1. Motivație negativă

Dese ori încercăm să ne schimbăm viața, fiind influențați de emoțiile negative: frică, regrete, vină sau rușine. Însă cercetările au demonstrat că emoțiile negative sunt o motivație negativă de termen lung. Dacă vrei ca schimbările se se producă pentru o perioadă mai lungă, începe să le faci având la bază o motivație pozitivă.

2. Lipsa de instrumente

Pentru a schimba un detaliu la mașină, ai nevoie de un set de instrumente speciale. Exact la fel este și în viața obișnuită: pentru a schimba ceva, ai nevoie de sursele speciale.

Dacă vrei să începi un regim alimentar, trebuie să studiezi ce înseamnă alimentație sănătoasă, să îți instalezi pe telefon o aplicație care să „cântărească” caloriile, fă planuri cum te vei alimenta în următoarele câteva zile și cumpără produsele necesare.

3. «Totul sau nimic»

Unii încearcă să schimbe nu doar un obicei, dar tot comportamentul excesiv. Însă chiar și cele mai mici schimbări de atitudine sau comportament au nevoie de foarte mult efort. Din acest motiv, să îți schimbi viața radical într-un termen scurt este aproape imposibil. Începe de acum și fă pași mici spre schimbare.

4. Scopuri abstracte

Scopurile tale trebuie să fie cât mai concrete. Abstractele idei „voi începe să fac sport” funcționează mai prost decât „voi merge la sală cel puțin odată pe săptămână”.

5. «O nouă viață de luni»

Amintește-ți că este imposibil să te schimbi într-o oră anumită. Schimbările pozitive – sunt un proces îndelungat, care leagă mai multe acțiuni.

6. Eșecul nu este pentru totdeauna

Nu-ți pierde curajul după primul eșec. Este o parte normală a procesului. Cei care au reușit să-și schimbe viața, cel puțin odată au greșit. Faptul că ceva nu ai reușit odată, nu înseamnă că niciodată nu vei reuși să te schimbi. Pur și simplu trebuie să depui mai mult efort.

Sursa