Când este momentul potrivit să îți schimbi viața

Cei care se tem de schimbare se tem de viața însăși. Pentru că anume prezența lor determină mișcarea. În ce direcție vă mișcați, în sus sau în jos, aceasta este o altă problemă. Principalul lucru este să nu stați liniștit, deoarece statica este caracteristică doar celor care sunt adormiți sau morți. Chiar și o cădere poate stimula o persoană la o dezvoltare rapidă. O creștere o face să se miște și mai mult. Să analizăm 7 perioade din viață, când este timpul să ne gândim la schimbări.

1 Când aveți nevoie de o schimbare

Așa cum se spune, apa nu curge sub o piatră. Dacă înțelegeți că viața ta în anumite aspecte (sau toate dintr-o dată) nu îți mai aduce satisfacție, atunci acesta este un semn sigur că sunt necesare schimbări. Dezamăgirea poate fi înțeleasă în orice fel: la locul de muncă sau în viața personală. În cele din urmă, imaginea ta încetează să te ajute. Pentru schimbări nu este întotdeauna necesar să se ia decizii radicale. Nu este necesar să renunți imediat la locul de muncă sau să te desparți de iubită – este suficient doar să îți schimbi atitudinea față de anumite lucruri și stilul de viață. Apoi, rezultatele nu se vor lăsa mult timp așteptate.

2 Când se întâmplă ceva brusc

Poate că totul îți era pe plac, dar dintr-o dată te lovește o veste, după care îți dai seama că viața nu va fi la fel. Nu contează dacă această surpriză este bună sau rea. Important este modul în care o evaluezi și ceea ce va rămâne ca rezultat. Există multe exemple în care o mare victorie în loterie nu-i aduce pe proprietari la o viață fericită. În timp ce un bărbat care și-a pierdut slujba, a recunoscut mai târziu că acesta a fost cel mai bun eveniment din viața sa, pentru că putea să-și găsească un job mai bun. Dacă se întâmplă ceva neașteptat, încercați să strângeți beneficiul maxim din acesta și să tratați cât mai pozitiv posibil, indiferent dacă evenimentul este trist sau pozitiv.

3 Când erai la capătul puterilor

Uneori ajungem acolo unde nu am vrut niciodată să fim. Acesta este un motiv foarte bun pentru a începe să ne schimbăm viața. Einstein a spus: „Nu putem rezolva problema dacă folosim aceeași gândire care a fost aplicată atunci când a apărut această problemă”. Prin urmare, pentru a te ridica de jos, trebuie să îți schimbi comportamentul. De regulă, aceasta implică eforturi și perseverență și mai mari.

4 La școală sau la universitate

Când este vorba de obiective globale, de obicei durează mult timp pentru a le pune în aplicare. Prin urmare, cu cât înțelegi mai repede ceea ce îți dorești să obții, cu atât mai bine. Este bine dacă se poate face acest lucru în perioada școlară sau la universitate. În acest moment, tinerii sunt însoțiți de propriile probleme legate de studiile lor. De exemplu, dacă întrebați un copil ce vrea să devină, atunci când va crește, cel mai probabil răspunsul va fi foarte inspirat și sincer. Dar în perioada de studiu toate dorințele sale vor fi limitate doar la o reușită a examenului. Asta se întâmplă deoarece visele mari și obiectivele globale sunt înlocuite de unele mici și de scurtă durată. Esența acestei perioade este că aceste două obiective nu ar trebui înlocuite unul cu celălalt, ci întotdeauna să rămână împreună.

5 După un mare eșec

Deși fiecare dintre noi speră că nu i se va întâmpla nimic, se poate întâmpla oricui. Dar nu ar trebui să tratăm niciodată acest lucru ca pe un final și, așa cum se spune în box, să arunci prosopul alb. Anume stabilirea noilor obiective pot influența pozitiv starea ta de spirit, de a dezvolta perseverența și rezistența înainte de adversitate. Poate că viața ta nu va fi aceeași, dar asta nu înseamnă că nu va fi nimic bun înainte.

6 După o victorie uriașă

De îndată ce fumul focurilor de artificii se va risipi, prietenii se vor dispersa și mahmureala va dispare, va dura ceva timp să te gândești ce să faci în continuare. Adesea, acordăm atât de mult efort și atenție visului nostru încât uităm să vedem ce urmează. Dar viața nu constă într-o singură victorie – și în succesiunea lor nesfârșită. După un succes major, este timpul să luăm următoarea provocare și să stabilim noi obiective. Ți-ai dovedit deja că poți obține ceea ce dorești, ceea ce înseamnă că experiența ta  va fi un alt ajutor pentru tine. Acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să te bucuri de succesul obținut, ci doar că obiectivele tale nu se termină aici.

7 În seara de Revelion

Oamenii preferă să folosească simbolul calendarului pentru reînnoirea vieții: „Voi începe luni” sau „o voi face în prima zi a fiecărei luni”. Când vine vorba de schimbări semnificative, este timpul să vă folosiți sărbătoarea preferată – Anul Nou. Și nu este doar o tradiție să intri într-o nouă perioadă cu idei și speranțe proaspete. Doar între paharele de șampanie, fiecare dintre noi se gândește de obicei la rezultatele și experiența anului trecut. Acest lucru ajută la determinarea direcției care trebuie dezvoltată pentru a-ți atinge obiectivele în viitor.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.