Ce trebuie să faci dacă ai uitat numele unei persoane pe care abia ai cunoscut-o

pexels-photo

Nu este o problemă dacă ai uitat numele unei persoane pe care ai cunoscut-o acum câteva minute. Important este să cunoști câteva tehnici simple care te vor ajuta să ieși din această situație neplăcută. Despre ele îți voi povesti mai jos.

 

Deseori se întâmplă să uiți noile nume? Iată cinci tehnici experimentate, iar dacă nu vor funcționa – memorează ordinea acțiunilor.

Roagă-l să îți scrie numele în telefon

Cea mai simplă și eficientă metodă. Pur și simplu roagă-l să își scrie numele, prenumele și numărul de telefon în agenda ta de contacte. Argumentul de fier: vrei să păstrați legătura și îți este frică să faci vreo greșeală în timp ce îl înregistrezi.

Solicită adresa de email

Fiecare dintre noi are câteva adrese de email, printre care și una destinată relațiilor de afaceri. Anume această adresă trebuie să o oferi noilor cunoscuți, deoarece anume acolo trebuie să fie scris numele și prenumele complet.

Cere adresa de email și probabil astfel vei afla informația atât de importantă pe care ai uitat-o.

Include în discuție o a treia persoană

De obicei, cunoști o persoană nouă în timpul unui eveniment monden, cultural, etc. Poate fi vorba de film, seminar, petrecere sau un altfel de eveniment cu o mulțime de oameni necunoscuți sau puțin cunoscuți. Pe ultimii îi poți folosi pentru a ieși din situația neplăcută.

Nu e nimic complicat: îl rogi pe amicul tău și îl rogi să facă cunoștință cu noul tău cunoscut, iar acestui din urmă nu îi va rămâne decât să își spună numele și prenumele.

Faceți schimb de cărți de vizită

Cineva consideră cărți de vizită – elemente ale trecutului, însă altcineva – o metodă sigură pentru schimb de informație. Privind bucățile de carton, nu ai putea să nu fii de acord cu prima parte. Cum n-ai da trăim într-o eră a gadget-urilor care au metodă extrem de eficiente de distribuire a cărților de vizită virtuale.

Care dintre ele îți sunt mai aproape de suflet: din hârtie sau cele electronice? Diferență nu există, oricum vei afla numele noului tău cunoscut.

Interesează-te de unde își are origini numele lui/ei

De fiecare dată, în spatele unui nume de familie sau a unui prenume se află o istorie întreagă. Dacă ești de părere că în fața ta se află o persoană cu un nume interesant, ai putea să o rogi să îți povestească de unde provine acesta. Dacă persoana respectivă poartă un nume obișnuit, întreabă-l în cinstea cui a fost pus. Următoarea acțiune îți va oferi răspunsul la întrebarea care te macină. Mai mult decât atât, astfel de discuție te va ajuta să cunoști interlocutorul tău mai bine.

Prezintă-te încă odată la sfârșitul conversației

Hai să fim obiectivi: s-a întâmplat că și numele tău a fost uitat. Fiind o persoană adecvată, nu vei reacționa agresiv în această situație, ci pur și simplu te vei prezenta din nou. Atunci de ce să îți fie frică? Terminând o discuție, fii politicos și cu un ton scuzabil menționează că ai uitat numele și vrei să repari această eroare. Chiar dacă nu ai destul simț al umorului, atunci situația din contra va fi una benefică. Doar că nu trebuie să amâni acest moment: acționează rapid pentru a păstra această nouă legătură care cu siguranță te va ajuta în viitor.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.