Câte ore trebuie să muncești pentru a nu-ți pierde mințile - #dozadesucces

Câte ore trebuie să muncești pentru a nu-ți pierde mințile

Înțelegi că lucrezi prea mult, nu-i așa? Pentru că ești o persoană modernă și asta trebuie să faci pentru a fi admirat.

Te-ai întrebat vreodată cât de mult îți afectează mintea asta? Sau mintea celor dragi?

Se pare că am ocazia să răspund la această întrebare. Cercetătorii de la Universitatea din Melbourne au încercat să afle: poate o zi prea lungă de muncă să ducă la o deteriorare a funcțiilor cognitive?

În special, oamenii de știință au fost interesați de consecințele exercitării prea multor activități de către persoane de peste 40 de ani. Tocmai de curând am ajuns la această vârstă, așa că am fost foarte interesat de rezultatele studiului.

Oamenii de știință au investigat 3.000 de bărbați și 3.500 de femei, ale căror abilități cognitive au fost determinate folosind trei tipuri de sarcini diferite. Iată ce au descoperit: durata săptămânii de lucru de până la 25 de ore are un efect pozitiv asupra abilităților cognitive ale unei persoane. Cu toate acestea, dacă durata depășește acest număr de ore, încălcările încep.

Prin urmare, dacă aveți peste 40 de ani, gândiți-vă. Munca excesivă vă ucide creierul.

Studiul a arătat, de asemenea, că nu există nicio diferență semnificativă în acest plan între bărbați și femei.

În plus, oamenii de știință au ajuns la concluzia că cei care lucrează mai mult de 55 de ore pe săptămână au abilități cognitive mai slabe decât cei care nu își supraaglomerează creierul cu muncă.

De fapt, se pare că, după 40 de ani, o persoană trebuie să treacă la o săptămână de lucru de trei zile. Dacă ea, desigur, nu intenționează să-și piardă mințile mai devreme.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.