Ce să faci dacă nu poți lucra în birou

pexels-photo-108148

Crezi că este imposibil să găsești alternative muncii în birou? Îmi pare bine să îți spun asta dar: GREȘEȘTI!

Sunt o mulțime de profesii care nu te mai impun să stai în fața monitorului și în birou. În lista de mai jos poți să găsești o mulțime de tipuri de joburi care nu te vor obliga să stai între cei patru pereți.

1. Călătorește

Devin-o travel-blogger. Atunci când munca ta este legată de scrierea articolelor și de descrierea călătoriilor, pur și simplu ești obligat să vizitezi acele locuri despre care vrei să povestești. Doar așa vei putea să dai o notă precisă peisajelor pe care le vei vedea și culturii acelei țări. Asta înseamnă că o valiză și un laptop va fi tot de ce ai nevoie, nu un birou și un aparat de aer condiționat. Dacă vei alege această profesie, lumea întreagă va deveni locul tău de muncă. Oare nu este minunat?

2. Devin-o bucătar personal

Foarte multe familii de elită își angajează bucătar profesional pentru ca aceștia să rezolve toate problemele ce țin de alimentație. Uneori angajatorii cheamă bucătarii să trăiască în casa lor. Dacă ai decis să devii bucătar, atunci bucătăria, piața și magazinele de produse alimentare vor deveni birourile tale.

Și chiar dacă te vei angaja bucătar în vreo cafea sau restaurant, tot vei reuși să eviți munca de birou. Cea mai mare parte a timpului o vei petrece la bucătărie.

 

3. Organizează evenimente

Dacă te ocupi de organizarea nunților și a altor evenimente, atunci cea mai mare parte a muncii o poți face de la distanță. Orice loc poate deveni oficiul tău în care ai putea organiza evenimentul respectiv. Sau… oricare loc unde va cădea geanta sau laptopul tău.

4. Fii agent imobiliar

Dacă vinzi case și apartamente sau cauți case în chirie pentru clienții tăi, atunci în cea mai mare parte a timpului vei fi alături de clienți oferindu-le diferite potențiale locuințe. Să vinzi o casă fără să ieși din oficiu este foarte greu. Probabil automobilul tău va deveni noul tău birou, pentru că în el vei petrece cea mai mare parte a timpului.

Este cert că această profesie este strâns legată de munca cu documentele, însă în zilele de astăzi această problemă poate fi rezolvată cu ajutorul laptopului. Iar contractele pot fi semnate în aceeași încăpere pe care vrei să o vinzi.

5. Învață să pilotezi avioane

Dacă îți place să călătorești, iar gândul că poți petrece zeci de ore între patru pereți te îngrozesc, atunci zborurile comerciale sunt special create pentru tine. În asemenea caz, cea mai mare parte a timpului o vei petrece în zbor și în hoteluri.

Sigur, câteva ore vei fi obligat să stai într-o cabină de pilotaj, însă cu siguranță asta nu poate fi comparată cu un birou.

Mai mult decât atât, când amicii te vor întreba unde lucrezi, vei răspunde sigur pe sine: în cer!

6. Salvează viețile oamenilor

Dacă îți plac plajele și spațiile deschide și te sperie perspectiva unui job într-o încăpere întunecoasă, atunci trebuie să-ți încerci puterile în funcție de salvamar. Vei putea toată ziua să stai la aer curat și să te bucuri de toate distracțiile posibile. Siluetă frumoasă, bronz perfect și atenția sexului opus îți sunt garantate. Și nu vei mai avea deficit de vitamina D.

7. Învață să pregătești cocktailuri

Oricât de mare ar fi criza economică sau situația politică din lume, un barman va avea întotdeauna un client care va dori să-și aline durerea cu tequila sau whisky și să vorbească despre viață. De cele mai multe ori, oamenii merg într-un bar după ce și-au petrecut întreaga zi într-un oficiu plictisitor.

Mai mult decât atât, vei putea să creezi propriile cocktailuri. Unii barmani călătoresc în jurul lumii, reușind să creeze meniuri unice pentru diferite localuri.

Mulți dintre antreprenori înțeleg cât de important este să acorde condiții normale de muncă pentru angajații lor. Din acest motiv, munca la distanță capătă o valoare tot mai mare.

Astea sunt doar câteva dintre tipurile de joburi care nu te obligă să-ți petreci viața în oficii. Decizia îți aparține!

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.