Cauți defecte la alți oameni? Astfel atragi o parte din Karma lor negativă. - #dozadesucces

Cauți defecte la alți oameni? Astfel atragi o parte din Karma lor negativă.

Știai că atunci când îi critici pe alții, atragi asupra ta o parte din karma lor negativă? Deci, întrebarea este, cine, pe Pământ, ar dori să poarte povara altcuiva, atunci când este deja împovărat cu problemele sale?

Srila Bhakti Sarasvati Takur în cărțile sale vorbește despre eroarea dorinței de a căuta întotdeauna defecte la alți oameni și de a încerca să se vadă pe sine ca pe cel care poate corecta pe alți oameni. Menționăm că dorința de a căuta neajunsuri la alți oameni este ca o piatră care ne împovărează sufletele, această afirmație poate fi regăsită în multe din textele sacre. Mai mult decât atât, oamenii celebri ai culturii occidentale au vorbit despre asta.

După cum spunea Aldous Huxley:

„Niciun om nu este capabil să-și concentreze atenția asupra răului sau chiar asupra ideii de rău și să rămână neatins de acesta. Dacă ești mult mai înclinat să te confrunți cu diavolul decât să te străduiești pentru divin, acest lucru este foarte periculos pentru tine. Calea fiecărui cruciat stă în nebunie, sufletul său este chinuit de răul pe care îl atribuie dușmanilor, răul care devine parte din el însuși. „

De aceea, data viitoare când încerci să critici explicit sau deschis o altă persoană, amintește-ți de aceste citate celebre care aruncă lumină asupra adevăratei naturi a dorinței de a căuta defecte la alți oameni și modul în care această dorință afectează karma ta.

„Un om ignorant încearcă să rănească un om înțelept cu răutatea și insultele sale în spate …Făcând acest lucru, criticul își asumă povara păcatelor celui înțelept, pe care înțeleptul o aruncă de la sine, iertând pe ignorant ”. (Mahabharata)

„O persoană care este criticată nu ar trebui să plătească cu aceeași monedă, pentru că durerea cuvintelor sale, dacă este tolerată, va fi în cele din urmă consumată de critic și va aduce fericire și noroc criticului.” (Mahabharata)

„Cel care își păstrează calmul fără a cădea în mânie primește toată evlavia acumulată de agresor. Și propriile sale păcate sunt transmise unui om supărat care îl condamnă. (Mahabharata)

„Omului căruia îi place să laude sau să critice calitățile și comportamentul celorlalți se abate repede de la propria sa cale, încurcat într-o dualitate iluzorie.” (Srimad Bhagavatam).

„De-a lungul vieții sale, un brahman ar trebui să considere prestigiul material ca o otravă și dezonoare ca un nectar. Căci atunci când cineva învață să tolereze insultele, el găsește pacea, doarme fericit, se trezește fericit și merge fericit prin viață. Cel care insultă, ia asupra lui păcatul, câștigă neliniște și prin acțiunile sale se privează de fericire în viața aceasta și în viața următoare. ” (Manu Samhita).

„Cel care laudă pe cineva în față, dar vorbește cuvinte rele despre el  pe la spate, nu este mai bun decât un câine nenorocit. „El însuși își anulează toate oportunitățile de a se ridica la un nivel superior de existență pe această lume”. (Mahabharata).

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.