Câteva cuvinte puternice care mărturisesc despre o viață decentă

Învățarea este începutul oricărei bogății, sănătate și spiritualitate. Căutarea și învățarea  – de aici încep minunile.

Cu siguranță ați auzit că mușchiul care nu este antrenat nu se dezvoltă. Cu toții ne confruntăm întotdeauna cu aceeași problemă – dorința de a găsi un răspuns la întrebarea cum să devenim ceea ce putem deveni. De aceea scriitorul și vorbitorul motivațional Jim Ron spunea: „Poți avea mai multe pentru că poți să te îmbunătățești. Și până când te vei schimba, vei fi întotdeauna mulțumit doar de ceea ce ai.”

Și avea dreptate. Vom cita fragmente din discursul lui Ron din 2001 către mii de oameni, care dezvăluie sensul a patru cuvinte puternice care fac viața unui om demnă.

1. Învață

Trebuie să înveți să trăiești și să ai succes. Ceea ce nu știi te face să suferi. Prin urmare, trebuie să înveți din propria experiență, bună sau rea. Învățăm să facem ceea ce trebuie făcând o greșeală mai întâi. Acest lucru se numește un negativ pozitiv.  Și, de asemenea, obținem cunoștințe din experiența altcuiva, de asemenea pozitivă și negativă.

Întotdeauna am regretat că marii ratați nu oferă seminarii. Evident, nu vrem să le plătim, prin urmare aceștia nu predau. Dar cunoștințele lor ar fi foarte valoroase pentru noi. De exemplu, am ști cum o persoană care a avut totul a pierdut totul într-o zi. Este foarte util să extragem cunoștințe din aventurile și eșecurile altor oameni, deoarece în acest fel învățăm să nu facem greșeli similare fără durerea ulterioară din încercările nereușite de a obține ceva.

Învățăm ceea ce vedem în fața noastră, așa că fii atent. Prin urmare, trebuie să fim atenți la ceea ce auzim, fii un bun ascultător (dar aici îți propun să devii un ascultător selectiv – nu lăsa totul să îți pătrundă în minte).

Învățăm din cărțile pe care le citim, așa că deschide o carte (sau două, sau chiar trei). Obține cunoștințele din prelegeri, cântece și predici. Învață din conversațiile persoanelor care le pasă. Cel mai important lucru este să înveți.

Învățarea este începutul oricărei bogății, sănătate și spiritualitate. Căutarea și învățarea  – de aici încep minunile.

2. Încearcă

Nu poți pur și simplu să înveți ceva. Acum ar trebui să încerci acest lucru și să vezi dacă vei putea aplica cunoștințele în practică. Încearcă să schimbi ceva. Încearcă să faci progrese. Încearcă să înveți o nouă abilitate sau să practici un sport nou.

Aceasta nu înseamnă că ar trebui să poți face totul, căci lumea este plină de lucruri diferite, iar multe dintre ele vor fi disponibile numai după ce le vei încerca. Atunci de ce să amâni? Riscă și depune toate eforturile pentru a obține succes.

Cât timp merită încercat? În mod constant.

3. Rămâi

Stai de la primăvară până la recoltare. Cu alte cuvinte, dacă ai acceptat să participi la joc sau să termini proiectul, atunci trebuie să duci lucrurile până la bun sfârșit. Uneori nenorocirea intră în viața noastră și atunci trebuie să renunțăm cu adevărat la toate. Dar nu renunța niciodată la jumătatea drumului.

Poate că vei renunța la următorul proiect, dar sarcina curentă, mai ales dacă ai fost de acord cu aceasta, trebuie să fie îndeplinită. Fie ca întotdeauna să fie mai bine după tine decât a fost înaintea ta.

Unii oameni plantează primăvara, dar vara renunță la tot și pleacă. Nimeni nu te obligă să rămâi undeva pentru totdeauna, dar trebuie să ajungi până la capăt.

4. Implică-te
Dacă îți pasă, vei obține cu siguranță unele rezultate. Dacă ești suficient de devotat muncii tale, poți obține un succes incredibil. Încearcă suficient pentru a obține schimbarea.  Suficient pentru a schimba viața altei persoane. Suficient pentru a începe o nouă afacere. Suficient pentru a schimba totul și a deveni cel mai bun. Suficient pentru a stabili un record. Suficient pentru a câștiga.

Cu cât încerci mai mult, cu atât devii mai puternic.

 

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.