Ce trăsături genetice iau copiii de la mamă și care de la tată

 

Natura a stabilit ca copilul să moștenească atât genele mamei, cât și ale tatălui, dar el preia anumite calități dominante doar de la tatăl său – atât bune, cât și nu prea bune. Ce fel de date intelectuale și externe moștenesc fiicele și fiii de la părinți săi?

Cu toții, la un moment dat, la lecțiile de biologie de la școală, am făcut cunoștință cu genetica. Și ne amintim câte ceva din elementele de bază ale acestei științe interesante și necesare. Astăzi vom vorbi despre misterele eredității. Este posibil să faci o prognoză mai mult sau mai puțin fiabilă, care va fi inteligența și aspectul copilului tău? Ce calități va moșteni de la mama sa și care de la tatăl său? Se pare că multe depind în mod specific de sexul viitorului copil.

Dacă tatăl este un geniu, fiul său nu va fi așa 
Desigur, natura a aranjat totul astfel încât copilul să moștenească atât genele mamei, cât și ale tatălui, dar el preia anumite calități dominante doar de la tatăl său – atât bune, cât și nu prea bune.

Caracteristicile genetice și calitățile moștenite de copii de la tată: 

1. Probleme cardiace.
Experții de la Universitatea din Leicester în studiile lor au ajuns la următoarea concluzie. Bărbații care au un anumit cromozom, au cu aproape 50% mai multe șanse de a suferi de boli asociate cu artera coronariană (esența bolii – în slăbirea livrării de oxigen la inimă). Această problemă poate fi moștenită de fii.


2. Tulburări mintale.
Printre bolile psihice transmise de la bărbați la copiii lor se numără schizofrenia și tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD). Cu cât tatăl este mai în vârstă, cu atât este mai mare riscul, deoarece, de-a lungul anilor, ADN-ul bărbaților este supus mutației. Femeile se nasc cu un anumit set de ovule, iar ADN-ul lor este neschimbat de-a lungul vieții.

3. Dinți neuniformi.

Genele bărbaților responsabili de dinți și configurația maxilarului sunt mai activi decât ale femeilor. De la tata, copilul poate „obține” nu numai dinți neuniformi, ci și smalț dentar subțire.

4. Problema asociată cu nașterea propriilor copii.

Oamenii de știință susțin că calitatea scăzută a spermatozoizilor poate fi o problemă genetică. Dacă un copil sa născut ca urmare a procedurii FIV, atunci probabil că va fi, de asemenea, infertil.

5. Sexul viitorului copil.
Precizarea sexului viitorului copil este posibilă prin studierea arborelui genealogic al tatălui. Dacă sperma are un cromozom X, atunci împreună cu cromozomul X al mamei, se va naște un copil de gen feminin (fată). Dacă cromozomul Y este încorporat în spermă, se va naște un copil de sex masculin (băiat). Oamenii de știință sugerează că gena, care încă nu a fost descoperită de știință, este responsabilă pentru distribuția cromozomilor X și Y pe spermatozoizii părinților.

6. Culoarea ochilor viitorului copil.
Deoarece genele unui bărbat domină genele unei femei, cel mai adesea sculptura feței și culoarea ochilor copilului vor fi la fel ca la tatăl său.

7. Înălțimea copilului.

Înălțimea copilului depinde de genele tatălui. Tăticii înalți au, de obicei, copii la fel de înalți.

Cum rămâne cu nivelul de inteligență? Să ne ocupăm de această întrebare.

1. Nivelul inteligenței de la tată la copilul său de sex masculin (fiu), din păcate, nu se transmite. Altfel spus, dacă tatăl este un om genial, atunci fiul său este garantat să nu moștenească genele sale minunate.

2. Idioția de la tată la copilul său de sex masculin (fiu) nu se transmite (din fericire). Dacă tatăl nu strălucește, așa cum se spune, cu înțelepciune, atunci fiul său va fi diferit în ceea ce privește dezvoltarea mentală. Și asta e bine.

3. Nivelul de inteligență de la un tată poate fi moștenit genetic doar de un copil de sex feminin (fiica). Dar numai pe jumătate.

4. Un copil de sex masculin poate moșteni nivelul de inteligență numai de la mamă, care la rândul ei a moștenit-o de la propriul tată.

5. Un copil de sex feminin (fiica)  unui geniu va fi exact 50% la fel de inteligentă ca tatăl ei, dar fiul ei va fi un geniu adevărat. Dacă tatăl este prost, fiica va fi de două ori mai puțin proastă decât tatăl ei.

6. De aceea, există atât de puține femei-geniale, dar și cele care nu sunt deștepte sunt puține. Dar există o mulțime de bărbați geniali și bărbați proști.

Rezultatul pentru bărbați:
1. Pentru a presupune abilitățile intelectuale ale copilului tău de sex masculin (fiul), aruncă o privire mai atentă la tatăl propriei soții (dacă este profesor, fiul tău te va uimi cu capacități mentale remarcabile).

2. Copilul tău de sex feminin (fiica) poate moșteni doar 50% din mintea ta. Dar ea va lua exact aceeași cantitate de prostie inerentă de la tine. În ceea ce privește inteligența, fiica va fi la fel ca tine. Dar copilul ei de sex masculin, adică Fiul va moșteni toate capacitățile tale intelectuale. Dacă vrei să ai moștenitori deștepți – roagă-te pentru un nepot de la fiica iubită.

3. Abilitățile tale intelectuale sunt moștenite de la mama ta, sau mai bine zis, de la bunicul tău (tatăl ei).

Rezultatul pentru femei:

1. Copilul tău de sex masculin (Fiul), după nivelul de inteligență, seamănă neobișnuit de mult cu tatăl tău și să îl cicălești cu astfel de cuvinte precum: „ești la fel de prost ca tatăl tău” – nu este chiar corect. Ar trebui să spui: „ești la fel de prost ca bunicul tău.”

2. Copilul tău de sex feminin (fiica) va avea inteligența tatălui său. Iar copiii ei de sex masculin (fiii) vor ieși ca exemplare exacte ale soțului tău.

După cum poți observa, este posibil să presupui abilitățile intelectuale și datele externe ale viitorului copil. Cunoașterea fundamentelor geneticii te va ajuta. Principalul lucru – care va fi sexul copilului.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.