Ce spune dragostea ta pentru hainele negre despre personalitatea ta - #dozadesucces

Ce spune dragostea ta pentru hainele negre despre personalitatea ta

„Regula principală a cumpărăturilor: dacă nu este negru, pune-l înapoi.”

Poate că ești genul de persoană care se îmbracă numai în negru în orice situație? Nici măcar nu te poți imagina purtând o altă culoare? Dacă da, există un motiv întemeiat pentru acest lucru.  Negrul este culoarea puterii. Când vine vorba de modă, vei descoperi că negrul este singura culoare care rămâne la modă în orice moment și în orice epocă. Odată ce te îmbraci în negru, începi să te vezi aristocratic, misterios, tainic, elegant și superb.

Dar… ce spune acest gen de dragoste pentru hainele negre despre personalitatea ta? De fapt, dragostea ta pentru negru îți poate spune multe despre tine – adesea mai mult decât îți dai seama.

Îți place negru

„Poți purta negru oricând. Poți purta negru la orice vârstă. Îl poți purta la aproape orice eveniment”, Christian Dior.

Negrul este o culoare foarte populară în materie de îmbrăcăminte, și așa a fost întotdeauna. Dar ce anume ne motivează să purtăm negru, și numai negru? Pentru început, atașamentul tău față de culoarea neagră se poate datora, într-adevăr, trăsăturilor tale de personalitate, precum și altor factori, cum ar fi educația, mediul social, statutul economic, experiențele de viață și mediul înconjurător.

În ceea ce privește lumea modei, negrul este o culoare cu care nu poți da greș. Fie că porți un costum negru pentru o întâlnire de afaceri sau o rochie neagră pentru o recepție formală, negrul este totuși o culoare universală, potrivită pentru o varietate de stări și situații de viață.

Negrul are o anumită aură de încredere și mister asociată cu el. Ascunde ceea ce trebuie să fie ascuns și absoarbe alte culori care încearcă să o depășească. Și pentru că negrul este o culoare care nu atrage atenția asupra sa, odată ce te îmbraci în haine negre, începi să arăți foarte profesionist și elegant.

Cu toate acestea, oamenii care poartă negru cel mai adesea o fac pentru că le place, nu pentru a impresiona pe cineva. Și sugerează, de asemenea, că țin la spațiul lor personal, că sunt mai degrabă secretoși și că stau oarecum la distanță de societate.

Negrul este sexy

„Poți comanda o mașină în orice culoare, atâta timp cât este neagră” Henry Ford.

Multora le place culoarea neagră. Dar de ce ai vrea să porți negru aproape tot timpul? Există persoane care se îmbracă în negru pentru a părea mai slabe sau pentru a arăta mai profesionist. Dar nu despre asta este vorba acum.  Mulți oameni aleg să poarte negru în majoritatea situațiilor din viață, pur și simplu pentru că ne ajută cel mai bine să ne manifestăm personalitatea și sentimentul de identitate în exterior.  Așadar, ce încercăm să spunem lumii din jurul nostru?

Potrivit unui sondaj recent realizat în Marea Britanie de către unul dintre cei mai mari retaileri de îmbrăcăminte online Buytshirtsonline, clienții săi consideră că negrul este una dintre cele mai bune culori disponibile și îl asociază cu trăsături pozitive, cum ar fi:

  • Atractivitate

 

  • Senzualitate

 

  • Încredere în sine

 

  • Inteligența

 

Deși unele persoane percep negrul ca pe o culoare sumbră, care evocă gânduri de descompunere, cenușă și moarte, majoritatea celor intervievați au considerat că negrul este o culoare foarte puternică. Persoanele în negru, în opinia lor, par mai serioase și mai fiabile. Autorii întrebării au concluzionat că, dacă vrei să lași o primă impresie bună, fie la o primă întâlnire, fie la un interviu de angajare, cel mai bine este să alegi haine elegante de culoare neagră.

De ce?

Pentru că negrul te ajută să arăți mai încrezător, capabil și demn de încredere.

Iată ce au arătat rezultatele sondajului despre care am vorbit mai sus:

  • Mai mult de 56% dintre respondenți au preferat negrul ca și culoare a încrederii în sine.

 

  • Aproximativ 64% dintre bărbați preferă culoarea neagră, iar același lucru se poate spune despre 48% dintre femei.

 

În rezumatul raportului se menționează, de asemenea, următoarele: Aproape toți respondenții sunt de părere că negrul este prima sau a doua culoare asociată cu trăsături „bune” de personalitate (de exemplu, încrederea în sine, inteligența și sexualitatea) și nu are aproape nicio asociere cu trăsături „rele” de personalitate precum (aroganța și obrăznicia).

În plus, se precizează următoarele: ” Persoanele intervievate sunt convinse că negrul este culoarea pe care trebuie să o porți atunci când încerci să impresionezi, să convingi sau să fascinezi pe cineva. O persoană îmbrăcată în negru vrea să fie de încredere – uneori atât de mult încât îi vei oferi toate economiile tale și îi vei mulțumi că te-a onorat luându-ți banii.”

Nu trebuie să fii got sau să ai experiență în lumea modei pentru a iubi culoarea neagră. Dacă ești inteligent, sexy și încrezător, atunci nu este nimic ciudat că ești atras de această culoare frumoasă ca un magnet. Negrul este cea mai liniștitoare, senzuală, îndrăzneață, luxoasă și încrezătoare în sine culoare din lume.

Ce spune asta despre tine

„Negrul este întotdeauna o culoare elegantă. Este cea mai completă și cea mai amplă culoare din întreaga lume, deoarece este formată din toate culorile din paletă” – Riccardo Tisci.

Îmbrăcămintea neagră te ajută să schimbi atenția celor din jur de la aspect la personalitatea ta. Când porți haine negre, oamenii încep să te perceapă ca fiind mai senzual, intenționat, ambițios și de succes. Se crede că persoanele care poartă în cea mai mare parte negru sunt foarte emoționale, dar în același timp se pricep să-și ascundă propriile sentimente.

Iată doar câteva dintre cele mai comune trăsături de caracter ale oamenilor cărora le place să poarte haine negre:

1. Ești încrezător în tine însuți

Negrul este culoarea curajului și a sincerității. Se spune că ești atât de încrezător în aspectul tău încât nu simți nevoia să atragi atenția altcuiva asupra ta sau să pari mai bun decât ești cu adevărat. Odată ce ai luat o decizie, nu te mai retragi din ea. Ești autosuficient, îți cunoști valoarea și ești elegant.

2. Ești o persoană extrem de emoțională

Folosești negrul ca instrument pentru a arăta lumii că nu-ți pasă cu adevărat de opiniile altor oameni. Dar, de fapt, sub cochilia neagră exterioară se ascunde o personalitate extrem de senzuală și emoțională. Ești obișnuit să-ți ascunzi slăbiciunile și să te prefaci că nu-ți pasă.

3. Ești activ și motivat

Dacă alegi haine negre pentru tine mai des decât haine de alte culori, acest lucru sugerează că ești o persoană intenționată, care este capabilă să se motiveze și se îndreaptă activ spre obiectivele sale. În plus, datorită acestui fapt, ești cunoscut ca o persoană de nădejde și de încredere.

4. Încerci să te protejezi

Psihologii sunt de părere că persoanele care preferă culoarea neagră în vestimentație încearcă adesea să își ascundă adevăratele emoții și fac tot posibilul pentru a evita să se apropie de ceilalți și să le ofere ocazia de a-i răni emoțional.

5. Îți place puterea și autoritatea

Tendința ta de a purta negru este adesea un indiciu al setei tale de putere și autoritate mai mare asupra ta și a celorlalți. Îți place să pari mai puternic și mai influent decât ești în realitate și încerci întotdeauna să ieși învingător în orice domeniu de interes pentru tine.

6. Ești o persoană foarte serioasă

Ai fost întotdeauna o persoană foarte serioasă și directă. Îți dorești întotdeauna să duci la bun sfârșit sarcinile care îți sunt atribuite cu succes și la timp și știi întotdeauna cum să obții ceea ce îți dorești. Cu toate acestea, s-ar putea să ți se pară dificil să te relaxezi și să te bucuri de viață.

7. Știi ce îți dorești

Îți definești întotdeauna clar obiectivele și știi care este cea mai rapidă cale de a ajunge acolo. În acest fel, rareori te simți pierdut și, din acest motiv, îți atingi mai repede obiectivele.

8. Pari amenințător pentru alte persoane

Fie că îți place sau nu, ceilalți oameni consideră că personalitatea ta este foarte apăsătoare și amenințătoare. Pentru că tu ai o personalitate puternică și deschisă, simpla ta prezență pare subconștient amenințătoare pentru unele persoane. În realitate, însă, s-ar putea foarte bine să porți haine negre pentru că simți că nu ești suficient de puternic și vrei să schimbi felul în care arăți în ochii celor din jur.

9. Ești independent

Ești o persoană independentă și ești mândru de munca și realizările tale. Ai o fire rebelă și nu prea îți place să ceri ajutorul nimănui. De asemenea, urăști să ți se spună ce ar trebui sau nu ar trebui să faci și nu suporți persoanele cu autoritate.

10. Păstrezi totul pentru tine.

Vrei ca ceea ce este personal pentru tine să rămână personal. Limitele spațiului tău personal sunt foarte importante pentru tine și încerci întotdeauna să te diferențiezi de ceilalți. Întotdeauna a existat un anumit aer de mister în jurul a ceea ce ești cu adevărat, a ceea ce gândești și simți. Iar asta nu face decât să-ți sporească farmecul.

Nu există nimic mai bun decât negrul

„Voi înceta să mai port negru când vor fi inventate culori mai închise.” – Wednesday Addams

De fapt, negrul este o culoare foarte sexy și a fost mult timp una dintre cele mai bune alegeri pentru garderoba ta (indiferent dacă ești bărbat sau femeie). Negrul nu se demodează niciodată, poate fi purtat în orice moment al anului și, indiferent de ce îți spune cineva, întotdeauna arăți cool în el.

Așadar, dacă îți place să porți negru, și numai negru, înseamnă că ești atractiv, încrezător, senzual și inteligent. Așa că nu te reține și mergi prin viață în culoarea neagră, așa cum ai făcut-o întotdeauna.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.