Ce este motivația și cum să o obții?

Motivația în acest moment este răspunsul magic la orice întrebare. De ce ai făcut / nu ai făcut ceva? Nu am fost suficient de motivat! Iată astfel sună toate astea. De fapt, mulți oameni nu înțeleg pe deplin ce este „motivația”, este o credință atât de ciudată superstițioasă în concepte magice. De fapt, aceasta este o parte destul de importantă a existenței umane, care, în opinia mea umilă, nu are sens să fie împărțită. Dar oamenii dintr-un motiv oarecare o împart cu încăpățânare, și în zadar.

Motivul motivației este că fără ea nu are sens nici unul dintre cele pe care le-ai decis să faci în viitorul apropiat. Motivația are sens să se păstreze numai pe o bază permanentă, în fiecare zi. Nu e atât de greu pe cât crezi.

Principalele aspecte ale motivației

Prima întrebare este: „ce ar trebui să fac dacă motivația nu va veni niciodată la mine?

Întrebarea mai puțin importantă este: „ce ai de gând să faci?”

Motivația este o soluție pentru problemele tale?

Apropo, am auzit destul de des din toate părțile că, dacă un tip ar fi mai motivat, ar fi reușit. Toți oamenii sugerează că este vorba doar de motivație. Și dacă nu? Dacă motivația este doar o consecință a problemei sau a soluției pe care o alegi?

Ce a fost în primul rând? Motivație sau acțiune? Este un argument în spiritul puiul și oul. Motivația și acțiunea sunt un dans care face ca aceste două obiecte să fie absolut echivalente.

Motivația nu poate fi declanșată la cerere. Încearcă să fii foarte motivat într-un minut! Deci? Dar acțiunea este o chestiune complet diferită. Poți manifesta cel puțin începutul acțiunii. De exemplu, primul pas. Cumpără gantere, scrie prima pagina, sună pe cel pe care l-ai jignit. E  simplu, nu-i așa?

Dacă vrei să-ți găsești un loc de muncă, trimite CV-ul! Vrei să găsești o fată? Du-te în locurile unde se întâlnesc fetele cel mai des.

Neînțelegerea esenței problemei

O neînțelegere enervantă a motivației este că majoritatea oamenilor cred că trebuie să vină mai întâi pofta și apoi dorința de a mânca. Așa că așteaptă vreme pe mare, în timp ce oportunitățile pleacă. Uneori, ei așteaptă sosirea motivației atunci când este timpul să faci ceva! Dar ei uită din nou că motivația este de două tipuri. Primul tip este „motivația pe termen lung” și „motivația pe termen scurt”. Motivația pe termen scurt nu este nimic mai mult decât o izbucnire sau o rafală a sufletului. Ea pleacă repede și nu lasă nici o urmă în sufletul tău. Uneori dispare în timpul executării lucrării, astfel încât lucrarea este fie abandonată, fie completată cu reticență. Motivația pe termen lung este un sentiment puternic, matur. Nu este afectată de vreme, nici de știri economice, nici de starea de spirit proastă. Ea pur și simplu există.

Cum să dezvolți o motivație de lungă durată

1. Scrie tot ce vrei pe o foaie
Trebuie să-ți stabilești obiectivele pe care vrei să le atingi. Pune-ți toate întrebările necesare. Cum le poți atinge? În ce moduri?

2. Scrie de ce vrei asta.
Desigur, știind ce vrei este, în esență, un pas zero. Dar, oricum, scrie-l ca o reamintire a ceea ce faci. Întreabă-te întrebări logice: „cum îmi va afecta viața?”, „De ce aș face asta?”.

3. Elaborarea unui plan
Criminalii motivației sunt lipsa de cunoștințe și incertitudine. Desigur, sper că poți exclude în mod serios ultima, foarte foarte stupidă. Ai nevoie de claritate, iar planul te va ajuta. Să presupunem că ești nou în această afacere, dar un minim de 5-10 puncte va aduce gândurile tale într-o ordine relativă.

4. Fă primul pas

Totul este gata, dar rămâne doar să faci primul pas.

5.Uită-te la rezultatul primei activități

Ai făcut primul pas. Ai planificat totul și ai prezis. Este timpul să ne uităm la rezultatul lucrului mâinilor noastre. Într-o săptămână,vei putea vedea cel puțin o imagine aproximativă a modului în care se va dezvolta în continuare mișcarea spre vis și obținerea motivației corecte pe termen lung. Într-o săptămână, vei înțelege dacă planul a fost corect, dacă ai nevoie de ceea ce ai de gând să mergi și dacă au apărut primele fructe ale succesului. Exemplul cel mai banal: du-te la balansoar pentru a face un corp frumos. După trei vizite la balansoar într-o săptămână, vei înțelege tot ce ai nevoie pentru a te motiva și a păstra în continuare interesul pentru acest subiect. Dacă nu funcționează, atunci faci ceva greșit.

De asemenea, nu uita că pofta vine mâncând. O să-ți dau un exemplu. Prima lună la balansoar pentru mine a fost ca un iad real. M-am urât, nu înțelegeam de ce mergeam după locul de muncă la sală, în loc să vin acasă să mănânc. Dar, după o lună, nu înțelegeam cu adevărat cum să trăiesc fără activitate fizică.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.