Am scos din viața mea persoanele care nu au timp pentru mine și m-am simțit ușurată. - #dozadesucces

Am scos din viața mea persoanele care nu au timp pentru mine și m-am simțit ușurată.

Am decis să fac un mic experiment, iar rezultatul m-a șocat…

Cunoști acei câțiva prieteni iubitori și grijulii care sunt mereu în preajmă, indiferent de circumstanțe? Ei bine, eu eram acea persoană. Întotdeauna am trăit, urmând regula că prietenia, ca și florile, trebuie să fie bine îngrijită-numai atunci va înflori. În caz contrar, relațiile se vor usca și vor muri foarte repede. Așa că am investit mereu în prietenie. Întotdeauna mi-am dorit să fiu alături de persoanele pe care le iubesc.

Din păcate, nu am primit întotdeauna o reacție adecvată de la cei de care am avut grijă. Dar întotdeauna mi – am spus: „tratează-i pe alții așa cum vrei să te trateze pe tine.” Cei care sunt destinați să fie în viața ta vor fi acolo. Oamenii demni vor veni cu siguranță în lumea ta.

Toate acestea au continuat până când într-o zi am realizat în sfârșit că mă dăruiesc oamenilor nepotriviți. În cele din urmă am văzut adevărul care a fost în fața ochilor mei în toți acești ani nenorociți. Mi-am dat seama că m-am înșelat în tot acest timp.

Oamenii nu te tratează mereu așa cum îi tratezi tu. Unii dintre ei stau cu tine doar pentru a-ți folosi bunătatea. Aceștia apar doar când au nevoie de ceva de la tine.

Așa că am făcut un mic experiment. Am încetat să mai sun. Am încetat să mai vin în vizită. Am dispărut complet. Am vrut doar să văd câte „plante moarte” am udat de-a lungul anilor.

Realitatea crudă m-a șocat. Mi-a frânt inima, dar am înțeles ceva despre oamenii care m-au înconjurat tot timpul.

După aceea, în cele din urmă, am decis să iau lucrurile în propriile mâini și să scot din viața mea acele persoane care nu aveau nimic de-a face cu mine. Și trebuie să spun că pe mulți dintre ei îi consideram prieteni adevărați. Și după toate acestea, am simțit o ușurare reală.

Prietenia este o stradă cu două sensuri. Nu te poți aștepta să primești nimic dacă nu oferi nimic în schimb. Aceasta este legea vieții.

Dacă îți pasă cu adevărat de o persoană, vei fi alături de aceasta, oricât de ocupat ai fi. Nu există scuze atunci când iubești pe cineva. Îți pasă de cineva drag pentru că tu vrei asta. Și nu există niciun loc pe Pământ unde ai dori să fii mai mult decât lângă un prieten care are nevoie de tine.

Așadar, am decis că este suficient să mă dedic oamenilor care nu sunt capabili să aprecieze acest lucru. Merit să fiu înconjurată de prieteni care mă respectă și mă iubesc cu adevărat.

M-am săturat să salvez relații care, din păcate, au fost moarte de la început. Am obosit să fiu alături de oameni care nu au timp pentru mine. M-am săturat să mă prefac că e în regulă când nu e așa. M-am gândit că nu voi mai lăsa oamenii să profite de bunătatea mea.

Nu am prea mult timp să-l petrec cu oamenii care nu vor să mă iubească așa cum îi iubesc eu. Îi scot din viața mea pe cei care rănesc, neglijează, părăsesc în momente dificile, dar apar atunci când au nevoie de ajutorul meu.

Aș prefera să am un prieten credincios și grijuliu care mă iubește cu adevărat decât să-mi petrec viața lângă oameni care se prefac a fi prieteni de dragul câștigului. Calitatea este mai importantă decât cantitatea – întotdeauna și în orice.

Sursa

 

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.