Câteva sfaturi despre cum să nu fii distras în timpul lucrului și să rămâi productiv - #dozadesucces

Câteva sfaturi despre cum să nu fii distras în timpul lucrului și să rămâi productiv

Ordinea în cap și la locul de muncă te va ajuta să te concentrezi asupra sarcinilor importante și să ai timp mai mult. Înainte de a începe, află ce îți distrage atenția atunci când lucrezi. Crează o notă pe computer sau ia o foaie de hârtie și fă o listă. Astfel încât să poți structura informațiile și să înțelegi ce sfaturi au fost utile pentru tine și care nu sunt.

1. Începe să dormi suficient

O persoană nu poate fi productivă și veselă dacă își dorește în mod constant să doarmă. Pentru a rezolva această problemă, nu mai ține cont de somnul tău obișnuit de 8 ore. Dormi atât cât ai nevoie pentru o odihnă completă.

Învață să te culci și să te trezești la timp. Alege regimul potrivit pentru tine și obișnuiește treptat corpul cu el. 

2. Ia un pui de somn, dacă este necesar

Acesta este cel mai bun mod de a combate somnolența. Tu nu vei fi capabil să lucrezi în mod eficient în timp ce îți cade capul în fața monitorului.

3. Pregătește masa din timp

Stomacul gol este cel mai rău dușman al productivității. În loc să faci un alt proiect, te gândești ce, unde și când să mănânci. Rezolvă această problemă prin pregătirea prânzul în avans. În plus, nimeni nu a anulat o gustare sănătoasă în timpul lucrului.

4. Nu mânca prea mult
Un stomac plin afectează negativ munca, la fel ca și unul gol. Încearcă să îți reduci porția.

5. Bea apă

Deshidratarea organismului poate provoca dureri de cap sau gură uscată. Încearcă să păstrezi o sticlă de apă în apropiere. Poți adăuga suc de lămâie, ghimbir, mentă sau castraveți pentru ați stimula metabolismul și pentru a crește nivelul de antioxidanți.

6. Nu fă abuz de cofeină și băuturi dulci

Dulciurile și cafeaua te vor înveseli. Dar când acțiunea acestor alimente se termină, nivelul de energie poate scădea foarte mult.

7. Fii atent la postură

Stând toată ziua cocoșat, riști să câștigi probleme serioase în viitor. Crează-ți un obicei de a face exerciții la locul de muncă. Acordă o atenție deosebită spatelui inferior.

8. Plimbă-te mai mult

Dacă ai un loc de muncă sedentar, încearcă să găsești timp și să faci o mică plimbare măcar în birou. Mersul pe jos nu numai că te va energiza, dar va arde și câteva calorii.

9. Planifică-ți ziua

Atunci când nu ai stabilit o strategie clară, nu știi pur și simplu de ce să te apuci, mai ales atunci când există multă muncă. Prin urmare, este important ca la sfârșitul zilei să faci planuri pentru mâine. Nu este necesar să programezi totul cu exactitate. Este suficient să stabilești mai multe sarcini care trebuie îndeplinite.

10. Lucrează atunci când sunt cele mai mici distrageri
Încearcă să vii la locul de muncă înaintea colegiilor tăi. Dacă lucrezi de la distanță, trezește-te mai devreme, astfel încât zgomotul din afara ferestrei să nu îți distragă atenția.

11. Adună-ți gândurile

Uneori se întâmplă lucruri care ne distrag atenția înainte de a începe munca. Prin urmare, atunci când vii la birou, inspiră, respiră adânc și concentrează-te pe sarcini importante.

12. Respiră corect

Respirația conștientă de diafragmă te ajuta la reducerea anxietății și a stresului. Pentru a învăța acest lucru, practică exercițiile de pranayama.

13. Identifică ceasurile ineficiente

Toată lumea le are. Fii atent pe tot parcursul zilei. Reține când ești cel mai puțin eficient și predispus la distrageri. Folosește acest timp pentru lucruri mai puțin importante.

14. Ia o pauză

La un moment dat după începerea lucrului, vei observa că te uiți la ecran iar gândul este undeva departe. Deci, este timpul să te distragi timp de cinci minute, să faci niște exerciții de încălzire și să te întorci la lucru cu noi forțe.

15. Dacă ești distras, gândește-te dacă aceasta merită timpul tău.

Acest lucru va rupe lanțul inconștient, care te distrage de la sarcina principală. La urma urmei, cel mai adesea reacționăm la stimuli în mod automat.

16. Stabilește termene limită

Pentru a rezolva fiecare problemă, trebuie să aloci termene specifice și să le respecți.

17. Meditează

Găsește-ți un loc retras unde nu vei fi distras, închide ochii și concentrează-te asupra respirației. Prin meditație vei reduce stresul și vei calma mintea.

18. Urmărește timpul

Instalează aplicația tracker pe telefonul tău și vei fi îngrozit când vei observa cât timp pierzi în zadar.

19. Lucrează într-o atmosferă liniștită

Dacă este posibil, cel puțin pentru câteva ore, ieși din biroul tău aglomerat și găsește un loc liniștit unde poți să lucrezi.

20. Îndepărtează tot ce te deranjează

Arunca o privire la locul de muncă și scapă de lucruri inutile. Acestea nu numai că creează o dezordine pe masă, dar și te distrag de la muncă.

21. Împarte locul de muncă în zone

În prima zonă, aranjează articole pe care le utilizezi zilnic. Toate celelalte le aranjezi în a doua zonă: cărți, cabluri, capsator și alte elemente.

22. Pune lucrurile la locul lor

Obișnuiește-te cu o regulă simplă: dacă ai luat ceva, întoarce-l la locul său. Acest lucru nu numai că va păstra ordinea, ci te va ajuta și la găsirea unui element atunci când ai nevoie.

23. Curăță computerul

Curăță PC-ul. Organizează folderele și aplicațiile ștergând tot ce este inutil.

24. Curăță smartphone-ul

Repetă același lucru cu telefonul tău. Aplicațiile pe care le utilizezi cel mai adesea, poziționează-le pe ecranul de pornire. Toate celelalte aplicații distribuie în foldere și pune-le deoparte.

25. Pune telefonul deoparte

Pune-l pe masă sau pune-l într-un sertar și setează gadgetul în modul ”Nu deranja”.

26. Configurează notificările

În primul rând, asigură-te că nu există notificări pe ecranul de blocare – acestea distrag atenția foarte mult. Apoi dezactivează notificările în rețelele sociale și la e-mail.

27. Oprește internetul

Aceasta este o măsura radicală. Dar în acest caz, vei fi mai puțin tentat să verifici smartphone-ul.

28. Folosește mai puțin internetul pe un computer

Restricționează accesul la site-uri la nivel de program. Dacă ai macOS, atunci încercă aplicația gratuită SelfControl. Pentru utilizatorii de Windows, există Cold Turkey. Poți alege orice alt program.

29. Stabilește o regulă pentru rețelele de socializare și e-mail

Obișnuiește-te să le verifici în anumite ore ale zilei. După ce te-ai trezit, încearcă să nu deschizi imediat Facebook sau Twitter. În schimb, rămâi singur cu gândurile tale și concentrează-te pe sarcini mai importante.

30. Poartă căști

Muzica este cel mai bun mod de a intra în starea fluxului și de a o menține. Dacă nu îți place să asculți muzică, poți pur și simplu să te plimbi cu căști. Poate că atunci vei fi mai puțin deranjat.

31. Dacă ai fost întrerupt, spune doar: „Sunt ocupat acum”
Poți, desigur, să strigi la un coleg, astfel încât data viitoare să se gândească de două ori înainte de a te distrage în zadar.

32. Lasă ceva timp pentru tine.

Imaginează-ți că ai o întâlnire importantă cu tine însuți. În compania anterioară, la elaborarea programului, am observat că voi fi la întâlnire câteva ore. Așa că m-am gândit că voi fi foarte ocupat.

33. Spune „nu“ întâlnirilor

Nu funcționează întotdeauna, dar poți să întrebi colegii despre scopul întâlnirii și să spui că vei veni atunci când va fi vorba de munca ta. Deci poți economisi timp. Cu toate acestea, există posibilitatea ca această idee să nu fie pe placul superiorilor tăi.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.