Când este mai bine să plătești mai mult pentru a economisi - #dozadesucces

Când este mai bine să plătești mai mult pentru a economisi

Oricât de paradoxal ar suna, dar uneori este mai bine să cumperi un lucru sau un serviciu scump, astfel încât în viitor să îți permiți să economisești niște bani și timp, ceea ce este cel mai important. La urma urmei, timpul este cea mai scumpă resursă, doar o știi bine.

Alege un hotel în loc de o cazare ieftină

Este mai bine să plătești suplimentar niște bani pentru un hotel decât să nu plătești în plus și să trăiești într-o pensiune urât mirositoare sau într-un apartament închiriat. Fără îndoială, există pensiuni bune și apartamente normale, dar nu vrei să fii acea persoană care nu are noroc și trebuie să rămână cu străini care dorm noaptea, iar ziua pun gresie. Iar economiile de aici se stabilesc în câteva lucruri. Într-un cămin – de regulă, există foarte puțin spațiu și tot timpul liber dorești să pleci de acolo: să mănânci, să faci o plimbare, să servești o cafea și altele.

Într-un hotel confortabil, poți comanda mâncare în cameră sau poți cumpăra mai ieftin în magazin și poți mânca în cameră, poți lucra în siguranță. Să zicem că ai un anumit buget și îl poți cheltui în două moduri: să locuiești într-o pensiune și să mănânci într-un restaurant scump sau să locuiești într-un hotel și mănânci cumpărături ieftine din market.  Dar iată ce este remarcabil: până seara, mâncarea ta, oricare ar fi aceasta, va arăta la fel. Numai că starea ta de sănătate vor începe să depindă de faptul dacă vei sta singur într-o cameră pe pat și te vei bucura de viață sau vei sta pe un pat în pensiune și vei privi în timp ce alte 48239 de persoane se află lângă tine.

Cumpără încălțăminte scumpă

Nimeni nu te obligă să cumperi adidași de 50.000. Poți, dacă nu afectează foarte mult bugetul tău, dar ce rost are să mergi cu metroul sau autobuzul în astfel de adidași. Aici vorbim despre faptul că nu trebuie încerci să economisești  pe ceea ce nu are rost. În primul rând, pantofii îi porți toată ziua, indiferent de ce faci, indiferent dacă ești curier, director sau regizor. Gândește-te doar: aceste picioare îți poartă corpul oriunde ai nevoie, iar după asta tu mai ai gânduri să cumperi pantofi de proastă calitate, în care picioarele vor transpira și se vor obosi. Mai mult decât atât, dacă economisești pe pantofi astăzi, vei plăti în plus pentru ei mâine. De câte ori sa spus deja că, dacă pantofii sunt buni, atunci cu o îngrijire corespunzătoare, vor dura mult mai mult decât două perechi ieftine luate împreună.  Există o matematică simplă: o pereche scumpă de pantofi va fi mai profitabilă și mai bună decât câteva ieftine — o altă variantă nu există.

Mai bine zbori cu avionul.

Aproape întotdeauna. Acum biletele sunt în mare parte mai ieftine decât trenurile, pentru că există o mulțime de companii aeriene și încearcă să concureze. Și chiar dacă biletul de avion este mai scump, ar trebui să-l iei. În plus, îți economisești timpul, nu ești obligat să vezi pui în folie și alte otrăvuri din vagon, economisești și bani. În primul rând, vei zbura în câteva ore și nu vei avea nevoie de alimentație și, prin urmare, vei economisi. În plus, s-ar putea să ai o zi cu rezervă pentru a reveni rapid la locul de muncă preferat.

Vizitează localuri normale

Alege restaurante sau cafenele bune în loc de fast-food ieftin – dintre acestea din urmă, sațietatea dispare foarte repede, dar ulcerul nu dispare. Da, și nu uita că te iubești pe tine -și dacă nu, atunci ar trebui.  Și cum atunci te poți umple cu astfel de gunoi? Acolo, unele „feluri de mâncare” arată de parcă ar fi fost deja mâncate.

În plus, dacă comparăm, fast-food-ul nu este cu mult mai ieftin decât un prânz normal într-un local decent, dar suma pentru tratamentul medical va fi mult mai mare.

Nu economisi pe sănătatea ta

Aici, desigur, totul este în mod individual. Poate că vor dori să îți smulgă toți banii cu investigații zilnice, dar asta este mai bine decât să mori fără să știi din ce motiv. Toată lumea respectă vârsta înaintată, dar în instituțiile guvernamentale moderne, jumătate dintre angajați au văzut în direct cum a fost împușcată familia regală. Acum întreabă—te dacă aceștia sunt dispuși să urmărească noutățile medicinei și dacă au o pasiune de a lucra ca și în vremurile de demult – cel mai probabil că nu. Dar aceasta este o parte a medaliei-a doua este că în clinicile private, cu excepția calculatorului și a instrumentului de măsurare a presiunii, există încă câteva dispozitive. Și dacă te iubești și îți place să trăiești, atunci este mai bine să plătești în exces acum pentru o examinare decât mai târziu să aduni bani pentru tratamentul în sine.

Cumpără un praf de spălat obișnuit

Din păcate, nu a fost lansată încă nici o publicitate care ar putea dovedi că are sens să nu cumperi praf de spălat obișnuit în favoarea unei anumite mărcii. Nu au existat cazuri când, după ce un lucru murdar a fost aruncat în mașina de spălat, s-a adăugat praf de spălat – iar lucrul a rămas în cele din urmă murdar. De fapt, toate prafurile de spălat au aceeași compoziție, și se dovedește că orice praf de spălat este obișnuit.

 

Utilizează taxi cu înțelepciune

Este mult mai bine să plătești un taxi și să nu întârzii la muncă decât să fii zgârcit azi și să regreți după aceea. Chiar și atunci când cererea este mare, poți alege categoria „confort” și să te deplasezi la un preț mai ieftin decât de obicei. Ei bine și vechea tradiție: când sunteți mai multe persoane, puteți să vă deplasați toți cu o singură mașină și puteți ajunge mai repede și cu confort , dar despre aceasta opțiune, cel mai probabil, știai deja.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.