Bunele maniere la birou. Reguli de care trebuie să ții cont - #dozadesucces

Bunele maniere la birou. Reguli de care trebuie să ții cont

Atunci când petreci 40 de ore în oficiu sau poate chiar mai mult, începi, fără să vrei, să te simți ca acasă. ATENȚIE: e o capcană! Cum să te comporți la oficiu pentru a nu fi ținta ironiilor și a furiei celor din jur află din articolul de mai jos.
Aceste reguli de comportament nu sunt scrise în contractul de muncă, despre ele nu se vorbește la ședințe și chiar colegii cărora deja le-ai făcut părul alb nu îți vor spune nimic din respect. Însă cineva trebuie să îți deschidă ochii asupra acestor lucruri.

 1. Spală vesela după ce ai mâncat. Imediat ce ți-ai terminat prânzul. Și mai bine să arunci cutia de la lunch box decât să o lași așa pe masă.
 2. Nu te descălța. Schimbă-ți încălțămintea în locurile care sunt menite pentru această acțiune. Sau ai putea să mergi la baie pentru a face acest lucru. Și picioarele pe masă nu le pune. Ai dreptul să faci acest lucru doar în cazul în care ai rămas singur și nimeni nu este în jurul tău.
 3. Înainte de a striga la băieții de la IT, restartează computerul.
 4. Nu pune mâna pe iaurtul străin. Nici pe zahăr. Nici pe măr. Pentru a lua un obiect străin, trebuie să ceri permisiune.
 5. Dimineața trebuie să îți saluți șefii cu „bună dimineața”, dar nu „bună, băiete!”.
 6. Dacă ai mers la baie cu o colegă/coleg, nu trebuie să o/îl aștepți până își va face toaleta pentru a vă întoarce împreună în birou.
 7. Atunci când ai trei seturi de stickere pe masa ta, nu le confisca pe toate, ci dă-le două colegilor. Un pic de atenție și grijă nu strică niciodată.
 8. Niciun fel de pește în cuptorul cu microunde! Dacă nu îți imaginezi un prânz fără pește, încălzește sosul mai mult timp, apoi toarnă-l peste mâncare pentru a obține temperatura necesară. Însă nicio bucată de pește nu trebuie să fie în cuptorul cu microunde!
 9. Masa de lucru trebuie să arate ca un gazon proaspăt tuns, dar nu ca o groapă de gunoi.
 10. Odată ce ai mers la dozator să îți iei apă, ți-ai umplut paharul și te dai la o parte. Nu trebuie să stai în fața lui și să vorbești cu colegii. Dacă chiar atât de mult vrei să vorbești, fă câțiva pașii în stânga sau în dreapta și eliberează calea spre apă pentru alți colegi.
 11. Lunch box-urile sau cutiile de unică folosință trebuie să fie semnate. Nu neapărat să fie numele tău acolo, poți folosi și un nick. În așa mod, cu siguranță nimeni nu va pune mâna pe el.
 12. Salută-te cu toți, chiar dacă lucrați în diferite colțuri ale oficiului și habar nu ai cum îi cheamă pe acei colegi.
 13. În timpul ședințelor se acordă câteva minute pentru întrebări. Atunci adresează întrebările.
 14. Nu lua acasă creioane, stickere și alte instrumente de lucru carea aparțin companiei în care lucrezi.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.