Bărbatul trebuie! sau motivul pentru care relațiile nu durează

pexels-photo

Psihologul rus Oleg Sileavskii ne va spune în articolul acesta despre rolul bărbatului și a femeii, despre natura umană și de ce bărbatul trebuie să plătească mereu pentru o femeie.

Multe cupluri nu simt nici o plăcere de la relația lor. În loc să se bucure de viață, oamenii se ceartă cine trebuie să plătească nota și de ce unul trebuie să câștige mai mulți bani. „Unde-i dreptatea?!”- se întreabă bărbații. „Bărbații adevărați au dispărut de foarte mult timp” – spun reprezentantele sexului frumos.

Care este rolul unei femei și al unui bărbat pentru a forma un cuplu ideal?

— La training-uri le propun oamenilor să își imagineze un simplu model biologic. De exemplu: există o casă la marginea pădurii, în ea locuiește un bărbat, o femeie și cinci copii – așa cum se întâmpla pe vremuri. De aici apar și rolurile, funcțiile, consecințele, cine și cui îi este dator, cine și cum trebuie să se comporte, cine trebuie să facă. Da, în planul material și social toate acestea s-au schimbat: oamenii trăiesc în apartamente confortabile, nu trebuie să taie copaci în pădure, să care lemne. Însă natura omului a rămas aceeași. Dacă oamenii nu o respectă, apar probleme: de tip psihologic și social.

În general, în viața cotidiană există o clară incursiune între rolurile bărbatului și cele ale femeii. Bărbații își uită rolul și funcțiile, femeile le pierd pe ale lor. S-a format un adevărat haos.

Dacă e să urmăm în totalitate modelul dat, reiese că bărbatul trebuie să asigure în totalitate o femeie?

— Da, trebuie. Fără îndoială. Altfel el își pierde firea bărbătească și degradează. Există o așa expresie ca „drumul de suflet” și fiecare îl urmează conștient sau nu. Dacă un bărbat nu își realizează funcția biologică de bază, atunci drumul lui, psihicul lui se distruge. La fel și în cazul femeii.

Dar oare bărbatul este dator cu ceva femeii?

— Dacă el este bărbat atunci în primul rând el este dator în primul rând lui, naturii bărbătești și drumului de suflet. Datorita bărbatului, după natură, este să fie luptător, apărător și susținător. Iar dacă el nu face asta, el nu este bărbat. Sigur, el poate proceda altfel. Și este adevărat că el nimănui nu este dator. Însă atunci va trebuie să accepte consecințele la propriile acțiuni de a nu realiza ceea ce trebuie prin natura lui bărbătească. Iar consecințele vor fi dureroase, atât pentru bărbat cât și pentru femeie, dacă nu vor să-și îndeplinească rolurile de bază.

Care sunt consecințele?

— Pentru bărbați asta înseamnă pierderea businessului, pierderea sensului vieții, depresie, alcoolism, impotență. Sunt o mulțime de consecințe. Pentru femei asta înseamnă pierderea frumuseții, adăugarea de kilograme, boli ginecologice.

La început toate asta ni se par vesele, mai ales atunci când suntem tineri. Însă până ajungem la consecințe. În budism și hinduism este așa-numita „karma”. Asta este o lege perfectă – legea karmei sau cum se mai numește legea universală a dreptății. Chiar și să dăm la o parte partea mistică a întrebării, legea karmei există cu adevărat. Și aici nu are rost să spunem despre istoriile budiste despre reîncarnare. Legea universală a dreptății acționează deja în această viață. Explicația acestei legi este foarte simplă: alegerile pe care le-am făcut ieri, ne stabilesc viața astăzi, alegerile pe care le-am făcut astăzi ne stabilesc viața de mâine. De asta, oamenii care astăzi au luat o decizie împotriva naturii loc, de la început pot să savureze, să primească plăcere de la asta. Ei simt că au scăpat de toate sarcinile care le dau bătăi de cap: să asigure o femeie, să-și asigure familia, sau pentru o femeie – să aibă grijă de bărbat, de casă, să crească copii. Ei se pot bucura 1 an, 2, 3, însă peste 5 ani bumerangul se va întoarce. Iar peste 8 ani lucrurile se vor întoarce în așa fel încât va începe să-și muște degetele. Sunt în acest domeniu de zeci de ani și am văzut multe destine. De fapt, asta lucrează ca ceasul, iar oamenii nici nu realizează acest lucru. Ei cred că lumea asta e așa cum vor ei și fac tot ce le trece prin cap.  Dar nu este chiar așa cum li se pare.

Care este drumul adevăratului bărbat?

— În primul rând el trebuie să aibă un lucru. Pentru un bărbat, acest lucru joacă un rol principial destul de important. Dacă el nu are un lucru, poți spune că el nu este un bărbat. Să spui „profesie” nu este corect. Oare să fii businessman este o profesie? Sau pictor?

Și iarăși după modelul biologic, capul familiei trebuie să meargă la vânătoare în fiecare zi sau să muncească pe câmp. Atunci și el și familia lui va trăi. Prin urmare, prioritatea bărbatului este de a avea un lucru.

A doua prioritate – este femeia. Pentru că ea îl va ajuta să „scape” de roadele muncii sale. Iar dacă bărbatul nu are o femeie iubită, atunci în viața lui se începe haosul. De exemplu, el începe să reinvestească roadele muncii sale. Așa procedează majoritatea businessmanilor care au probleme în relații. Deci și-a deschis o afacere, a câștigat mulți bani. Unde să-i folosească? Deschide o nouă afacere, și apoi iar și iar. Se gândea cum să scape de bani, dar ei se tot înmulțesc și se înmulțesc. Și așa toată viața. Va ajunge la 70 de ani și va realiza că a trecut pe alături. Avea succes, dar fericirea i-a trecut pe alături.

De aceea, fiecare bărbat trebuie să aibă o femeie care să-i arunce banii în vânt.

Chiar așa, să arunce banii în vânt?

— Da, anume așa. Femeile aruncă banii în vânt și asta se vede cu ochiul liber. Bărbatul trebuie să câștige acești bani. Pentru că dacă nu face acest lucru, o femeie nu poate avea încredere în el.

Dar dacă femeia nu își dorește să arunce acești bani?

— Nu există așa ceva. Este vorba de educație. Și prin urmare, bărbatul câștigă bani, el știe că femeia îl va dori și pe el, și îi va face copii și va avea grijă de casa lui. Am văzut asta cu ochii mei.

Iar bărbatul primește satisfacție de la faptul că femeia aruncă în vânt banii lui?

— Da, asta se vede cu ochiul liber. Familia ideală este acolo unde femeia nu știe de unde se iau banii, iar bărbatul nu știe unde aceștia sunt cheltuiți. Din punct de vedere material – asta este exemplul cuplului perfect. Femeile au sute de metode frumoase de a cheltui banii.

Bărbatul nu poate cheltui bani în vânt deoarece el se gândește cum ar putea să mai bine să investească acești bani. Iar femeia îi cheltuie foarte ușor.

Banii în acest caz sunt prelungirea și dovada iubirii unui bărbat. Flori, cadouri. Dacă bărbatul iubește, el oferă toate astea femeii.

Dar de ce mai are nevoie un bărbat de o femeie, în afară de a-i arunca banii în vânt?

— În general, femeia pentru bărbat este cea mai bună metodă de investiții. Cu condiția că aceasta este o femeie adevărată. El o ajută să se dezvolte, să devină mai bună. Și vorbim aici și despre familie, despre copii, despre casă. În ceea ce privește statutul social – am o femeie, și ea este cea mai bună și cea mai frumoasă.

La nivel sufletesc? este foarte important. Bărbații întotdeauna caută adevăruri. De ce crezi că bărbații sunt cei mai mulți laureați la premiile Nobel? Pentru că asta e ceea ce caută ei: să afle cum este construită lumea, vor să afle adevărul. Pentru bărbați asta este ceva principial. Și mai principial este să afle adevărul despre el. Cine este el în această lume? Iar femeia îi poate oferi răspunsul la această întrebare. Idiot, ar putea fi răspunsul ei. Iar dacă bărbatul va fi noroc, femeia îi va răspunde: „ești eroul meu”. Respectiv acest răspuns îi va da aripi bărbatului. El va ști că el este un erou, un câștigător, cel mai bun de pe lume asta, va ști că femeia lui îi iubește și că îi spune acest lucru.

 

Femeia nu are voie să facă o carieră, ea trebuie să stea doar la cratiță?

— Femeia nu trebuie să își facă o carieră. Nu e în natura femeii această sarcină. Corpul femeii este făcut ca să nu suporte efortul fizic. O adevărată femeie nu trebuie să muncească, însă ea trebuie să aibă o activitate care să îi fie pe plac. Dacă ea îi va aduce un venit financiar bun, nu e nici o problemă. Însă dacă ea va munci mult pentru a câștiga bănuți – este oribil! Femeia nu trebuie să muncească.

Eu nu vorbesc despre faptul că femeia nu trebuie să primească bani sau alte – faimă, respect, recunoștință – pentru meritele sociale. Las-o să facă tot ce își dorește. Important ca asta să nu devină muncă pentru ea. Pentru că doar bărbații pot cu adevărat să lucreze. Femeile nu sunt făcute pentru asta. Organismul și psihicul lor sunt „programate” pentru altceva. Ea este făcută să fie feminină și mamă. Pentru început ea trebuie să fie feminină pentru a atrage și a păstra un bărbat, să formeze o familie, apoi să devină mamă. Însă dacă ea este rea ca femeie, puține sunt șansele să devină o mamă bună. Iar feminitatea este acea frumusețe care va salva lumea. Cu alte cuvinte, femeia trebuie să îndeplinească două funcții de bază: frumusețe și grijă, feminitate și maternitate. Iar cu asta poți să construiești și un business. Femeile au afaceri de succes în aceste domenii. De exemplu: modeling, sau restaurante, sau cluburi spa – acolo unde trebuie să ai grijă de clienți.

Autor: Polina Șumițkaia

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Cărți recomandate

  1. „Calea barbatului superior” de David Deida

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.