Cărți care le-au inspirat pe miliardarul Elon Musk - #dozadesucces

Cărți care le-au inspirat pe miliardarul Elon Musk

  1. Trilogia Stăpânul inelelor, J.R.R. TOLKIEN –  Vol.1 „Frăţia Inelului” Lui Frodo, un hobbit din Comitat, i se încredinţează copleşitoarea misiune de a distruge Inelul Suprem al Puterii în Muntele de Foc, pentru a scăpa Pământul de Mijloc de ameninţarea cumplitului Sauron. Împreună cu cei opt prieteni ai săi care alcătuiesc Frăţia Inelului, hobbitul porneşte la drum cu puţine speranţe că îşi va împlini misia, căci primejdiile nu întârzie să apară. Tolkien a creat o lume imaginară şi o nouă mitologie, pe cât de fascinante, pe atât de convingătoare.- Vol.2 „Cele două turnuri” Frăţia Inelului s-a destrămat, după ce a trecut prin primejdii neînchipuite, s-a luptat cu fiinţele întunericului şi ale adâncului şi a dat piept cu stihiile dezlănţuite ale naturii. Întâi a pierit Gandalf, în Minele Moriei. Apoi Boromir cade răpus de orci. Legolas, Gimli si Aragon pornesc în căutarea lui Merry si Pippin, răpiţi de oştenii lui Sauron. Cât despre Frodo şi Sam, credincioşi misiei lor, hotărăsc să plece singuri în căutarea Muntelui de Foc. Dar o fiinţă ciudată se târâie în urma lor printre dealurile duşmănoase ce mărginesc cumplitul Mordor. Un univers unic, alcătuit până în cele mai mici detalii, ajungând la noi din timpuri imemoriale, care ne captivează şi ne dezvăluie înţelesuri adânci.- Vol. 3 „Întoarcerea regelui” Nicicând Pământul de Mijloc n-a văzut o bătălie mai cumplită. În Războiul Inelului, Sauron îşi aruncă în luptă cele mai hidoase făpturi şi cele mai distrugătoare maşinării, iar Prinţii Apusului primesc un ajutor neaşteptat din adâncuri. Dar soarta războiului şi a lumii stă în cumpănă, atâta vreme cât Frodo încă se află pe drumul spre Muntele de Foc, în care a fost făurit Inelul Puterii. Iar peste acest munte veghează neîmblânzit Sauron, în vreme ce sângeroşii săi războinici împresoară armia oamenilor. O poveste admirabil spusă, plină de culoare, de acţiune şi, mai ales, de măreţie.
  2. Ghidul autostopistului galactic, DOUGLAS ADAMS – Arthur Dent hoinărește prin galaxie cu un amic, intră în tot felul de încurcături și ajunge invariabil într-un talmeș-balmeș din care nu lipsește nimic. Cartea scriitorului britanic este o parodie SF inegalabilă, iar Douglas Adams este un magician de o inteligență sclipitoare. Ghidul autostopistului galactic rămâne lectură obligatorie pentru fanii SF, dar și pentru orice e pasionat de sitcomurile britanice sau de Monty Python.
  3. Povestea vieții mele. Autobiografia, BENJAMIN FRANKLIN – Prin Povestea vieţii mele, magistralul Benjamin Franklin ne introduce în lumea Americii coloniale de secol XVIII. Sinceritatea cu care omul de ştiinţă dezvăluie detaliile vieţii sale este cuceritoare şi memorabilă, iar lecţiile de viaţă pe care ni le împărtăşeşte sunt la fel de preţioase şi acum. De origini umile (fiu al unui lumânărar), Franklin a reuşit să se distingă încă din adolescenţă prin sârguinţă, cumpătarea şi firea sa întreprinzătoare. În vremea sa, Franklin era extrem de cunoscut şi de influent în Europa. A organizat prima biblioteca publică din America şi a contribuit la înfiinţarea Universităţii din Pennsylvania. Din 1785 până în 1788, a îndeplinit funcţia de guvernator al statului Pennsylvania. Spre sfârşitul vieţii, şi-a eliberat propriii sclavi şi a devenit un aboliţionist convins. Temperanţa pe care a cultivat-o încă din tinereţe, precum şi grija de a nu răni orgoliul celorlalţi i-au deschis drumul către funcţii importante în politica şi diplomaţia americană. S-a străduit toată viaţa să obţină cele mai mari virtuţi accesibile unui om, recunoscând în acelaşi timp, fără ipocrizie, că slăbiciunile şi tentaţiile tipic omeneşti l-au înfrânt în numeroase ocazii. În ciuda acestui fapt, aspectele mai puţin lăudabile ale personalităţii lui Franklin nu sunt de ajuns pentru a eclipsa realizările şi influenţa acestui simbol al Americii timpurii.
  4. De la zero la unu. Note despre startupuri sau cum să construiești viitorul,  BLAKE MASTERS și PETER THIEL –  Dacă vrei să construieşti un viitor mai bun, trebuie să crezi în secrete. Marele secret al vremurilor noastre este că mai avem încă frontiere necunoscute de explorat şi invenţii noi de creat. În De la zero la unu, legendarul antreprenor şi investitor Peter Thiel ne arată cum să descoperim soluţii originale pentru a crea aceste lucruri noi. Thiel porneşte de la premisa că trecem printr-o perioadă de stagnare tehnologică, chiar dacă suntem prea distrași de miriada de dispozitive mobile strălucitoare ca să putem observa realitatea. Tehnologia informatică s-a îmbunătăţit rapid, dar nu există niciun motiv pentru care progresul ar trebui să fie limitat la computere sau în Silicon Valley. Progresul poate apărea în orice industrie sau zona de business şi izvorăşte din cea mai importantă abilitate pe care ar trebui să o stăpânească un lider: capacitatea de a învaţă să gândească pe cont propriu. De la zero la unu prezintă atât o viziune optimistă a progresului, cât şi o perspectiva nouă asupra inovaţiei: aceasta începe atunci când înveţi să-ţi pui întrebările care te ajută să descoperi valoare în locuri neaşteptate.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.