Ascultă-i pe ceilalți și fă exact opusul: Cum a reușit Elon Musk - #dozadesucces

Ascultă-i pe ceilalți și fă exact opusul: Cum a reușit Elon Musk

Fondatorul Teslei și SpaceX a pus în aplicare o idee, contrar ințelepciunii convenționale, și asta l-a ajutat să facă miliarde.

De câte ori ai fost sfătuit să îți concentrezi eforturile asupra unui singur lucru, asupra a ceea la care ești cu adevărat bun?  Oricine ai fi-un atlet, un startup sau un artist-înțelepciunea convențională de zeci de ani pentru toată lumea sună la fel: Specializarea duce la obținerea de calificare, care este cheia succesului.

Desigur, această regulă a fost declanșată nenumărate ori, altfel nu ar fi devenit în general acceptată. Dar într – o zi a apărut Elon Musk, care pare să se concentreze asupra tuturor lucrurilor dintr-o dată-făcând o revoluție în fiecare industrie la care acorda atenție.

 

Desigur, se crede că un mare succes la Musk a venit după ce a lucrat la PayPal, precum și datorită eticii sale legendare de muncă. Dar unii experți deosebit de observatori suspectează că secretul principal al numeroaselor sale proiecte de succes este lipsa de concentrare asupra oricărei specialități sau industrii.
Antreprenorul și autorul cărții, Michael Simmons, a studiat îndeaproape personalitatea lui Elon Musk și cariera sa.

 

„Eu numesc oamenii ca Elon Musk „experți universali”, a scris Simmons. „Aceștia se angajează într-un studiu amplu dintr-o dată într-o serie de domenii diferite, permițându-le să înțeleagă principiile mai profunde care leagă aceste domenii și apoi să aplice aceste principii în activitățile lor de bază”.

 

Într-adevăr, într-o oarecare măsură, succesul lui Musk, așa cum explică Simmons, este că, în loc să devină un specialist omniscient într-o zonă îngustă, așa cum este încurajat de majoritatea, Elon a fost întotdeauna interesat de modul în care funcționează o mare varietate de domenii. Și acest lucru i-a permis să folosească în mod util informațiile pe care le-a recunoscut într-un singur domeniu, în domenii complet diferite.

 

Evident, tocmai din cauza acestei calități ale lui Musk au avut loc unele dintre cele mai inovatoare inițiative ale sale. El a stabilit modul în care pot fi conectate energia solară și mașinile electrice Tesla, precum și inteligența artificială și ceea ce va face ca vehiculele electrice să meargă pe pilot automat. Această metodă de „transfer de cunoștințe” vă permite să realizați progrese și mai mari – poate că într-o zi va exista o oportunitate de a conecta la „Tesla” un cablu „neural” conectat  la creierul șoferului.

 

Este puțin probabil ca calitatea descrisă să fie numită fenomenul exclusiv al lui Elon Musk. Solicitările de cercetare interdisciplinară și colaborarea între diferitele domenii au fost auzite de mult timp.

 

Dar piața devine din ce în ce mai aglomerată, iar concurența este capabilă să reziste numai adevăraților specialiști ai unui profil îngust. Și cu cât mai mulți astfel de specialiști dobândesc experiență, cu atât mai mult sunt apreciați. Prin urmare, pe generali și atârnă eticheta de perdanți.

 

Dar, după cum arată povestea lui Musk, adevărul poate fi că, din cauza boom-ului asupra specialiștilor de profil îngust în legăturile dintre industrii, există lacune uriașe.

 

 

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.