Ce să faci ca să nu mai fii invidiat de cei din jur

Pentru ca oamenii să nu te mai invidieze și să nu te mai vorbească de rău, trebuie să respecți o regulă simplă – așa i-a spus un psiholog unui actor faimos, care era sătul de defăimare și spionare. El își făcea griji și dorea ca toți să-l iubească. Voia să le fie tuturor pe plac!

Actorul, încântat, era gata să scrie regula. Psihologul i-a dictat: „să fii Sărac, Bolnav și fără Talent”.

În alte situații te vei ciocni de nemulțumiri și invidii. Nu există excepții.

Chiar și Maica Tereza era certată de oameni. Despre Gandhi se scriu prostii. Chiar și Nick Vujicic este invidiat, chiar dacă nu are mâini și picioare.

Dacă faci ceva ce schimbă lumea spre bine – imediat vei fi discutat și judecat de cei din jur. Pentru că astfel, tu le scazi valoarea celor care nu sunt în stare să creeze ceva. Sau – nu-și dorește acest lucru.

Iar succesele tale și lucrurile frumoase pe care le faci nu le dau liniște. Îi doar fizic.

Pumnii li se strâng, maxilarul li se încleștează, iar tensiunea arteriale le-o ia razna. Cum așa? Ai reușit să slăbești și să faci sport. Asta înseamnă că tu ești mai bun, iar ei nu?

Ai scris o poezie sau ai realizat un tablou – cum ai îndrăznit? Tu ești cel mai bun, iar ei nu?

Ai creat o familie, ai o situație financiară bună, ai o carieră frumoasă – este insuportabil, la fel cum ar fi durerea după ce primești un pumn în nas. Se simt înjosiți.

Acești oameni percep succesul cuiva  ca o amenințarea la adresa personalității lor.

Și încearcă să te distrugă cum pot – te jignesc, te înjosesc – se simt mult mai bine. Fizic.

Așa că e mai simplu să respecți regula de mai sus – iar ei îți vor da câte un biscuit și se vor simți perfect cu tine pe fundal.

Nu te sfătuiesc să urmezi această regulă – ce treabă ai tu cu sentimentele invidioșilor? Și maniacii se simt bine atunci când omoară pe cineva. Îmi cer scuze pentru exemplul sumbru.

Ai de ales: ori respecți regulile și ești pe placul tuturor. Și vei primi biscuiți pentru copii. Sau să te schimbi pe tine și viața ta spre bine. Și în fiecare zi să atingi culmi noi. Și să îi bucuri pe cei care te susțin și cred în tine – anume de comunicarea cu așa oameni ai nevoie. Fii alături de cei care se bucură pentru tine.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.