Bumerangul vieții: binele se întoarce întotdeauna - #dozadesucces

Bumerangul vieții: binele se întoarce întotdeauna

pexels-photo-38940

La începutul secolului XX, un fermier scoțian se întorcea acasă și trecea pe lângă niște locuri mlăștinoase. Brusc, a auzit un strigăt de ajutor. Fără să stea mult timp pe gânduri, fermierul a sărit să acorde ajutor celui care striga și a văzut un tânăr care se scufunda în balta mlăștinoasă. Băiatul încerca să scape singur, însă fiecare mișcare îl aducea mai aproape de moarte. Striga de frică și disperare.

Fermierul i-a întins o creangă tânărului care se îneca și astfel băiatul a ieșit teafăr și nevătămat la suprafață. Tremura puternic, nu putea să-și oprească lacrimile, dar cel mai important – a fost salvat!

— Hai la mine acasă, — i-a propus fermierul. — Trebuie să te liniștești, să-ți usuci hainele și să te încălzești.
— Nu, nu — a spus tânărul, — tata mă așteaptă. El își face griji probabil.

După ce și-a privit cu recunoștință salvatorul, băiatul a plecat…

Dimineață, fermierul a văzut că lângă casa lui s-a apropiată o trăsură foarte bogată. Din trăsură a ieșit un gentleman îmbrăcat boierește și a întrebat:

— Dumneavoastră mi-ați salvat ieri fiul?
— Da, eu, — a răspuns fermierul.
— Cât vă datorez? 
— Nu mă obijduiți, domnule. Nu am nevoie de nimic, pentru că eu am procedat așa cum ar fi trebuit să procedeze orice om normal.
— Nu, nu pot lăsa lucrurile așa, pentru că fiul meu îmi este foarte drag. Numiți orice sumă – a insistat oaspetele. 
— Nu mai vreau să vorbesc la această temă. La revedere. — Fermierul s-a întors să plece. În acel moment pe pragul casei a apărut fiul lui.
— Acesta este fiul tău? — a întrebat oaspetele bogat.
— Da, — a răspuns cu mândrie fermierul, mângâindu-și copilul pe cap.
— Hai să facem așa. Eu îl voi lua pe fiul dumneavoastră la Londra și îi voi plăti studiile. Dacă va fi la fel de recunoscător ca tată său, atunci nici eu, nici dumneavoastră nu vom regreta această decizie. 

Au trecut câțiva ani. Fiul fermierului a absolvit școala, iar mai apoi – universitatea de medicină, și la scurt timp numele lui a devenit vestit în toată lumea ca fiind cel care a descoperit penicilina. Îl chema Alexander Fleming.

Chiar înainte de marele război, la una din clinicile private din Londra a venit, fiind în stare gravă, fiul acelui gentleman bogat. Cum crezi, ce i-a salvat viața? – Da, penicilina, descoperită de Alexander Fleming.

Numele bogătașului care i-a plătit studiile lui Fleming, era Randolph Churchill. Iar pe fiul său îl chema Winston Churchill, care a devenit prim-ministrul Angliei.

SURSA

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.