Ce trebuie să faci la 20 de ani ca să fii fericit la 30

Toți ne dorim să trăim în armonie și să nu ducem lipsă de nimic. Adme.ru vine cu un șir de recomandări culese de la internauți, care și-au împărtășit experiențele și au spus ce trebuie să începi să faci de la 20 de ani, pentru ca atunci când vei ajunge la 30 să fii un om fericit.

 • Învață limbi străine. Acestea îți vor veni în ajutor în orice țară te-ai afla. Viața ta va deveni mult mai intensă.
 • Îmbunătățește-ți memoria, îmbunătățește-ți viteza de citire – îți va permite să nu te pierzi în surplusul de informații care ni-l oferă societatea.
 • Învață să negociezi – este o abilitate care îți va fi de folos întotdeauna. Nu doar te va ajuta în afaceri, dar și în relațiile cu cei dragi. Ai putea să înveți pentru ca să nu te cerți de la nimicuri cu partenerul sau părinții.
 • Fă cunoștință cu mâncarea sănătoasă și sportul – îți va asigura sănătatea și starea de spirit, care nu pot fi cumpărate cu nicio sumă.
 • Învață să descoperi lucruri noi, instruiește-te să citești literatură utilă care te va ajuta să-ți dezvolți personalitatea chiar dacă nu îți dorești acest lucru. De ce? Creierul tău trebuie să creeze neuroni noi.
 • Caută motivele acțiunilor altor persoane. Cu cât mai bine vei înțelege ce l-a determina pe un om să procedeze într-un anumit mod, cu atât mai repede vei reuși să legi cu el o relație.
 • Învață să renunți la tot. La 20 de ani e ușor să faci greșeli, chiar și la 25. Dacă ți-ai pierdut cei mai buni ani făcând o facultate fără rost sau pentru o experiență de muncă care îți aduce bani puțini, mai bine renunță la tot și începe de la zero. Repară-ți greșeala.
 • Păstrează-ți calmul. La 30 de ani viața îți dă foarte multe încercări, iar tu trebuie să treci peste toate cu capul sus. Dacă vei fi nervos – vei acționa prostește. 
 • Nu lega „a trăi bine” cu banii. Crede-mă, mai bine vei face ceea ce îți place fără să privești la bani, te vei perfecționa, vei învăța ceva nou, vei depune trup și suflet și într-un final vei deveni un adevărat profesionist în domeniul tău.
 • Învață să faci economii de bani și să înțelegi cum se lucrează cu banii. Fără asta doar îi vei cheltui, chiar dacă ei vor fi foarte mulți nu vei reuși să îți asiguri o pensie, fără să mai vorbim despre susținerea financiară a familie sau a copiilor.
 • Aproape toți vorbesc despre muncă Fără ea – nicăieri. Însă mai există și altă factor la fel de important. Privește-ți familia, părinții, prietenii care sunt cu 7 – 10 ani mai mari decât tine. Ei sunt oamenii datorită cărora tu ești cel ce ești acum. Privește-i și întrebă-te: ce le lipsește? Ce abilități le-ar face viața mai frumoasă? Acele calități care tu nu le ai. Și anume pe acestea obține-le, pentru a nu face aceleași greșeli.
 • Nu uita de oamenii dragi și în special de părinți, pentru că vremea trece al naibii de repede. Petrece cât mai mult timp cu cei care te iubesc și au grijă de tine.

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.