Arta respectului de sine

Sincer vorbind, nimeni nu trebuie să-ți rezolve problemele. Doar tu ești responsabil pentru acțiunile tale și consecințele lor.

Simți în mod constant nevoia de a face plăcere uneia sau altei persoane cu care comunici? Nu te-ai plictisit încă? Ca să fiu sincer, m-am săturat de asta.

În viața mea m-am îngrijorat prea mult pentru oamenii care nu valorau un minut din timpul meu. Mă îngrijoram din cauza lucrurilor mici pe care nici nu le controlam. Mă îngrijoram și mi-am arătat grijă față de oamenii care m-au ajutat în cele din urmă să înțeleg adevărul amar că nimănui nu-i pasă de emoțiile și sentimentele mele.

De îndată ce mi-am dat seama de toate acestea, de parcă m-am trezit după un somn lung.

Mi-am dat seama că nimeni nu mă obligă să-mi fac griji pentru oamenii care nu merită. Nimeni nu mă obligă să mă îngrijorez de lucruri pe care nu le pot controla. Nimeni nu mă convinge să irosesc cei mai buni ani din viața mea. Nimeni nu mă obligă să fiu un pesimist, care suferă cronic de o dispoziție depresivă.

Toate acestea au fost alegerea mea. Numai a mea.

Credeam că m-am născut ghinionistă, și asta e singurul motiv pentru care s-a întâmplat ceva rău în viața mea. Eram absolut sigură că universul însuși era împotriva mea.

Odată, eram ferm convinsă că circumstanțele și oamenii din jurul meu sunt vinovați de nenorocirea mea. Eram atât de oarbă și naivă.

Mi-a luat mult timp să-mi schimb perspectiva asupra vieții. A fost greu, dar am făcut-o.

Am învățat să mă respect. Aceasta înseamnă să înțelegi ce meriți cu adevărat și să înveți să „ții lovitura”. Aceasta înseamnă să-ți dedici timpul și gândurile către evenimente și persoane excepțional de importante.

Acest lucru înseamnă că trebuie să acorzi atenție la problemele tale. Și, de asemenea, reamintește-ți că, în afară de tine, nimeni nu va avea grijă de tine. Nimeni nu va pierde timp și efort pentru ați rezolva problemele tale dacă tu însuți nu dorești să îți faci griji pentru tine.

Sincer vorbind, nimeni nu trebuie să-ți rezolve problemele. Doar tu ești responsabil pentru acțiunile tale și consecințele lor.

Să te respecți înseamnă să încetezi să te ocupi de lucruri pe care le urăști. Și să nu fii de acord cu cineva doar pentru a impresiona.

Nu mai trăi o viață mediocră și nu trebuie să fii mulțumit cu relațiile care te distrug. Și, de asemenea, renunță la munca opresivă și la câștigurile mărunte. Aceasta înseamnă să scapi de prietenii falși și să ceri respect pentru tine. Treci dincolo de zona de confort și, oricât de înfricoșător ar fi, mergi către necunoscut.

O persoană care se respectă își pune prioritățile pe primul loc. Lucrează din greu pentru a-și atinge obiectivele. Aceasta găsește fericirea în sine. Spre deosebire de majoritatea,  aceasta persoană nu se uită la „gazonul vecinului”. Aceasta este interesată de viața sa și de creșterea sa personală.

A învăța să te respecți înseamnă a deveni mai îndrăzneț. Înseamnă să înveți să-ți aperi părerea. Să nu îți fie frică să îți exprimi punctul de vedere, chiar și atunci când este diferit de opiniile altora.

Înseamnă să nu-ți fie frică să spui adevărul. La urma urmei, poți fi sincer și, în același timp, modest.

Odată ce înveți să te respecți, vei realiza în sfârșit că ești responsabil pentru acțiunile tale și pentru viața ta în general. Vei fi invincibil și, în același timp, vulnerabil. Puterea ta este în vulnerabilitatea ta.

Nu-ți fie frică să fii sincer cu tine însuți. Nu-ți fie frică să recunoști că ești vulnerabil. Numai în acest fel vei câștiga libertatea. Numai în acest fel poți scăpa din cușca vieții de zi cu zi pentru a zbura afară spre a cunoaște ceva nou!

Cu siguranță, ar trebui să existe cât mai mulți astfel de oameni în lume!

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.