Bărbații vorbesc despre iubire… - #dozadesucces

Bărbații vorbesc despre iubire…

„Când se apropia de mine prea mult, foloseam toate tehnicile de apărare. Un pas în urmă, distanțare, evitare… Dar apoi m-am îndrăgostit. Și s-a dovedit că acest sport nu este pentru cei slabi.” Scriitorul și bloggerul Dani Fleischer despre „de ce este atât de greu de a iubi și de a permite să fim iubiți în schimb”:

1. Sentimentele tale nu înseamnă prea mult

Sentimentele sunt o parte ușoară a iubirii. Ele pot fi frumoase și pot aduce multe momente plăcute. Dar sentimentele tale în realitate nu înseamnă prea mult. Ce faci e ceea ce contează. În fiecare zi: comunicați și ascultați, găsiți compromisuri, iertați și căutați răbdarea în toate acestea și mergi după iaurt pentru ea la miezul nopții este ceea ce o face să creadă că o iubești și că sentimentele tale sunt reale.

2. Dragostea nu învinge totul

Uneori câștigă timpul. Sau logica sau frica că vrei ceva diferit de la viață, sau probleme cu nervi, sau bani, sau copii, sau lipsa de sex, sau o băutură bună, sau prea multă atenție din partea oamenilor, sau datoriile tale. Și niciunul din aceste lucruri în sine nu neagă marea iubire care este încă în centrul tuturor lucrurilor dintre voi.

3. Dragostea nu acceptă ipoteze

Ai toate aceste idei despre cine ești în această lume, dar acestea sunt doar idei. Până când relația le confirmă sau le respinge. Numai atunci vei afla ce vei face efectiv într-o anumită situație și, uneori, se află la 100 de kilometri distanță de ceea ce ai crezut despre tine. Uneori ești mai buni decât crezi, uneori mai slab. Uneori te întrebi pentru că ești mai bun și mai puternic – dar uneori ești șocat de neimportanța ta. Nu știi niciodată – până nu afli.

4. Du-te la culcare furios

Uneori există un punct după care nimic bun nu va urma. Ai vorbit, ai demonstrat și ai acceptat. Și au venit din nou – și nu există progrese. Nu există nicio opțiune pentru a face această zi mai bună. Dacă nu ai spus ce regreți, atunci ești deja aproape de a spune. Un vis bun acum este singura mântuire. Dar nu fi un idiot și nu refuza să dormi în același pat. Doar respectați această linie invizibilă între voi în acest pat dublu confortabil.

5. Râde de tot, mai ales de tine

Cel mai bun lucru care va rămâne după ce veți trece prin perioadele dificile ale relației – acestea sunt glumele pe care le veți spune despre acești ani mai târziu.

6. Iartă pentru că poți

Ori de câte ori este posibil. Nu aduna obide – iartă și nici nu vei observa cum totul va fi mai ușor pentru amândoi.

7. Mergeți fiecare în rândul său

Nu vă folosiți reciproc,  indiferent cât de mult vă doriți asta. Asigurați-vă că fiecare dintre voi este încă – el însuși, propria sa persoană, care nu este complet dependentă de celălalt. Rămâi acolo unde știi că poți continua să trăiești fără un partener. Vei fi devastați și pierdut pentru o vreme, dar toată lumea voastră nu se va prăbuși. Partenerul va simți imediat presiunea dacă îl transformați în „lumea voastră”.

8. Dragostea nu este mântuire.

Nu poți salva pe nimeni. Nimeni nu te poate salva. Nu poți „repara” sau „vindeca” relațiile. Poți contribui la asamblarea părților pe care o persoană dorește să le adune pentru a se salva. Oferă-i un sprijin fiabil și schele – dar asta e tot. Dacă te hotărăști să-l salvezi, este puțin probabil să reușești și, ca rezultat, ambii vă veți simți nefericiți. Și dacă te aștepți ca partenerul să te salveze, va simți această povară de așteptări și ambii vă veți simți incomod.

9. Permite-ți să fii slab. Ție. Ei. Voi ambii

Uneori suntem cu toții slabi și chiar mizerabili. Toată lumea are un punct, ascuns adânc sub un strat de grăsime benignă, la care uneori încă mai ajung. Toată lumea are momente legate de trecut. Asemenea temeri sunt profunde.

Uneori este important să permiți partenerului să fie slab. Aceasta se numește securitate într-o relație.

Trebuie să permiți partenerului să fie slab, să fie (uneori, poate doar o singură dată) mai puțin decât el este. Uneori poate fi greu. Deci, el știe că nu va fi condamnat la o rușine veșnică pentru că și-a arătat slăbiciunea. Acest lucru este important. Aceasta se numește securitate într-o relație.

10. Nu este întotdeauna personal.

Este foarte dificil pentru mine să înțeleg că nu am fost ofensat. Există astfel de lovituri sub centură, când o persoană nu se apără de mine, ci de trecutul său. Destul de brusc, din senin, atunci când ai încărcat incorect mașina de spălat vase sau ai adus „alte” mere. Ce îi aduce aminte? Nu știu.

11. Dar sentimentele tale contează.

Dacă te doare ceva – spune. Calm, cu dorința de a păstra ceea ce aveți ambii, dar vorbiți.

12. Fă surprize

Flori pe masă la mijlocul zilei de joi. „Te iubesc” – fără avertisment. Porniți căldura în automobil până când ea încă nu a ieșit din casă. Astfel de lucruri mici, dar care sunt suficiente și necesare pentru o călătorie lungă împreună.

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.