Practic, totul în viață este măsurat în unități de timp:

  • La muncă ai deadline-uri pentru proiecte.
  • Studenții și elevii au program.
  • «Google Maps» îți arată în cât timp vei ajunge la destinație.

Din acest motiv este mai ușor să-ți faci planuri, ținând cont de timp, dar nu de sarcini. Iar aici vei avea nevoie de calendar.

1. Te va ajuta să îți schimbi obiceiurile

Profesorul de psihologie comportamentală și economie, Dan Ariely a vorbit despre această valoare a calendarelor. Imaginează-ți un calendar. Unele activități sunt reflectate în el, dar altele nu sunt. De obicei, notăm întâlniri și ședințe importante. Și astfel de activități precum sportul, meditația, vizite la rude nu sunt notate. În practică, se pare că ignorăm sarcina nefixată. Ca rezultat, viața noastră nu ne îndeplinește scopurile și aspirațiile.

Pentru a împiedica acest lucru, nu doar sarcinile de lucru ar trebui să fie incluse în calendar, dar toate. Când programul este planificat în mod regulat, se va transforma într-un obicei.

Dacă sarcina este foarte importantă pentru tine, noteaz-o în calendar. Probabilitatea de a o executa va crește foarte mult.

2. Cu ajutorul calendarului nu uiți de nimic

Principala diferență dintre un calendar și o listă To Do este că calendarul ia în considerare timpul. Cu el ai la dispoziţie doar 24 de ore. Să adaugi mai multe sarcini în el pur și simplu nu va funcționa. Destul de ciudat, însă el reduce paradoxul de alegeri.

Pentru sarcinile mici este convenabil să setezi mementouri. De exemplu, dacă trebuie să plăteşti facturi sau să răspunzi la o scrisoare. În aşa fel nu vei uita de ele.

3. Poţi stabili scopuri

În Google Calendar există o funcție convenabilă – obiective. Calendarul însuși va rezerva timp pentru ceea ce este important pentru tine. De exemplu, pentru sport, meditație, citire sau lucrul la o carte.

Calendarul te va ajuta să utilizezi timpul cât mai eficient posibil. Cu el nu numai că urmărești evenimentele, dar găsești și timp pentru lecții importante.

4. Este comod să planifici întâlniri

Cei care au multe întâlniri trebuie să facă schimb de mesaje pentru a conveni asupra timpului. Planificarea este mult mai convenabilă dacă acorzi acces calendarului tău. Notezi când eşti ocupat şi distribui această notificare altei persoane. La rândul ei, ea alege momentul potrivit pentru sine şi adaugă un eveniment în calendarul tău. Acest lucru îţi economisește atât mult timp.

Sursa