Cea mai bună frază motivațională formată din doar 3 cuvinte

Antreprenorul și autorul american Gary Weinerchuk a împărtășit o frază care ar trebui repetată în fiecare dimineață, pentru a nu uita de cel mai important lucru din această viață.

Cea mai bună frază motivațională constă doar din trei cuvinte: „Nu ești etern.”  Nu încerc să te sperii, vorbesc doar la obiect. Avem o singură viață pentru a fi fericiți. Nu va exista o altă posibilitate. În loc să stai liniștit și să te plângi că faci ceva ce nu-ți place, treci de la a te plânge la a acționa.

Există prea mulți oameni în lume care sunt preocupați de fericirea altora, deși ar face bine să aibă grijă de ai lor. Știi de ce îmi place să-i fac fericiți pe alții și să-i motivez să reușească? Pentru că și eu sunt deja fericit. Poate sună egoist, dar primul pas este să te faci fericit pe tine însuți și atunci poți avea grijă de fericirea altor oameni

Aș vrea să te întrebi sincer, ceea ce faci acum te face să ai mai mult succes? Nu numai în muncă, ci și în viața de zi cu zi. O persoană fericită își dă seama că ceea ce este mai important nu este câți bani câștigă, ci cum o face.

Când aveam 20 de ani, am petrecut mult timp înconjurat de oameni de peste 90 de ani. Indiferent unde sau când i-am întâlnit – călătorind sau lucrând în industria vinului – i-am rugat să-mi povestească despre viața lor.  Toți au început cu cuvintele „Păcat că …” Unii au regretat că la un moment dat nu au muncit mai mult. Alții s-au plâns că au petrecut puțin timp cu cei dragi.  Încă alții – care nu au făcut ceea ce au vrut cu adevărat, și au ascultat de voința părinților. Îi părea rău, îmi pare rău, îmi pare rău.

Dacă în timpul comunicării cu acești bătrâni am învățat ceva, se poate exprima într-o singură frază:

Nu există un moment mai bun pentru a acționa decât acum.

Dacă ai 20 de ani, acum e momentul. Acum nu este momentul potrivit să încerci cu toată puterea să devii mai practic, să câștigi mulți bani și să cumperi ceva care va atrage cu siguranță atenția, cum ar fi o mașină de lux.

Trebuie să înțelegi, ai cam cinci ani să-ți construiești viața pe care vrei s-o ai. Călătorește cu prietenii tăi, descoperă această lume pentru tine, formează o trupă de rock unde să îți poți arăta talentele și dacă mai sunt încă opt persoane care locuiesc în apartamentul tău în afară de tine, organizează un fel de societate de interese împreună cu ei. Din moment ce majoritatea dintre noi nu au nici un angajament serios, acum este momentul pentru a face viața ta ceea ce vrei să fie.

Și chiar dacă ai peste 40 de ani, ai peste 50 de ani, peste 60 de ani sau mai mult, tot ai destul timp să fii o persoană fericită.  Orice este posibil dacă vrei cu adevărat. Poate că în loc să te retragi, trebuie să te concentrezi pe ceea ce vrei cu adevărat.

Într-o zi vom muri cu toții.  Nu contează câți ani ai, trebuie să-ți faci timp să devii o persoană fericită. Acum ai un număr fără precedent de oportunități pentru a construi viața pe care ți-ai dori să o ai.

A trebuit să scriu această postare pentru a-mi exprima atitudinea față de ceea ce am observat în ultimii ani. Am observat că oamenii pierd adesea oportunitățile. Ei cred că le pot folosi în orice moment. Oamenii trăiesc ca și cum ar avea o perioadă nelimitată de timp.  Dar știm cu toții că nu este așa. Dacă cuvintele mele fac cel puțin o persoană să-și reconsidere comportamentul, să-și pună aceeași întrebare sau să nu piardă nicio ocazie, atunci nu am scris articolul degeaba. Pentru că avem o singură viață pentru toate acestea.

În fiecare dimineață, expresia” nu ești etern ” ar trebui să te facă să ieși din pat și să faci ceea ce vrei să faci. Ai o singură viață, o singură oportunitate. Nimic nu otrăvește viața unei persoane decât regretul. Așa că nu mai căuta scuze și începe călătoria spre fericire.

 

Sursa

 

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.