Ce business poți începe chiar dacă ai puțini bani - #dozadesucces

Ce business poți începe chiar dacă ai puțini bani

hands-people-woman-working

Ce afacere ai putea începe dacă nu ai prea multe surse financiare? Află din articolul pe care l-am pregătit special pentru tine.

  • Pentru început, găsește clienți – Andrew Burnett-Thompson, IT-consulting, Marea Britanie

Am fost într-o situație asemănătoare, însă mi-a fost mult mai ușor  – puteam să scriu un cod de programare. În timpul liber (înainte și după muncă) scriam acele programe, pe care acum le vând online. În loc să faci „un lucru extraordinar pe care nimeni încă nu l-a făcut”, am decis să îmbunătățesc un proiect deja existent. Pot să spun că atunci când începi, 90% din succes este asigurat de muncă pe care o depui, iar 10% se datorează cunoștințelor pe care le ai.

  • Începe în domeniul serviciilor – Sandeep Chautan, angajat Intel, Michigan

Începe în domeniul serviciilor. Nici nu te gândi să lansezi vreun produs – îți va lua foarte mult timp și bani. Și nu încerca să spui că nu ai nici o cunoștință: pentru plimbarea câinilor trebuie să ai o experiență, pentru a fi dădacă, la fel. Nu trebuie să fii specialist, pentru a spune că ai licența necesară, deoarece capacitatea de a lega relații cu oamenii este tot o experiență.  Având experiența de a lucra cu oamenii, ai putea să deschis o agenție de recrutare. Găsește-ți capacitățile puternice, care sunt foarte importante. Atunci când le vei găsi, vei înțelege ce fel de servicii ai putea să oferi. Nu încerca să fii ceea ce nu ești.

  •  Fii simplu – Cleiton Hockenberry, business-trainer

Prima mea a afacere a început atunci când eu mergeam în locuri diferite și ceream un post  de muncă. Aveam 10 ani și am început să mătur trotuarele în fața magazinelor. Mergeam în fiecare magazin și le propuneam să le mătur trotuarul. În cele din urmă, aveam 8 magazine în fața cărora măturam. Unii dintre „angajatori” îmi propuneau, pentru bani în plus să mai spăl și mașini. Nu era o afacere atractivă, însă așa obțineam mai mulți bani decât cheltuiam.

Prietenul meu a început să curețe coșurile la case. Iar acum obține anual 300.000 de dolari, pe care poate să îi cheltuiască pe recrutarea noilor persoane, care pricep mai multe în curățarea coșurilor decât el.  Iarăși – aceasta este o muncă murdară, încă eu eram gata să mă spăl încă odată pentru acești bani! Poți să ieși în stradă și să întrebi oamenii ce-și doresc. Ai putea să rupi buruienile și să tunzi gazoane.

Apropo, foarte mulți miliardari și-au început businessul cu astfel de servicii. Unul dintre exemplele mele preferate este următorul: un tânăr și-a început de la a săpa șanțuri pentru țevile de canalizare cu escavatorul și a ajuns să administreze una dintre cele mai mari companii din State care se ocupă de instalarea piscinelor.

  •  Învață în timpul procesului – Alexander Rival Ronas, directorul companiei Balanced Worlds

Sunt de părere că este greu să găsești o idee pentru o companie, dacă te împiedici de gândul „ce pot să fac”. În loc de asta, ai putea să te gândești la ceea ce îți este aproape de suflet, atunci foarte multe probleme își vor găsi soluția. Uite cum au crescut companiile contemporane. Elon Musk nu a lansat ideea Space Travel, gândindu-se ce își poate permite. El a decis ce își dorește și a început să muncească pentru a obține asta ( de două ori a fost aproape de faliment în timp ce muncea asupra acestui proiect).

Cele mai bune studii le-am obținut în timp ce îmi cream compania mea. Ai putea să-ți încerci puterile de exemplu în e-commerce. Un site pe WordPress, unde vei putea primi servicii de plată, se face gratuit și fără să ai pe cineva angajat. Oamenii de lângă tine ți-ar putea oferi ceea ce tu ai putea să vinzi. Dacă cei începe să faci ceva și vei avea noroc, s-ar putea să îți găsești businessul pe care îl vei face toată viața.

  • Pregătește-te pentru greutăți – Chris Mark, fondatorul platformei de marketing Spokal

Ai putea să plasezi anunțuri despre faptul că cauți un loc de muncă pe site-urile freelancer-ilor. Nu îți fie jale de bani și mișcă-ți fundul pentru a satisface necesitățile clienților. Începe de la proiecte mici pentru ca să reușești să le faci pe toate. Datorită responsabilității și calității cu care îți vei face munca, ratingul tău pe site va crește. Iar odată cu creșterea reputației, ai putea să mărești și prețurile serviciilor. Pentru a obține clienți în afara platformei, leagă cu ei parteneriate de lungă durată. Iar asta e doar una dintre miliardele de posibilități. De la început nu îți lansezi un business, dar îți găsești de lucru, care va dura până când nu vei face următorul pas – vei începe să angajezi oameni.

Este important să conștientizezi faptul că să ai un business este mai greu decât îți poți imagina. De la început trebuie să te întrebi: ești în stare să treci prin momente dificile și să lupți? Dacă faci un pas înapoi în fața greutăților, mai bine ți-ai găsi un alt loc de muncă.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.