolida doar aceleași dorințe și necesități. În schimb, profită de ocazie pentru a gândi în moduri noi.

8. Fă doar declarații în care tu însuți vei crede. Dacă nu crezi încă în cuvintele „Sunt bogat și de succes”, atunci înlocuiește-le pur și simplu cu ceva de genul „Sunt deschis la noi oportunități care mă vor conduce spre succes”.

Mai jos sunt câteva domenii din viața noastră pe care fiecare dintre noi ar dori probabil să le îmbunătățească, precum și câteva afirmații care pot ajuta în acest sens.

 

Afirmații pozitive pentru succes

Folosește afirmațiile de mai jos dacă dorești să îți faci viața mai reușită:

 • Îmi aduce o mare bucurie să obțin succesul la care visam.
 • Pe această planetă, sunt o ființă pozitivă și influentă.
 • Sunt fericit să renunț la aspectele vechi de care nu mai am nevoie.
 • Merit toate beneficiile vieții și merit să am succes.

 

Afirmații pozitive pentru bogăție și bunăstare

Folosește aceste fraze dacă dorești să trăiești în prosperitate:

 • Toate acțiunile mele duc la bogăție și prosperitate.
 • Primesc cu bucurie toate lucrurile bune în viața mea.
 • Creez bogăție ușor și fără efort.
 • Iubesc bogăția și prosperitatea și doar le atrag spre mine.

 

Afirmații pozitive pentru fericire

Folosește aceste afirmații pentru a te simți mai fericit:

 • Aleg să fiu fericit pentru că merit să fiu fericit.
 • Astăzi îmi creez pace, armonie și bucurie.
 • Acum sunt fericit și liniștit.
 • Am tot ce am nevoie pentru a fi fericit acum.

 

Afirmații pozitive pentru relații

Folosește aceste fraze pentru a găsi un suflet pereche sau pentru a stabili o relație existentă:

 • Sunt fericit și încrezător.
 • Sunt fericit să construiesc o relație fericită.
 • Cred cu adevărat că îmi voi întâlni sufletul pereche.
 • Oamenii din jurul meu sunt atrași de energia mea pozitivă.

 

Afirmații pozitive pentru încrederea în sine

Dacă nu ești mulțumit de tine, folosește următoarele afirmații pentru a-ți spori stima de sine și încrederea:

 • Am renunțat la toate gândurile și părerile rele despre mine.
 • Sunt mândru de cine am devenit.
 • Mă iubesc și mă accept așa cum sunt.
 • Sunt o persoană specială și unică care merită respectul celorlalți.

 

Cuvânt final

Folosirea afirmațiilor pozitive în fiecare zi poate schimba cu adevărat modul în care gândim și percepem tot ceea ce ne înconjoară. Prin înlocuirea gândurilor negative obișnuite cu cele pozitive, ne putem schimba lumea. Dar schimbarea necesită timp, așa că ai răbdare și nu renunța dacă declarațiile tale nu încep să funcționeze imediat.

Majoritatea oamenilor simt schimbări vizibile numai după 21 de zile de repetare constantă a afirmațiilor lor.

Poți folosi mai multe afirmații simultan, dar nu încerca să schimbi totul dintr-o dată. Acordă-ți timp să te concentrezi asupra lucrurilor cu adevărat importante și adăugă treptat din ce în ce mai multe declarații noi.

 

Sursa

 

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.