Ce să faci atunci când soția câștigă mai mult decât tine

Este foarte dificil pentru unii bărbați să accepte că soția lor câștigă mai mult. Acum ea este un sponsor al familiei. Iar el a fost pur și simplu ocolit, a fost detronat din scaunul celui care aduce hrană familiei şi a fost privat de privilegii.

În lumea bărbaților există concurență: cine are mai mult succes, este mai puternic, mai necesar, mai influent. Dacă o femeie câștigă mai mult, ea devine un concurent la nivel de subconștient.

Soția încetează să-și perceapă soțul ca pe un dobânditor, atunci când își asumă acest rol pe cont propriu, iar atitudinea față de el se schimbă, apar plângeri. Acest lucru duce la depresie, scăderea dorinței sexuale sau a trădării din partea partenerului.

O femeie aflată într-o relație vrea să se simtă protejată de un bărbat puternic. Dar iată că acest sprijin se prăbușește.

Adesea, într-o familie se pierde echilibrul, iar contribuția soțului și a soției încetează să mai fie echivalentă. O femeie câștigă, se dezvoltă, face treburi de uz casnic și creşte copiii, iar un bărbat, din diferite motive, nu este gata să-și asume responsabilitatea și să ajute cel puțin la ceva.

Ea nu se poate baza pe el și va face totul mai bine singură, pentru că „nu are niciun sens din partea soțului ei”. Cu toate acestea, într-o relație, fiecare ar trebui să se simtă necesar și să-și respecte partenerul.

Dacă un bărbat îi oferă soţiei posibilitatea de a se realiza la locul de muncă, eliberând-o de treburile casnice, luând parte la îngrijirea copiilor și chiar făcând-o cu plăcere, atunci acest lucru este minunat. Există foarte multe cupluri fericite, în care principala sursă de venit este o femeie.

Societatea impune stereotipuri

Unii oameni cred că o femeie ar trebui să fie responsabilă în bucătărie și nu are dreptul să câștige mai mulţi bani decât soțul ei. Doar pentru că aşa este „normal”. Dar când există o armonie și o înțelegere într-o relație, acesta nu este altceva decât un pretext care poate distruge o relație fericită.

Cum salvezi relaţia

  • Stabiliţi responsabilităţile fiecăruia

Dacă ţi se oferă o nouă funcție cu un salariu mai mare, discut-o cu soțul tău. Ambii trebuie să fiți pregătiți pentru astfel de schimbări și să fii de acord cu el. Discutaţi toate nuanțele și împărtășeşte-i preocupările tale, cântăriți argumentele pro și contra.

  • Oferă-i şansa bărbatului să fie puternic

Soții trebuie să găsească cât mai multe modalități de a interacționa, unde soțul acționează ca un bărbat puternic, care ia decizii, își asumă responsabilități și protejează femeia.

  • Nu-i indica unde îi este „locul”

Evident, dacă îi spui soțului tău în fiecare zi despre diferența de salariu, nu va fi mai bine. Să îi reproșezi că câștigă mai puțin, de asemenea, nu trebuie. Vrei să-l inspiri și să-l motivezi, dar nu să agravezi situația.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.